Skip to main content

Last Posting B4 raya. :)


Assalammualaikumm..
hey esya..tdi qid gi lawat kubur kamu and walit.qid singgh jap at umah ummi. jmpe ummi b4 balik.
ummi x siht skit..demam..mungkin perubahan cuace kot..
ummi kat malaysia xlama...
seminggu jee...
abg ellyas cuti kejap jeee....
ummi nangis tdi esya..
die tak sangka yg qid gi lawat pusara kmo and walit tiap2 mingguu..
huhu ape lah ummi tuhh...
tu cerita pertama...

cerita kedua pasal tarikh hari niii..
hari nii 16hb 8..tarikh sebernar2 arwah pian meninggall..
ri tuu upe2 nye qid salah tarikh..hihihi byk lerr tarikh nak kena ingt esya..so sampai tersasul2...
hri genap sethun pian tinggl ann kami..
dan tahun kedua gak kami rye tanpa piannn...
nak kata pasal rindu?
haha qid x  ckp pun esya thu kann..
esya blh bce kann posting2 sblm niii..
esya fhm kann ape yg qid rse...
rse rindu semesti nyee ade pada kamu semua tuhhh...
pagi tadi awal2 pagi lagi walit/Mr.Roy col qid ckp pasal trikh hri niii..
die kte insya'Allah malam die nak wat tahlil..
qid ckp kat die "klo sy dh blikk msti sy dpt join..and msti sy akan dgr suare sdp walit bce yassin kann..."
qid ckp tuhh dah tuhhh die blh jawab nii "jgn nak mengade2 erkkk.owg ipoh tuu buat cre owg ipoh"
wahahaha...choii punye walitt....kuang ajaq erkkk... :p
*pape pown pian...
aku doakan kau tenang dan aman kat umah kekal yg dh dua thun kauu duduk tuhh..sememng nyee aku rindu sgt2kat kau piann...heyy! thun ni aku rye tnpa kauu..dan juga abg wann..piann knp sowg2 pergi??
piannn...klo semua pergi sape nak tman ann aku...pian..kau doakan aku kat sni okeyy...
aku thu kau selalu tgk aku kannn...semoga kau bhagia kat sne KAWAN!

 Pasal ketige pasal yg menyentuh hati gakk...
pasal ape??
tadi abg ajam msg suruh ade suruh contct stu nmbor nii..
pown tros lah coll..
skali tgk tuu nmber abg iwann..
than abg ajam col blik..die ckp.."knp msti ade permpuan tuu dek??aku nak ckp ngan iwan nak ucap slamat hri rye"
thu sape pompuan tuhh esya??pompuan operaterr..
hermm terdiam qid blerr abg ajam ckp mcm uhh..
qid terkedu thu x..x sangka abg ajam blh pikir ape yg qid pikir..
hermm~ abg ajam pun mcm org biase kannn...rindu owg yg dh xde.. :)
pape pown abg ajam..kite doakan abg wan tenang okey :)

~~ okey esya...esok qid akan blik seremban utk sambut rye..
raye thu nii mcm xde meaning sgt!
mmg xde rse nak rye langsung...
mcm thun2 sblm nii walaupun xde smngt nk rye tp qid ttp eli ju rye.. beli brng nak rye..
gi shopping..but thun nii??lagi 2/3 hari jee nak rye..tp qid x beli ape2 punn..
duit mama ngan ayah ade jee msuk kann utk shopping rye...
but qid??
malaz!! nak masuk ipoh prade tuu pown x mnt langsung...
qid tiap2 mlm ade ddk dpn ipoh prade uhh..
dpn ipoh prade uhh dtran ipoh...qid lpak situ..klo nk gi shopping okey jee..
tp qid?? malaz malz malz...
mcm xde perasaan nk re jee esya..
*okey lahh qid out dulu..esok qid x singgh kubur kmo...
ptg tdi dh singgah...qid tros blik jee esokk..
bye esya...qid blik dulu..
Selamat Hari Raya!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…