Skip to main content

Lesen L Lesen P

Assalammualaikum esya!
hmm akhirnye qid update gakk blog nihh!! hihihii..
dri smlm lgi nak update..tapi tertanggunh tangguhh..
okey first nak cerita pasal syarat2 sepanjng sem 2 yg bkl bkk nihh ayah bagi kat qid!
mcm biase lah esya! dri sekolah smp skng mylife always about study!
even qid ni bengong! mama ayah still ckp yg dowg nakk ape yg terbaikk jee!
okey story pasal ape yg ayah ckp! ayah dah belikan qid moto..tp now hanya untuk pandang2 jee..
huhuhu mcm yg esya thuu qid target nak ambik lesen L sahaja kann!
skali ayah suruh ambik lesen moto terus sampai P!
qid mule2 mcm endah tak endah je lah ape yg die ckp uhh!
skali semalam die ckp "selagi tak dpt P.Selagi tuhh jangan mimpi nk bwk moto tuu"
huhh ayah ni betul2 mencbr iman betulll...
hmm dgn terpkse nye qid col lahh kak azie uhh ckp nak direct buat P!
Okeyy fine lahh tuu okey lagiii..
masih bolehh terima ape yg die ckp!
sekali tadi die ckp pulakk "kalau result exam ke,quiz ke mase sem depan menurun moto ayah ambik balikk,tak kire lahh kamo gune ke.mase tuhh blm habis sem ke! ayah tetap tarikk balikk"
huhhh kate kate die yg ni serius buat qid terkejut.cuak and takutt!
hmm mcm yg esya thu lahh kann..ape jee yg ayah ckp pasti die akan buat!...
itu mmg perangai die...nmpknyee kena kerja kuat lahh sem depann.. :(
ayah ngan mama ni mmg layan qid same mcm qid sekolah dulu..sentiase ambikk tahu pasal ape jee
yg qid bljr..ape jee keputusan yg qid dapt...sometime rase beruntung sgt dpt dowg nihhh..tapi kenkadng rase mcm TERLALU sgt plakk! haiiyooo..
pape pown without dowg mybe qid xkan masuk kolej kott..kann??
tnpe dowg yg always push qid suruh bljar nii mungkin qid x kan dpt A dlm spm..kann??
thankz mama thankz ayah!sbb mama ngan ayah lahh result qid kenkndng tak menghampakan..hihihihi.

ingt lagi mase sekolah..mase kena denda ngan ayah!
setiap hari lepas balik sekolah,mandi makan semua terus duduk dlm bilik bacaan study lahh smp petang!
buat homework buat latihannn..lepas solat asar and minum petang ayah bg rehat jap!
then pukul 8 sambung masuk bilik bacaan ayah balik! duduk study depan ayah!perhh memang terukk kena
denda ngan ayah time uhh!
mase tuhh kena denda sebab qid buat hal ponteng class kott time uhh klo x silapp.
mmg teruk lahhh kena denda time uhh..dekat tiga minggu mcm uhh! tak leh kuar..telephone,lappy,game semua yah ambik time uhh!! mmg trokk time uhh...
yg tk sanggup uhh kena duduk bljr depan ayah uhhh! hmmm

itu bru ayah..blom cite pasal atok qid yg pengetua tuhh plakkk!
lagi terukk!
setiap kali exam die nak semua cucu cucu die yg exam mesti dapan MATH "A"..huuuu!!
mmg panas lahh telinga blerr dgr die bagi syarahannn..kalah pengetua kat sekolahhh..
setiap kali mid year punye exam,atau final exam die nak keputusan math A.lepas jee semua cucu cucu die
dah dapat result mesti die panggil dtg umah berkumpul semua! time tuhh ade yg syokk ade yg x syokk..yg syokk dpt berkumpul ngan cousin cousin lahh! yg x syokk nye kena marah ngan atokk lahh!
haiiyoooo....
dalam byk2 cucu atokk qid lahh yg selalu kena marah selalu kena bebel.slalu kena denda!
haiyooo,...bdk jahat lahh kate kann! hihihiihi
pernahh sekali tuu result exam qid sume menurun,mmg terukk qid kena marh ngan atokk time uhh!
mmg qid ingt smp skng sume kate2 die..tp rsenye x perlu lahh qid nak story kat sinii...hihihi
pape pownn thankz atokk! ape yg atok nakk iaitu math A..adik dh dpt kann kann?

Haa dah dah balik balik pasal moto..qid rse dlm bulan 2 bru qid dpt bwk moto tuhh kat ipohh!hmmm thuu knp? sebab P qid dlm bulan 2 bru dpt..tu pown kalau segala2nye berjalan lancarr..hmm
ape blh buat! tuhh yg ayh mintakk ann! so kena lahh ikot...hmm sabo jee boleh skng! ayah ade gakk ckp.even lesen keta dh ade x bermkne blh angkutt moto ke ipohh! haiiyoo keta takk syokk lahh ayah! owg nak MOTO! Hihihihi :)

*okey lahh esya..ti qid masuk lgi k! daa!
btw,sory geng yg msg2 number qid yg qid x reply..sory sbb phone aku off saje. :)

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.