Skip to main content

Takcukup cerita..Tapi itu antre kenangan 2012. :) i will miss 2012

Assalammualaikum!
Hey esya! hari nii hari terajhir 2012.
Tahun ni bakan melaburkan tirai nye and 2013 bakal membuka tiraii yg baruu esok!!
Rase nyee kejap jee mase berlalu..Rasenye baru jee lagi 1 januari...rase nye baru kee lagi
abg wan meninggal! :)
Hmm sepanjang tahun 2012 banyak benda yg berlaku..Macm tahun2 yg lalu..setiap thun ade jee cerita nye ade jee kenangan nyee kann?

Okeyy know qid nak story psl 2012!
Tahun ni qid dpt hadiah yg aku idam2 kan dri b4 qid SPM.iaitu
camre SONY DSLR.mase tuhh sgt2 berterima kasih kat ayah sebab beri qid hadiah tu..Memang bermakna.
Pada tahun ni jugak abg wan iaitu abg yg qid respec,abg yg qid hormat,Abg yg qid tabikkk gilerr2
pergi meninggal kan dunia ini! hmm itu perkara yg paling2 qid takkan lupe.Malah tarik pemergian abg wan 20 JAN 2012 tuu akan qid ingt sampai bebilerr insya Allah!
Pemergian arwah abg wan mmg sgt2 memeritkan,mmg memberi kesn yang mendlm..
since die pergi,qid masuk twitter,qid masuk fb mcm xde meaning!
sbb qid hilang die time uhh..xde lagi tweet tweet die.takde lagi dm dri die..tk de lagii itu semua..
Tapi alhamdulillah qid blh hadapi sume uhh dgn baikkk...
walaupun untuk menerima pemergian die sgt sgt susah,tapi alhamdulillah dgn kata2 yg qid tnam sndiri kat
diri nii,qid dah boleh terima pemergian die! Alhamdulillah..Tp ape ape pown qid doakan
Abg Izwan Pilus  tenang berada kat alam satu lagi tuhhh....

hmmm dalam bulan 3 pulakkk result SPM qid keluarr..
saat menunggu result tu keluar mmg sgt sgt mendebarkan.
hanya Tuhan jee yg tahun mcm mane berdebar nye hati niii..
qid gi ambik result sehari selepas tuuu kalau x silap!
qid gi ambik ngan wani jee time uhh!
Qid tak mahu pergi ambik result mase tarikh die kuar sebab
qid takut qid malu kalau kalau qid gagal!heheheh
mase hari result tuhh kuar qid kat sarawakk kalau takk silap..
dlm pukul 3 uhh qid tnye cikgu class qid result SPM qid..
skali die bg tauu qid dpt 2A 1A-..tuhh je die bg tauuu..
pdhal qid dh tahu dah result yg lain 3B+ 2C 1D..sebab qid anta msg kat 15888 uhh..
hehehe..so blerr thu qid dpt 3 A uhh mmg terperanjat gilerr arhhh sebab qid tk sangka pown qid dpt
3A. and tiade gagall..qid mmg target qid ade gagal..sebab acc ,economi qid
agak trokk mase qid menjawb uhh!
tapi syukur alhamdulillah paling terukk pown qid dpt D...so mknenye tak gagal lahh! huhh! alhamdulillah!.

Mase bulan 3 jugak adalah sesuatu yg menarik berlaku iaitu sista qid kawin!
huhuhu Myfamily make her wedding just at home..ayh tk buat mcm my first sista iaitu kt dewan..
ayah buat at rumah sebab die nak try buat at umah ampangan uhh!
Mase wedding uhh best lah jugakk! even qid tak berapa suke abg ipar qid uhh,qid tetap work hard utk tlg family qid mase wedding uhh!
qid punye bz sampai tak sempat nak spend time ngan member yg dtg mase uhh!
sory kowgg! mungkin kowg terasa kann...Lepas jee pengantin berarakk,lepas jee pengantin makan
mybro2 yg macho2 yg sawit yg sengal2 uhh pown dtg..
dari joho ade dri kl ade and yg penting dri singapor pown turun time uhh auu!
tapi dowg dtg time dh nak abis..dlm pukul 3 lebih bru sampaii...
majlis uhh habis dlm pukul 4 mcm uhhh!
and dengan tak semena mena qid ngan cousin2 qid pown buli lah dowg!
qid suruh lahh dowg uhh makan baik2 dluu...dh tuhh heret dowg basuhh kuali piokk bagai kat belkng uhh!!
huhuhuhuhu mmg terbaikk time uhhh! dowg mmg spoting! main hujan lahh memng kengan betul semua!
thankz bro2 ku semua sbb sudi menghuru harakan diri anda di majlis rumah ku...hihihihihihi

Haaa lupe awal2 tahun mase dpt  camre uhh! qid tros lari singapore and happy with new year!
ang entah mcm mane malam tuhh juga cmre qid jatuhh and rosak!!
ingt lagi cmre yg skng ni cmre ke dua!
first cmre qid sony dslt Alpha 350 klo x silap..
then blerr dh rosakk nasib ade waranty..
walit pown pergi bwk cmre uhh utk tukar!
sepanjng perjln dri seremban ke KL walid membebel time uhh!! hahah ingt lagii!
walid bising sgt mase uhh! then sbb kecuai qid walit pi minta cmre gnti yg lebih kecikk!!
walit ambik cmre dslt jugak tpi alpha33 sahajaa!! arghh shitt!!!
byk kenangan ngan cmre a33 uhh! lepas jee walid ambikk tuhh qid tros gi jmpe arwah abg time uhh!
time tu die masih ade...die yg byk ajar qid psl cmre uhh..die take pic kami dua..kre cmre uhh die pernah pegang!
sbb tuhh seburuk mane cmre uhh,sekecik mane cmre uhh and se murah mane cmre uhh! qid x kan jual!
sbb tu slh tu nde yg blh buat qid ingt kat arwah!!! hmmmm.. syahdu dh plakk nihh..hihihihi

mase 25hb jun kalau tak silap plakk qid mendftr kat masuk Kolej poly tech mara..
qid bersykur dpt poly tech uhh sbb first qid blh slalu gi lawt kubur esya ngan walid! kedua sbb
qid mmg nak kolej dri dlu..bkn u! hhehehe :)mase pendftran..evrything qid buat sndri..
heheh x yah nak cite byk lahh kan bab2 mendftr sume ni qid dh pakar..wahhh!!
hahaha ye lahh sepanjng persiapan semua qid yg urukan sendiri..pergi mejabat itu ini semua qid buat sndiri.
bankin duit..surat2 semua 100% qid buat sendiri!!
tu yg mase dftr tuhh qid agak cool skitt sbb dh biase skitt...
Tapi tapi tapi!!!!
ade yg buat qid gundah gelana juga time uhh!!
sbb ape??sebab wallet qid hilang secre mengejut time uhh!!
haiiyoo!!
mmg rse nak mati time uhhh!!!
mne tknyee duit rm1000 bru ayah bg letak dlm wallet uhh!! skali wallet uhh hilang!
tuhh yg rse nak mati uhh!!
hehe tp akhirnye jumpe blikk wallet uh! jmpe kat tepi tayar keta atas rumputt!!
nasib owg lain x jmp tauu! klo x mampos qid kena byr blikk duit ayah!! hmmmm..
syukur time uhh jmpe blikk :)

Malam uhh mula lah orentasi qid..mula lahh kurang tido slame seminggu..
mula lah qid merayap ke bilik wani awal2 pagi!
mula lahh qid dokk menerima ape jee tugas yg mpp bgi kat kami!
hmmm mlm tuu lah mulanye diri qid sbgai siswazahh! :)
hihihi
Tapi Tapii!!! elokk je sharp 3 hari orentasi qid pown col ayah sbb nak kuar asrama sbb ade hal skit.
so orentasi yg hari ke 4 sir rahmat panggil qid sbb warden nk jmp!
so secre tk langsung nye lps jmpe warden uhh jiwa qid dh xde kat asrma time uhh...haahaha
hmm seminggu lepas uhh bru blajarrr :)

sepanjng bljr kat Kptm uhh alhamdulillah sumenye okeyy..klo x okey pown
buat buat okey ja lahh!
kat sane qid ade 2 org yg rpat ngan qid...Ayn and inaya! dowg tuhh mule rapat  sjk awal2 lagiii...
slain uhh dowg bdk dorm qid jugak dulu..hehehe.. :)
byk lahh moment ngan dowg..gi iftar sesame..
gi study sesame.tido tepi tangga sesame..
gelakk sesame.tension wat esseimen sesame..hmmm
pape pown alhamdulillah final exam memasing dpt pointer 3 ke atas..alhamdulillah!
Yang paling paling qid ingt sesame dowg adalah qid buat presentation ngan dowg tanpe suara..
hahahah gilerr rock kental btl qid time uhhh!
mase uhh presentation iit.mmg agak malu time uhh! tp kena gakk sbb nak dpt kat markhh!!
hmm nasibb baikkk result iit qid A..huhuuhu berbaloi wokk!!!

memory lain thun nii blerr ngan wani!
hmm ngan die byk gak lahh cbrn..
ade qid marh die..
ade die mrh qiddd.....okeyy cite benda2 sedihh qid nak story pasl yg happy happy dlu.
bykk moment ngan die jugekk! ngan die qid lelepakk sesame kat dtrannn..
samp pagii..tgk gelagak org..tgk perangai org kat dtrn uhhh..
mcm2..pergi makan..ade stu hari uhh gi makan..die order tomyam and nasi..
skali tunggu punye tunggu nasi die tak sampai sampai...
blerr tomyam dh sampaii..nasik masihh x sampaiii..
bler nasi sampaii sudu and garfu nak mkn nasi plakk tak de..
last2 die makan nasi gune sudu tomyam yg beso tuhh!!
huhuhu klakar kott mse uhh..nk offer kat die sudu die tak mauu plakk! hmm so tgkk je lahh kan..hihihi
mmg die serikk nk pi kedaii uhh lagii!..
hmm ngan die gakk qid  dok berlari cari toilett,.lepak kat tangga ummah..study time exam..
hmm sbb die gak qid dpt dekan...sbb study ngan die!
and ngan die gakk qid kena marh sbb bce msg mak die.Okey jujur skng wokk!
aku bce sbb aku ade terbukak satu msg...bler aku bce msg uhh aku gelakk..
aku senyumm sbb msg uhh lawakk..so aku pikir kot kot ade yg lawak lagii!
itu sbb aku bkk yg lainn..seriusly sory sgt sgt sbb aku x bertanggungjawab mase pkai phone kauu!
okeyy! aku mintakk maaff..

oh ye esya..thun ni jugak qid makin close ngan geng geng al's mmg syok ang terbaikk dowg semua..
I love youu Al's.:)

nak cerita psl kengangan ni mmg sukar nk ungkap kan sepenuh nye.sbb kenangan tuhh semua hanya org die jee boleh rasai kann??
hmm kalau nk story psl knangan spenuh nye psl 2012...mmg sukar nak die ungkap kann..
mmg x cukup stu blog...mmg x cukup satu hari nk story....hmm pape pownn
qid harapkan segala yng berlaku pada hari ni menjadi pengajaran pade qid untuk lebih kuat and tabah untk hadapi thun depan.Insya Allah!

okey lah esya..qid dh nak out nihh..nak pi dataran..this year smbut newyear kat malaysia..bkn singapore mcm last year..hihihhih
Okey esya...syg kamo!
Selamat Tahun Baruu!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…