Skip to main content

Lesen L Lesen P

Assalammualaikum esya!
hmm akhirnye qid update gakk blog nihh!! hihihii..
dri smlm lgi nak update..tapi tertanggunh tangguhh..
okey first nak cerita pasal syarat2 sepanjng sem 2 yg bkl bkk nihh ayah bagi kat qid!
mcm biase lah esya! dri sekolah smp skng mylife always about study!
even qid ni bengong! mama ayah still ckp yg dowg nakk ape yg terbaikk jee!
okey story pasal ape yg ayah ckp! ayah dah belikan qid moto..tp now hanya untuk pandang2 jee..
huhuhu mcm yg esya thuu qid target nak ambik lesen L sahaja kann!
skali ayah suruh ambik lesen moto terus sampai P!
qid mule2 mcm endah tak endah je lah ape yg die ckp uhh!
skali semalam die ckp "selagi tak dpt P.Selagi tuhh jangan mimpi nk bwk moto tuu"
huhh ayah ni betul2 mencbr iman betulll...
hmm dgn terpkse nye qid col lahh kak azie uhh ckp nak direct buat P!
Okeyy fine lahh tuu okey lagiii..
masih bolehh terima ape yg die ckp!
sekali tadi die ckp pulakk "kalau result exam ke,quiz ke mase sem depan menurun moto ayah ambik balikk,tak kire lahh kamo gune ke.mase tuhh blm habis sem ke! ayah tetap tarikk balikk"
huhhh kate kate die yg ni serius buat qid terkejut.cuak and takutt!
hmm mcm yg esya thu lahh kann..ape jee yg ayah ckp pasti die akan buat!...
itu mmg perangai die...nmpknyee kena kerja kuat lahh sem depann.. :(
ayah ngan mama ni mmg layan qid same mcm qid sekolah dulu..sentiase ambikk tahu pasal ape jee
yg qid bljr..ape jee keputusan yg qid dapt...sometime rase beruntung sgt dpt dowg nihhh..tapi kenkadng rase mcm TERLALU sgt plakk! haiiyooo..
pape pown without dowg mybe qid xkan masuk kolej kott..kann??
tnpe dowg yg always push qid suruh bljar nii mungkin qid x kan dpt A dlm spm..kann??
thankz mama thankz ayah!sbb mama ngan ayah lahh result qid kenkndng tak menghampakan..hihihihi.

ingt lagi mase sekolah..mase kena denda ngan ayah!
setiap hari lepas balik sekolah,mandi makan semua terus duduk dlm bilik bacaan study lahh smp petang!
buat homework buat latihannn..lepas solat asar and minum petang ayah bg rehat jap!
then pukul 8 sambung masuk bilik bacaan ayah balik! duduk study depan ayah!perhh memang terukk kena
denda ngan ayah time uhh!
mase tuhh kena denda sebab qid buat hal ponteng class kott time uhh klo x silapp.
mmg teruk lahhh kena denda time uhh..dekat tiga minggu mcm uhh! tak leh kuar..telephone,lappy,game semua yah ambik time uhh!! mmg trokk time uhh...
yg tk sanggup uhh kena duduk bljr depan ayah uhhh! hmmm

itu bru ayah..blom cite pasal atok qid yg pengetua tuhh plakkk!
lagi terukk!
setiap kali exam die nak semua cucu cucu die yg exam mesti dapan MATH "A"..huuuu!!
mmg panas lahh telinga blerr dgr die bagi syarahannn..kalah pengetua kat sekolahhh..
setiap kali mid year punye exam,atau final exam die nak keputusan math A.lepas jee semua cucu cucu die
dah dapat result mesti die panggil dtg umah berkumpul semua! time tuhh ade yg syokk ade yg x syokk..yg syokk dpt berkumpul ngan cousin cousin lahh! yg x syokk nye kena marah ngan atokk lahh!
haiiyoooo....
dalam byk2 cucu atokk qid lahh yg selalu kena marah selalu kena bebel.slalu kena denda!
haiyooo,...bdk jahat lahh kate kann! hihihiihi
pernahh sekali tuu result exam qid sume menurun,mmg terukk qid kena marh ngan atokk time uhh!
mmg qid ingt smp skng sume kate2 die..tp rsenye x perlu lahh qid nak story kat sinii...hihihi
pape pownn thankz atokk! ape yg atok nakk iaitu math A..adik dh dpt kann kann?

Haa dah dah balik balik pasal moto..qid rse dlm bulan 2 bru qid dpt bwk moto tuhh kat ipohh!hmmm thuu knp? sebab P qid dlm bulan 2 bru dpt..tu pown kalau segala2nye berjalan lancarr..hmm
ape blh buat! tuhh yg ayh mintakk ann! so kena lahh ikot...hmm sabo jee boleh skng! ayah ade gakk ckp.even lesen keta dh ade x bermkne blh angkutt moto ke ipohh! haiiyoo keta takk syokk lahh ayah! owg nak MOTO! Hihihihi :)

*okey lahh esya..ti qid masuk lgi k! daa!
btw,sory geng yg msg2 number qid yg qid x reply..sory sbb phone aku off saje. :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…