Skip to main content

Al-Fatihah Abg Izwan!

Assalammualikum esya..
hmm hari ni 21hb january 2013..
semalam 20hb..hari ape semalam..
hmm memang lahh semalam hari ahad...
tapi hari ape??
hmm sape yg kenal qid..
sape yg rapat ngan qid..tahuu lah smlm hari ape..
untuk yg tak thu!
semalam ade lah hari yang mane genap setahun abg izwan meninggal dunia...
genap setahun jugaakkk kami semua kehilangan die..genap setahun die duduk kat rumah kekal die uhhh..
Abg iwan...
name yg neverr neverr neverrrrrrr qid boleh lupe..
die lah retis die lh org yg qid anggap mcm abg..
die sgt perfekkkk!!!
die baikk..die penyayang and seorang yang suke ambil berattt..
die memang awesome!!
mungkin semalam juga hari yang diingati oleh kuarge die and yg trutame skalii semesti nyee
sir Ajam uhh..
Pastiii...
ye lahh bro die kann..
and mungkin semalam die pergi balik melaka and melawat kubur arwahhh...
mungkinn lahh..sape thu kann??
Cakap pasal kubur!
tringt plakk yang qid last pergi kubur abg iwan mase b4 blik ipohh..
and insya Allah hujung minggu ni qid balikk KL qid akan lari jap balik melaka utk lawat kubur arwahhh...
kenapa qid pergi lawat kubur arwahh??
hmmm bukann sebab saje2...
tapi qid memang akan pergi kubur org2 yg qid kenal yg dh meninggalll..memang itu perangai qid.
Memang tak dinafikann..ramai yg ckp "kalau tak pi kubur pown doa akan sampaii jugakk pade arwahhh..."
tapi bg qid...qid tetap nak pergi melawat kubur even qid dh selalu pergii..
sebab ape??
sbb qid dh terbiase dgn perangaii tuhhh...
sbb my family mmg ajar care mcm uhhh...
Ehhh!! Qid melalot ae niihhh??
hehehehe ckp psl kuboq plakkk..hmm dah2...

Ehemm ehemm..Abang wan...
Qid harap abg sentiase tenang kat sane..
qid pasti dn qid yakin yg kami kat sini sentiase doakan abg..
abg jgn risauu k.! kami sentiase doakan abg..
mak abg,ayah abg, adik brdik abg sentiase doakan abg!
itu PASTI abg..Qid juga harap roh mu tenang di sisiNYA abg...
dan qid berdoa agar kau sentiase dipermudahkan dlm ape jua keadaan skali pownn!
Aminn

haa esya :)
hari sabtu hari tuu qid dh pi lawat kuboq kamu and walit...
cantikk bersih kubur tu esya...
pandaii org yg ummi byr uhh jage pusare kamu and walitt...
asal kmo thu esya mase nak pi kuboq kmo hri tuu qid blh plakk sesatttt...
hihihihi nasib nasibb...
name jee qid ni dh dkt setahun duduk ipoh nii!
tapi jalan hafal pown x esya.. :)
hihihihi
Hari rabu ni qid balik seremban...
sebab cuti 5 harii sampai hri isnin...
Balik nnti qid nak pi johor yg pertame skali! nak pi tgk adik qid masuk MRSM...
yg kedua nak singgah melaka..nak lawat kubur abg...
and yg ketige nak pi skolah ambik sijil SPM...heheheh
hmm Ckp pasal adik qid annn...
die dgn secare mengejuttt nye die trime tawaran masuk MRSM uhh..
kmi stu fmily terkejutt blerr  die tetibe bg tauu yg die nak pi uhh!!
tk thuu ape yg menyebabkan die terbukak hati nak trime tawaran uhh!
Tapi bgus jugakk die trime tawaran uhhh!
sekurang2 nye bgus jugaakk utk die!
ye lahh sia sia die dpt 8A if tk sambung kat memane!!!
pape pownn qid harap die dpt study dgn baik kat batu pahat nantiii!
and kami satu family akan selalu support die!
And harap adik dpt jugekk sume A lagii utk SPM.. :)
hmm qid tk thu lah esya subjek ape yg adik ambikkk..
tp rsenye pasal sains2 nihh..sbb johor mmg subjek2 mcm uhh yg bykkk!!!

*hmm k lah esya..nnti qid sambung burakkk lagi ngan kamo k!
hmm qid ni pown mencilok kat libry ambik wifi ...and ciplakkk lappy wanii utk on9..!
Ape kes?? Kes mlz nak byr internettt..hihihihi sory waniii. :P
K lah esya! Salam :)

-Alfatihah buat Abang Khairil Izwan!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…