Skip to main content

story menangis lagi kat kubur die.


Assalammualaikum esya.
Selamat hari raya...
hari nii dah raya ke dua..
raya yg betul2 mencabar iman qid nihhh,
Baru raya kedua qid dah mcm nak mati mencari2 abg wan dlm diam..
qid mcm nak giler menunggu tweet die...menunggu die update bbm die..
serius esya...
qid masih tercari2 die selama dua hari raya nihhh...
cer esya bayangkann..org2 nii sebok2 mkn time pagi2 satu rye nii..
qid x...qid checkk twitter jee..check bbm...
tu lah die...
smp stu kes tuu abg tnye "kau nii tunggu ape?and sape yg update?"
mase tuu bru qid tersedar yg rupenye die menunggu tweet dr abg wan..
esya...
pagi tadi pergi melaka..
singgah lahh pusara abg jap tdi..
ya Allah esya..entah mcm mne qid gagal mengawal emosi qid mase pk cik qid tgh bce doa tuhh..
entah mcm mne air mate nii blh jatuh dgn selaju2nyee...
ya allah..hanya DIA jee yg thu cm mne yg qid rse,hanya DIA yg thu apeyg qid tanggung..
mase berdiri tuhh qid boleh terus terduduk pegang batu nisan tuuu sbb terlalu sebak esya.....
sebak sbb beraya tanpa owg yg kite syg...mase tuhh yana lah yg byk menenangkan qid...
mase balik at umah abg ajam...
sampai2 jee mama and ayah terus masuk lerr semua..
qid duduk kat kusi luar tuu dulu.tgh duduk abg ajam kuar..lame esya mata qid tenung mata die...lme gak die berdiri dpn pintu tuuu...qid time tuhh bru pas nangis ann yg kat kubur abg wan..bler die pandang qid mcm uhh
automatik lahh hati niii sayu balikkk...qid tk thuu entah mcm mneee die dtg kat qid and terus peluk qid..
entah brp lame qid nangis at badan die tuhh pun qid tk thuu..yg pastii mse tuuu semua yg ade at dlm umah tuhh semua keluar tgk kami..sbhgian dri mereka pun nangis bler tgk kmi berdua menangis mcm tuhh...
mungkin dgr esakan qid kann..tu yg buat ann dowg turut sebakkk...abang ajam terus bwk qid masuk bilik die and tenangkan qid mse tuh esya..
raya ke dua niii mmg betul2 mencabar iman qid..mmg betul2 menduga kesabaran qid...
hampir setghari stu hri nii qid menangis..menangis sbb tiada nye insan bernama izwan kat diri nii lgi..
serius..betul2 tersiksa tnpa die rye thun niii..
papep pun hrp2 die tenang kat sne...
Aminn

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam