Skip to main content

Melepas rindu!


Asalammualaikum.esya..lame qid tak on9 kannn..lme qid tk tulis kat blog nihh jugak..
Sory esya..bz smp x de mase untuk tulis kat sni..
Bz punye pasal sampai qid gi lawat kubur arwah abg pown bru due kali jee.itu pownn mse bru balik dri ipoh tuhhh…hmm..tak sape mintak ni semua jadi kan esya??
Tk sape yg inginkan benda ni berlakukannn esya??
Mcm tuhh gak qid..qid sikit pown x mintk benda ni semua berlaku..dan qid tk sangka benda nih akan berlaku.
Qid tk ingin pown benda ni semua berlaku.
Tapi..itu yg di tetapkan..nak tak nak qid kena gak lalui benda nih semua!
Start dri hri tuu qid mula jarag on9…qid jrng keluar rumah..
Qid langsung tak berjalan mane2…semua rancngan qid time cuti 2 bulan..semua angan2 qid utk gi melancong selame cuti nihh semua nye musnah hanya kerana peristiwa tuhhhh..
Qid tk nak salh kann sape2..sbb benda nih bukan sape2 yg mintk kannnn…
But qid berterima kasih pade sape yg support qid sepanjang qid lalui benda nihh semua…
Terutme family qid and ofcoz mybro dua org uhhh…
Tq abg! Tq so much..ko byk bagi aku nasihat…ko byk bantu aku untuk aku senyum balik dgn benda nih semua…tq abg!
Nak ckp pasal holiday kali ni?
Hmm ni holiday yg qid akan ingt smp bler2…ni holiday pertame qid yg qid hanya duduk sahaja!
Qid x berjalan2 memane…
Mcm semua thu kann pantang jee ade cuti mesti qid akan pergi jalan2..gi holiday lahh..but bukan cuti kli nihhhh…
Qid gi lepak2 pown mase turun kl hri tuu sbb ade kenduri at umah abg…
Mase tuhh lahh qid bru lepak2…dua hari lepas tuh qid balik umah balikkk..
Ikot kan hati esya…qid nak jee ajak remy gi langkawi mase uhhh..utk lari dri semua tuhh!
Tp qid syg mama..qid syg ayah..qid syg family qid….sbb tuh qid balik gak menghamba kan diri nihh…
Hmmm…susah esya…susah qid nak ceritakan perasaan qid nihh…susah qid nak bg kmo thu perasaan qid nihhh…klo lah qid dpt cerita segala2 nye qid buat esya…tp x boleh…
Sbb takk terluah sebenarnye ape yg qid rse nihhh..susahhh nak cerita kannn…
Okey fine! Qid nangis lagi!
Hmm org nak ckp qid cengeng!? Huhh! Lantak lahhh..org tk thu ape yg jdi mase hri tuhhh…
Qid ngan family jee thuu..sbb tuhh masing2 blh ckp mcm2 annn.. :/ lantak pi lahh bak kate ain.. :D

Aishah dah habis cuti dah…
Syg sgt qid tk dpt jmpe die cuti nihh..and kesian kt die..b4 qid balik ipoh lagi qid ngan die ye ye nak jmpe…tp…benda tuh semua jadi kannn…sbb  tuhh qid x jmpe sape2 pown lagi..serius kesian ngan aishah!

Sha…klo lah ko bce blog aku nihh…sory sha..sory sbb x pat nak dating ngan ko..heheh…nnti klo ade mase kite jmpe k!insya Allah…

Zaty qid dah jmpe…sbb ade jog ngan die mse awal2 cuti uhhh…fadz ngan cikin qid ade jmpe gakk..even kejap! Tp ade gak lahh jmpe…cume syafiqah…hehe syafiqah! Even die dok kl…and qid slalu lepaking kat kl.qid tk pernh jmp die pown kat kl…hermmm blm mase kot kite owg nak jmpe kot…
Yg wani??hehehe klo x jmpe die cuti nih pown okey kottt bg die..sbb slalu jee kite owg msg2. And naik sem ti p own sesame annn! Tuh yg x kisah uhhh.. J

Hmmm…
Lepas dah rindu  qid nak on9..
Lepas dah rindu qid nak mengadap blog nihh.. J
Mane tak nye qid rse last qid on9 pown awal bulan 11 yg lepas…
Nih dh masuk bulan 12 dah..hmm x pernh selame nihh qid menyepi kat alam cyber nihhh..
Lepas sowg2 lahh col qid tnye mane qid pergi smp x on9 lme sgt..hehe kowg jgn risau lahhh.. okey! Mama ayah aku ade nihhh..klo pape jadi mesti kowg thu jugakkk…mesti someone akan bg tahu kat fb ke twitter ke… J jgn risau lahhh….btw,thankz ambik bert pasal aku ..ya!

Qid tak thu lah esya kenapa cuti nihhh ape yg qid angan2 kannn..ape yg qid idam2 kannn..ape yg qid harapkan semua x menjadi…
Pertame! Qid nak gi bercuti SAHAJA sepanjng cuti nihhh..tp semua nye musnah dah awal2 plan tuhh sbb
Peristiwa hari tuhhh..smp nak on9 x dpt..nak kuar umah pown x dpt.. J
Yg kedua!
Pasal moto yg ayah janji kann tuhhh!
Ayah terpakse tangguh kann sebab nak  dahulu kann kereta abg!
Bulan 12 nih abg kuar keta bru!
Serius qid jelez sgt2…
Untuk pengetahuan esya..mama and ayah dh 3 moto and dua keta die kuarkan untuk abg!
Dri abg sekolah dulu lagi mama ngan ayah kuar ann mcm2 tokk die..ingt lgi mase die form 4..ayah belikan die moto kriss…then mase die form 5 die nak tukar moto..ayah belikan plak Kawasaki utk die…
Thenn moto tuhh rosak sbb die gobek mcm2 annnn…die pkai moto Kawasaki uhh dkt 2 thun jee klo x silap…lepas uhh due thun lepas ayah kuarkan die moto rxz plakkk!!
Dah tuhh pkai x smp setahun moto tuhh hilang kena curii…lpas moto uhh hilang ayah kuarkan die keta kancil…huhhh!!untung!!!!!!! then skang kancil dh rosak..die mintk ayah kuarkan keta bru plakkk..
Huhhh! Serius menyirap weiiiiii…..sbb tuhh ayah tangguh kan moto qid uhhhh…
Mybe next month ke… hermmm…ayah thu x yg adik nih dri kat ipoh dh berangan mcm2 dgn moto uhhh..
Qid dh berangan yg naik jee sem2 qid teros nak pkai moto…ayah thu x??
Hmmm tp x pe lahhh….abg lgi penting kann??die nak kerja..kenderaan xde…xkan die nak gi kerja gune moto wave uhh..moto uhh moto wakaf! Mane lehh bwk kerja…moto uhh utk org rmai kt umah tuhh gune kannn??? Hmmm again! TAK PE LAHHHHHHH! :p
Serius skng otk qid dh tk piker moto dh…hati qid ckp mcm nih skng “lantak lahhhh..ade ade…xde sudahhh!”
Haaa.. J qid dh mlz nak piker and berangan & berharap…
But..blerr pikir2 blikk moto qid uhh bru 8 ribu..ayah nak kne keta abg uhh byk ann??
Hmmm again! Untung kauu abg! L
Sedihhhh weii jadi ADIK nihhh..slalu dpt sesuatu tuhh lmbt…slalu susah nak dpt kan sesuatuh uhhh…
Tp ape nak wat…dh qid nihhh keluar lmbt sgt kat perut ibu uhhh…hehehe J
Hari tuh ade kenduri kat umah abg qid sowg uhhh…
Alhamdulillah rezeki die murah thun nihhh..
Dan insya Allah ape yg kiteowg tunggu2 slame nih akan ade awal thun depannn..kan abg??
Heheheh insya Allah… J ye ye dpt baby baru… yeyeye

To my arwh abg!
Hmm dulu mase aku luahkan mcm2 kat kau pasal abg syuk yg selalu dpt mcm2 like moto lh keta lahhh kan..kau selalu  ckp,”tak pe lahh..die nak guna..lagi pown die kerja kannn..harus lahh ade kenderaan…klo tk mcm mne nk pergi kerja…” tapi abg…aku x thu kenape die mcm skit jee tgk blerr aku nak kuar moto yg aku idam kann tuhh…
Untuk pengetahuan kau abg! Hri uhh die ckp kat ayah die nak kuar moto plakkk….!!!!
Sebab proses keta die lmbt…untuk info kau abg…proses keta die tgh berjln skang! Tinggal tunggu nk gi ambik keta jee…tetibe mlm tdi die ckp nak kuar moto plakkk!
Ayh tnye moto ape??Die kate scremblerr ke….dah tuhh die tnye aku plakkk “okey ke dik??”
Nmpk tk permainan die??die sje buat aku sakit hatii…die dh thu qid cancl bli ksr..dah tuuu die nak angkat plak moto yg qid idam2 ann tuhh…dh lah hati nih tgh parah sakitt sebab die moto qid kuar thun dpn…sbb die ayh tangguh ann moto qid…hmmm! Sbb die jgak qid dah tawa hati nak ambik ksr uhhh!!!
Haiiyo abg…why?? Why die sje nak wat qid cm nihh..haiiyoo..aku nak kau kat sni abg! Aku  nak kau dgr segala ape yg aku nak ckp!!! L

Haa esya ingt tk Nabila?? Die mmber yg qid kenal dri kecik tuhh lah,yg dlu die ddk Singapore tuhhh..skng die dh pindah seremban balik!
Hmm entahlahhh..tk thu ape mslh die!gilerr tension qid ngan die..sebab die qid gaduh ngan family..sebab die qid menganggur kat umah abg ajam!
Tige hri yg lepas klo tk silap die bantaii nye ckp benda x betul kata abg syam! Okey2 cite die mcm nihhh! Hri tuhh ade stu hari uhh qid lepak2 ngan die satu hari suntukk!!mse kuar uhh qid story lahh kt die pasal qid kt ipoh ari uhhh..qid story lahh kt die yg pasal sowg mmber qid nihhh..mmber yg blh dikategorikan rapat gkk arhh ngan qid..qid cite yg bdk uhh dtg tido at umah qid…slalu gi makan and wat kerja sume sesame..then esok uhh!
Qid balik dri jumpe dinie! Sampai2 jee umah abg syam mengamok2..qid tnye lahh “knp kau”
Skali die trus and terus marah2 qid..die ckp qid mmg x gune lahh..die ckp qd mmg x blh dipercayai lhh..and die ckp gakkk yg die dri dlu smp skng x pernah rse senang hti bler tgk qid..die rse risau,tkut blerr ingt qid..hmm mksud die qid nihh merisaukan hti perut die jee…
Qid tnye die kenapa die mrh sgt ngan qid! Skali die ckp.. “knp kau mesti buat perangai lme..buat hall me?brp byk lebat kau dh buat??brp byk awex dh ko cri kat sne??”
Die ckp jee benda tuhh qid terdiam! Qid tnye die sape bg tauu?? Mane die thuu??
Then di tros ckp “NABILA!!nabila yg bg tauu aku!” qid dgr jee nme uhh tros pns hti qid…
Qid tk sangka plakk yg die sanggup wat qid mcm nihh! Qid tk sangka plakk die sanggup wat cite mcm2..and qid x fhm knp plakk yg die nak wat mcm nihh..sdng kannn qid xde cri pasal pown ngan die!! Hmmm…
Mase abg mrh uhh die ade col abg ajam! Die tnye abg ajam kot kot abg ajam thu annn..skali die dgn abg2 ajam skali mrh kat qid sb uhh…hmm x smpt nak ckp ape dh time uhh!
Dh tuuu mlm uhh qid gi tgk bola! Qid tros blik umah abg ajam..abg tnye mcm2 time uhh..qid ckp elok2 ngan die ape yg jdi time uhhh…then qid tringt abg fizie…qid suruh abg ajam col fizi time uhhh..tnye fizi btl or tkkk…hmm adoii qid awex pown xde mcm mne nak wat hall??? Lepas fizi bg tau ajam yg qid slalu hangout ngan die slalu gi mkn ngan die and stiap hjung minggu klo qid tk blikk mesti qid ngan die and geng2 die baru lahh abg ajam percye! then abg ajam soh qid blik and story kt family! Tp qid msg abg syam die x reply..qid col voicemail plakk..hmm so qid biar kann jee..and smp skang qid ngan abg ajam x bertegur! Smp skng jugakk qid x contact Nabila sengall uhh..die col msg mampos kott qid nak reply!! X gune nyee kawan..nme jee mmber dri kecikk main same same dlu..hmm..kepercayaan abg syamm pade qid hilang..
Tu lahh yg add pernh ckp kt qid..”kite berubh sebaik mane pownn nanti,perangai buruk kite uhh org akan sebut gakkk smp kite mati nnti” hmm ye add..! btl ko ckp…abg aku sndri x cye..tp xpe ann..aku pegang kate2 nihhh..”bukan senang nk bg sume org puas hati..biar org buat kite,jgn kite buat org” hmm J
Pape pown thankz ajam prcye aku!.
And thankz to sha jugakk yg bg aku kate2 semangat,yg dgr mslh aku mse mlm uhh..tq so much sha!
Haaa esya!
Thu tk bru2 ni pkcik shamsul bg qid video yg time wedding arwah mak ila dlu mase 1 jan 2005.
Mase tuhh qid bru nak naik darjah 5..and mase tuhh jugakk lebih kurng seminggu b4 atok rahman meninggal dunia..qid dh save video uhh kat lappy qid..stiap kali qid tgk video uhhh qid rse nak nangis!rindu sgt time uhh..even qid kecik lagi..tp time uhh qid dh fhm ape yg berlaku..qid jugak mase tuhh byk tlng2 family psl wedding uhh even qid kecikk lagi..dlm video uhh semua family qid ade..hmm ade yg still bernyawa and ade yg dh meninggal!
qid akan rse sebak bler tgk video uhh lagi2 part nazry dok joget2 dpn kemre…time tuhh die bru drjh 6..dan satu lagi blerr atok pegang tangan qid,pimpin tangan qid mase nak masuk dlm rumah,atok pimpin tgn qid..atok suapkan qid,nazry,shahrul,aiman and irfan makan susu ngan koko krunch! Atok ambik kan mknan qid..atok mengusikk qid..atok gelak2 ngan qid…and utk terakhir kali nyee qid ngan family qid makan sesame ngan atokk..ingt lagi atok suruh along ambik sup kat luar rumahh..die ckp “long pergi lah ambik sup..kite makan ramai2..lepas nit k dpt dh mkn ngan atok!” mase tuhh along tk ambik pownn..pas dua tige kali die suruh,mama yg bgun ambik sup tuhh..mama ambik sup uhh letak dlm mangkuk besar! Sup tulang!
Qid,mama,along,atok,kak ika makan sesame ngan atokk..time tuhh ayah ngan abg abg pergi buat kerja kat luar…hmm atok makan sup tulang mesti ade jee pisau kecik die..hehe..ingt lagi time uhhh die potong2 an daging dekat tulang tuhhh bg kat qid,along and kak ika!die makan time uhh sungguh2 sgt…
Mase hari majlis uhh berlngsung pagi2 lagi atok pelukkk qid..sebab ape??hehe sebab qid ngajukk + menangis pagi uhh sebab x nak pakai bju yg mama sedia kannn…so,atokk lahh yg memujuk qid.. adik rindukan pelukan itu atokkk…adik rinduuuuuu
Mase sepnjng mase nak uruskan majlis uhhh..ade stu hari tuhh atok bagi qid tabung buloh yg die buat sendiri..lawa tabung tuhh..time atok bg cucu cucu die yg lain semua pandang..semua nak..tp atok ckp kt dowg “tu dh janji nak bg kt adikk..atok kena bg.nnti x tunaikan susah.” tuh atok ckp…
Ptot lahh die sanggup bg time uhhh even cucu die yg lain nak jugakkk..rupenye mase die dh suntukkk time uhh! L
Dgr suare atokk dlm video uhh..dgr suare die mengusik cucu2 die dlm video uhhh buat kan qid nak sgt mase tuhh berputar balikkk….nak sgt bende tuhh berulng!!

Atokk…adik syg sgt dgn atokk..adikk rindu nak atok pegang tgn adik..adik rindu nak atok suapkan adikk..adikk rindu nak dgr suare atokk.gurau senda atokkk…moga atok tenang kat sane okeyy!! Adikk syg sgt2 ngan atokk…syg sgt2 atokk…..
Lepas atok meninggal…family besar dh semakin berkurang…ade yg tarik diri…ade yg pindah smpai x balik2 malaysia lagii…ade yg dh meninggal! Hmmm mase detikk saat majlis perkhwinan mak ila tuhh sgt2 seronokkk…sgt2 meriah sbb semua ahli keluarge ade…
haiyooo I miss him so much! Atok meninggal seminggu lepas majlis tuhh!
Mama kte atok time tuhh atok dh thu dh die nk meninggal tuhh..mama kate time tuhh fikiran and hati atok dh melyng2 dahh…hmm


[ni pic mase wedding tuhh..time nihh kt belakang pelamin]

Ehemm ehemm…beberape hri yg lepas result sem 1 qid dh kuar dah…awal nye qid x thu qid dpt brp pointer tp yg qid thu name qid ade dlm senarai dekan! Huhh Alhamdulillah..and ikot ranking plakk qid nombr 5 dlm ranking kptm g sem 1 yg lepas klo x silap.
Pasal check result tuhh kannn..heheh seriously qid x ye ye pown nak gi check!! Heheh cuakk siot nk check!tp qid suruh wani yg checkkan time uhhh..punye lh lmbt dpt tgk qid punye uhh! Esok uhh bru blh thu…wani hri uhh dh thu pasal result die awal2 dahhh..tp qid x L esok tuh bru thuu.. wani dpt 3.23 pointer die! Huhh! Terbaikk lahhh..pape pown congrt member2 ku yg dpt keputusan terbaikk..termasuk lah mmber2 ku yg kt uitm or memane jee..okey! J tahniah korg.tp qid kecewa lahh sebab bi qid dpt b saje.hmm.pape pown qid syukur sbb qid dpt ape yg qid idamkan..qid dpt ape yg qid nak.Alhamdulillah..and thankz to semua mmber2 yg byk tlg..yg study sesame..yg wat assignment sesame.yg huruhara dlm kelaz sesame..hehe
Next sem x thu lgi cm nerr…insya Allah aku try semampu akuu…

Satu lagi nak story pasal result adik qid sowg lagi tuhhh..heheh Nursheeren Athirah.Alhamdulillah minggu ni family dpt berita gmbira saje…adik qid dpt 8A dalam PMR’12..
Alhamdulillah sgt2..die pown dpt markh yg dpt buat family tersenyum..thankz adik sbb buat kami bangga ngan kamo!and pasti klo arwah abg im die pown bangga ngan adikkk…syukur Alhamdulillah adikk kamo dpt ape yg kmo nakk…usaha yg terbaik lgi utk SPM’14 okeyy..syg kmo adikkk!!! J

Okey lah esya! Nih je dulu yg qid story kat kamo.penat dh menaipppp!.insya Allah ade mase qid lepak kat sni lgi k!
K syg!
Miss you :*
#AlFatihah to mybro Na’im,ellysya,sophian,abg izwan,nazry and azhar & azrul :/ *miss dowg sanad sanad!!!!! 

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…