Skip to main content

Masih cuba untuk tersenyum

Asalammualaikum esya..
heyy! ape kabar kmo??
qid harap kmo okey kat sane yee...
qid syg kmo sgt2.. :)
qid,ummi,abg ellyas slalu doakan kamoo...
esyaa..now qid nak story pasal my bro ajam..
serius qid makin hari makin risau tgk die..
entahh lahh esya...susah nak kata...
if nak mrh die..x bolehh sbb qid fhm ape yg die rse skng nihh..
if nak biar kann je..ape plakk org kate nnti kannn..
dn kadang2 qid risau gak ngan die..
qid rsekann..antre die ngan yg lainn die lagi menderita kot..
sbb die kena jaga hati byk pihakk..even die sedihh..die x blh nak story at parents die
die tk boleh nak story sgt at adik beradikk die...
sbb ape?/ sbb parents die and adik brdikk die mungkin akan lgi sedih blerr tgk die downnn...
so,mybe die byk pendm perasaan die..btl tkk??
tapi pape punn...die thu kann yg kami semua ade untuk sntiase support die... :)
don't wory brother,kami SEMUA ade utk kauu! if kau down kee ape skali punn...
kami semua ade....ingt tuhhh
~qid pun rse mcm nak sgt gi lawat kubur abg..
tapi...qid x berkesempatan lagi...
qid dh dkt 3 minggu x balik kl..
klau lahh qid pun dpt gi lawat kubur abg mesti best kann..
lasttt skali qid lawat kubur abg mase rye hri tuhh..raya ke dua..itu lahh die yg last..
hermm kalau lahh qid x study at ipoh nihhh..mesti selalu qid gi lawat kubur arwah...
mcm qid slalu lawat kubur pian dlu..blh di kata kan tiap2 minggu bik kg utk lawat kubur piann..
tp skng dh x boleh dhh..kubur pian punn qid x pergi lagiii...
hermm..piann..MAAF aku x pat nk lwt kubur kauu...tp jgn risauu..aku slalu doakan kauu..
kubur kauu ibu ade upah orang utk bersihkan kubur kauu dgn abg!..
hermm bersih jee kubur kauu piann..


Rindu moment ngan yana..


Pian..aku ngan ira dh x mcm dlu..aku ngan remy pun mcm tuhh..
aku x thu piannn...
aku x thu knp dowg tibe2 mcm tuhh..
aku tk thu ape slh aku pade dowg...aku x thu knp dowg lari dri aku..
dan knp dowg mrh kat akuuu...
piannn....klo ade mesti kau mrh ira kann sbb die mcm tuhhh...
piann..kdng2 aku rse aku dh tk de member..dan aku rse cousin yg slalu rapat ngan aku pun
dh tk de...kau bayang kann yana dh x mcm dlu...hri aku gi umah die...die tk lyn aku piann...
slalu kau thu kann kami asyikk berkepit jee...dulu mcm blangkas kami nihh asal berjumpe jee,berkepit jee berdua..
tp rye hri tuhh aku gi umah die...die duduk dlm bilik jee..aku gi lahh dlm bilik mcm slalu...
tapi sedihh piann...sepatah aku tnye spth die jawab...
piann...aku dh xde nazry..dh tuhh remy mrh kat aku..skang die piannn..
die plakkk..pian knp dowg piann??knp dowg buat aku mcm niii...
serius piann..aku rindu gilerr mase kat serawakk...mase ramai2 kat sne...
mse semua ade...member2 kite..cousin2 aku...aku rindu semua tuhh piann....
kalau mase blh putr balikk kannn..aku nak tgk mane silap akuu smp dowg buang aku mcm nihhh...
aku syg dowg piannn....
slain fmily aku...aku hanya ade dowg semua jee...
tp dowg buat aku mcm nihhh..
klo aku ade  slh knp dowg trus trang...
klo iyee mrh kat aku..knp x ckp...knp dowg diam kann...
knp dowg buat aku tertnye tnye....aku x sanggup piann mcm nihh..last weekk..hampir seminggu pian mood aku hilang sbb aku tringt dowgg..sbb aku rindu rindu dowgg..rindu nak coll dowg..rindu nak bbm dowg...rindu webcam ngan dowg...aku nak dowg piann..
cukup lahh rindu aku kat kau,nazry,and esya semua takk terblas...skng aku rindu dowg...aku nak
coll dowgg...tp aku malu..dan aku tkut piann...tkut aku dowg buang aku mcm tuhh jee...cukup lahh piann
aku sedih sbb dowg buat aku mcm nihhhh..aku x sanggup nak tanggung bler dowg buang akuu!

Korang~ aku tk thu mane slh aku,mane silap aku..aku sedih blerr kowg buat aku mcm nihh..kite dh kenal bertahun2,tk blh lahh mcm nihhh klo kowg marh jee kowg tros stop contc akuu..mne slh aku weii?ckp sumph aku tk thu mne slh aku kat kowgggg...aku syg relationship kite semua.
kowg bertiga jee antre ade skng nii..tlg jgn tinggalkan aku lagiiii



Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…