Skip to main content

*Peace (Y)

 haaa! Ni skali lagi qid masukk b4 New year :)
Ape yg jadi 2012 :)

nak tahu ape yg qid menyesal tahun nihh??
pertama : qid nyesal sebab tk duduk umah ummi hari tuuu..
klo qid duduk umah ummi hri tuu mungkin qid x de  de nak menyewa bilik time kat ipoh !
kedua : qid nyesal sebab membaca msg wani! sumpah sebelum ni qid x pernh bce msg org tanpe kebenaran.
dan pade hari tuu qid ter bkk msg dlm phone die.time uhh qid punye simcard dlm phone die..qid slh klik
msg mase kat inbox..bler dh terbukak msg mak die.qid bce and qid rse bnde uhh lawakk + klkr.
then qid try bce utk kali kedua punye msg! sbb nak thu lawak or tkk! skali time uhh wani perasann..
sorry wani!!!!

Benda yang qid sedihh?
Pertama : abg wan meninggal !
kedua :sebab kena tinggal ngan wani mase nak pergi dewan st john kat ipoh!
ketige :Bilerr tgk member mcm x layan qid..
Keempat : ni nangis gembira sbb ira sanggup bwk moto dtg ipoh mase qid tgh demam terukk!
die sanggup jaga qid!!! tq ira!!
kelima: sebab miss BI tak fairr!! die kate qid ngan adik nye speking test yg pertme dpt C..padhl kami dpt B!
Keenam :bilerr rindu sgt2 ngan arwah abg im,pian,esya and walit! Mesti kowg happy tgk qid skng kann! qid berubh sbb kalian ! :)

Perkara Gila qid pernah buat :
 pertama : beli camre sehari jee dah jahanam!
kedua : menggila ngan wani dokk list kan brng2 yg nak bwk kat ipoh smp habis stu testpad bru beli!!
ketige : esok exam imt and pengajian islam..Ptg sebelumm tu qid blh pergi alor setar and balikk pukul 2 pagi..Balikk terus bace buku sampai pukul 4 lebih..then tido.Pukul 6 bangun bace buku.Then pukul 9 jwb exam..hiihihihihiihi
Ke empat: tetap nak buat presentation even suare takde!!
ke lima : Pergi lepaking kat dtran sowg diri time tgh tension smp pukul 6 pagi.Balik trus solat and tido :) !! *tempt tu menenangkan jugakk*
ke enam : berlari and chilokk nik utk anta blik bilik and ambik lappy! sebab miss bagi berapa minit jee untuk balik ambik lappy! *nasib umah dkt*
Ke tujuh : dokk main lif sampai org atas and bwh x pat guna!! hahah sampai ade mamat naik atas tgk kenapa lif tak bergerakk!Nasib time uhh dh lepas ann lift uhh! :)
ke lapan : dok tumbukk india kat medan gopeng! hihihii hbis semua pndng!
ke sembilan : dok gelakk gegile ngan 2 tige org member sebab TWEET :)
ke sepuluh: hanya bace buku utk final exam pade pagi sebelum tuhh jee *subjek IIT *Gilerr! x bce betl!

Perkara yg qid syukur kann :) *yg gmbira gakk*
pertama: Qid dpt terima pemergian arwahh.
kedua : qid dpt result spm yg x mengecewakann.Alhamdulillah
ketige:Qid dpt masuk KPTM. bukan U!
ke empat :qid x kena buli + kena naik pentas mase orentasi :)
kelima : qid dpt mentor yang terbaikk!! smp nak belanje qid ngan adikk mcD..hahahah
ke enam : qid kenal adik qid and ina!  :)
ke tujuh : dpt result mid sem yg x dijangka! iaitu 5A and 1C. c tuu pengajian islam..Menjwb pagi yg qid smp dri alor setar tuhh. :)
ke lapan : dpt full mark kat FOP.qid akan miss fundamental of programming tuhh :'(
ke sembila :Dapat anugerah dekan! Alhamdulillah! syukurr sgt2...
ke 10 : qid kembali sihat..Alhamdulillah!
Ke 11: qid dpt buat parents bangga ngan qid..walaupun ianye sekejapp!

haa bace kalau sudi! cancl kalau benci!
bye! Enjoy your life in 2013 okey!

*Tak lame lagi abg wan dah nak setahun.Alfatihah buat die!




Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…