Skip to main content

story menangis lagi kat kubur die.


Assalammualaikum esya.
Selamat hari raya...
hari nii dah raya ke dua..
raya yg betul2 mencabar iman qid nihhh,
Baru raya kedua qid dah mcm nak mati mencari2 abg wan dlm diam..
qid mcm nak giler menunggu tweet die...menunggu die update bbm die..
serius esya...
qid masih tercari2 die selama dua hari raya nihhh...
cer esya bayangkann..org2 nii sebok2 mkn time pagi2 satu rye nii..
qid x...qid checkk twitter jee..check bbm...
tu lah die...
smp stu kes tuu abg tnye "kau nii tunggu ape?and sape yg update?"
mase tuu bru qid tersedar yg rupenye die menunggu tweet dr abg wan..
esya...
pagi tadi pergi melaka..
singgah lahh pusara abg jap tdi..
ya Allah esya..entah mcm mne qid gagal mengawal emosi qid mase pk cik qid tgh bce doa tuhh..
entah mcm mne air mate nii blh jatuh dgn selaju2nyee...
ya allah..hanya DIA jee yg thu cm mne yg qid rse,hanya DIA yg thu apeyg qid tanggung..
mase berdiri tuhh qid boleh terus terduduk pegang batu nisan tuuu sbb terlalu sebak esya.....
sebak sbb beraya tanpa owg yg kite syg...mase tuhh yana lah yg byk menenangkan qid...
mase balik at umah abg ajam...
sampai2 jee mama and ayah terus masuk lerr semua..
qid duduk kat kusi luar tuu dulu.tgh duduk abg ajam kuar..lame esya mata qid tenung mata die...lme gak die berdiri dpn pintu tuuu...qid time tuhh bru pas nangis ann yg kat kubur abg wan..bler die pandang qid mcm uhh
automatik lahh hati niii sayu balikkk...qid tk thuu entah mcm mneee die dtg kat qid and terus peluk qid..
entah brp lame qid nangis at badan die tuhh pun qid tk thuu..yg pastii mse tuuu semua yg ade at dlm umah tuhh semua keluar tgk kami..sbhgian dri mereka pun nangis bler tgk kmi berdua menangis mcm tuhh...
mungkin dgr esakan qid kann..tu yg buat ann dowg turut sebakkk...abang ajam terus bwk qid masuk bilik die and tenangkan qid mse tuh esya..
raya ke dua niii mmg betul2 mencabar iman qid..mmg betul2 menduga kesabaran qid...
hampir setghari stu hri nii qid menangis..menangis sbb tiada nye insan bernama izwan kat diri nii lgi..
serius..betul2 tersiksa tnpa die rye thun niii..
papep pun hrp2 die tenang kat sne...
Aminn

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…