Skip to main content

Masih cuba untuk tersenyum

Asalammualaikum esya..
heyy! ape kabar kmo??
qid harap kmo okey kat sane yee...
qid syg kmo sgt2.. :)
qid,ummi,abg ellyas slalu doakan kamoo...
esyaa..now qid nak story pasal my bro ajam..
serius qid makin hari makin risau tgk die..
entahh lahh esya...susah nak kata...
if nak mrh die..x bolehh sbb qid fhm ape yg die rse skng nihh..
if nak biar kann je..ape plakk org kate nnti kannn..
dn kadang2 qid risau gak ngan die..
qid rsekann..antre die ngan yg lainn die lagi menderita kot..
sbb die kena jaga hati byk pihakk..even die sedihh..die x blh nak story at parents die
die tk boleh nak story sgt at adik beradikk die...
sbb ape?/ sbb parents die and adik brdikk die mungkin akan lgi sedih blerr tgk die downnn...
so,mybe die byk pendm perasaan die..btl tkk??
tapi pape punn...die thu kann yg kami semua ade untuk sntiase support die... :)
don't wory brother,kami SEMUA ade utk kauu! if kau down kee ape skali punn...
kami semua ade....ingt tuhhh
~qid pun rse mcm nak sgt gi lawat kubur abg..
tapi...qid x berkesempatan lagi...
qid dh dkt 3 minggu x balik kl..
klau lahh qid pun dpt gi lawat kubur abg mesti best kann..
lasttt skali qid lawat kubur abg mase rye hri tuhh..raya ke dua..itu lahh die yg last..
hermm kalau lahh qid x study at ipoh nihhh..mesti selalu qid gi lawat kubur arwah...
mcm qid slalu lawat kubur pian dlu..blh di kata kan tiap2 minggu bik kg utk lawat kubur piann..
tp skng dh x boleh dhh..kubur pian punn qid x pergi lagiii...
hermm..piann..MAAF aku x pat nk lwt kubur kauu...tp jgn risauu..aku slalu doakan kauu..
kubur kauu ibu ade upah orang utk bersihkan kubur kauu dgn abg!..
hermm bersih jee kubur kauu piann..


Rindu moment ngan yana..


Pian..aku ngan ira dh x mcm dlu..aku ngan remy pun mcm tuhh..
aku x thu piannn...
aku x thu knp dowg tibe2 mcm tuhh..
aku tk thu ape slh aku pade dowg...aku x thu knp dowg lari dri aku..
dan knp dowg mrh kat akuuu...
piannn....klo ade mesti kau mrh ira kann sbb die mcm tuhhh...
piann..kdng2 aku rse aku dh tk de member..dan aku rse cousin yg slalu rapat ngan aku pun
dh tk de...kau bayang kann yana dh x mcm dlu...hri aku gi umah die...die tk lyn aku piann...
slalu kau thu kann kami asyikk berkepit jee...dulu mcm blangkas kami nihh asal berjumpe jee,berkepit jee berdua..
tp rye hri tuhh aku gi umah die...die duduk dlm bilik jee..aku gi lahh dlm bilik mcm slalu...
tapi sedihh piann...sepatah aku tnye spth die jawab...
piann...aku dh xde nazry..dh tuhh remy mrh kat aku..skang die piannn..
die plakkk..pian knp dowg piann??knp dowg buat aku mcm niii...
serius piann..aku rindu gilerr mase kat serawakk...mase ramai2 kat sne...
mse semua ade...member2 kite..cousin2 aku...aku rindu semua tuhh piann....
kalau mase blh putr balikk kannn..aku nak tgk mane silap akuu smp dowg buang aku mcm nihhh...
aku syg dowg piannn....
slain fmily aku...aku hanya ade dowg semua jee...
tp dowg buat aku mcm nihhh..
klo aku ade  slh knp dowg trus trang...
klo iyee mrh kat aku..knp x ckp...knp dowg diam kann...
knp dowg buat aku tertnye tnye....aku x sanggup piann mcm nihh..last weekk..hampir seminggu pian mood aku hilang sbb aku tringt dowgg..sbb aku rindu rindu dowgg..rindu nak coll dowg..rindu nak bbm dowg...rindu webcam ngan dowg...aku nak dowg piann..
cukup lahh rindu aku kat kau,nazry,and esya semua takk terblas...skng aku rindu dowg...aku nak
coll dowgg...tp aku malu..dan aku tkut piann...tkut aku dowg buang aku mcm tuhh jee...cukup lahh piann
aku sedih sbb dowg buat aku mcm nihhhh..aku x sanggup nak tanggung bler dowg buang akuu!

Korang~ aku tk thu mane slh aku,mane silap aku..aku sedih blerr kowg buat aku mcm nihh..kite dh kenal bertahun2,tk blh lahh mcm nihhh klo kowg marh jee kowg tros stop contc akuu..mne slh aku weii?ckp sumph aku tk thu mne slh aku kat kowgggg...aku syg relationship kite semua.
kowg bertiga jee antre ade skng nii..tlg jgn tinggalkan aku lagiiii



Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam