Skip to main content

cerita bosan


Assalammualaikum esya.
hari ni qid dah start kelas lepas seminggu cuti.
seminggu cuti rye niii stu buku pun qid x usik esya..
hihihihihi.
hri ni bru qid bukak blik buku2 semua..hahahahah
even bwk balik sush2 buku2 uhhh qid x bukak pown kat umah tuu ari tuhhh..
hahahh menyusahkan jee qid ni annn.klo x bwk balik hri tuu xde lahh brat sgt beg.
ye takk?
sebelum balik ipoh..
hahah sebelum balik ipoh qid and family ke perlis.
and terus bercuti ke thailand...
terus bercuti ke thai and bangkok.
kalau nak diikot kann mmg penat sgt badan mase balik ipoh.
mane tak nyee dri rye pertame smp lerr ari smlm asyikk berjalan jauhh jee..
dan padah nyee!! qid deman sekarang!!! arghhh tk suke....
masa kat thai...
blh di katekan seronok juga sbb qid dapat buat mcm2 benda yg dh bertahun2 qid x buat..wahahahah..
ape die???
bawak moto besar kat sane and ride abis2sann..hihii mmg terbaikkk...
even jalan kat sne x mcm kat sni..jalan dowg kecikkk... tp menyeronokkan sgt sbb dpt mencilok2..
wahahahahahha..
lgi stuu best sbb dpt beli2 at wang kelian..
even brng2 stu murahh..tp brng die not bad gakk lahh..
wallet yg qid beli dulu punnn tahan lame qid pakai dlu..
walau pun hrge dlm 10-15 inggit tp brng die bgus gakkk.. :)
~mase nak gi perlis dri seremban uhh qid x tido pown dlm keta...
tp blerr balikk uhh dri tol alor setar qid dh tidoo..
tau2 jee dh sampai at plza tol ipohh...
glerr arhh time uhhh..
sepanjg jalan qid tidoo...
mmg penat gilerr lahhh..mne tk nyee dh lerr b4 nak gii perlis tuhh hri sebelumm uhh qid ke singapore
umah aunty...dh tu balik seremban esok nyee balik perlis..then naik thailand..mmg terbaikk lahhh...

minggu dpn dah midsem.
minggu ni qid tk thu nak blik  seremban ke takk..sbb jumaat ni merdeka.!
so cuti lerr..klo balik,tkut tk bljr plakk nnti kat sane..sah2 lahh qid akan merayap..
tp klo x balikkk..bosan plakk mmber2 sni smue blikk..
lgi punn mcm bosan jee nak sambut merdeka kat snii...
mcm x syokk jee...hihihii...
mid sem exam first fop lerr...subjek yg blh buat qid pecah kepala..huhh!! adoiii..
mmg susah lerrr..ngan coding lerr bagai uhh nak kena ingt..cetttt!
qid harap qid dpt jawab semua2 nyee dengan tenang and dpt buat yg terbaikk..even die bru first exam qidd.
tp exam nihh sgt penting kottt...
pape pown doakan qid ye esya...
doakan..doakan qid dpt buat yg terbaik minggu dpn..heee

*k lahh ni jee.. :) no idea lgi lahh :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…