<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 18 April 2016
Assalammualaikum

Lama aku tak menulis
Sibuk mungkin..
Hari ni class first lepas cuti seminggu.
Aku tak kemana pun cuti seminggu.
Cuba pergi arau saja untuk sehari.
tu pun balik hari sebab banyak hal.
Minggu cuti tu banyak shooting saja.
Setel dah shoot.
Alhamdulillah tak kena reshoot.
Klo kena reshoot tk thu laa apa nak kata.
penat woi.
kije plak banya yang tksetel lagi.
nak buat game lagi.
game tu paling aku risau.
minggu ni nak kena hantar, tpi aku x buat apa lagi.
serius aku ckp aku x sentuh apa lagi.
game tu plk aku yg nak kena handle.
memang sakit ah aku.

Hari ni 18hb April.
Befday angah.
Happy Birthday Mohd Shukry.
Walau x rapat, tapi aku sayang kau angah!
Dan semalam 17hb April.
Genap 6 tahun arwah achik meninggal dunia.
Alfatihah buat mu abang.
aku rindu nak lepak kedai cerita mcm2 dgn kau.
Lepak sambil bawak gitar jumpa kau.
Skang band kau tu dah start naik.
dah ade lagu baru dah pun.
sape vocalis yg ganti tempat kau?
ofcoz lah adik kau sendiri, Arwis
ramai yang membezakan kau dgn arwis.
tapi kami tak melenting, cuma minta mereka tak beza bezakan lagi.
kau mmg takde ganti abang.
Damai k kat sana.

Genap 6 tahun kau meninggal, maknanya tahun ni genap gak alang meninggal.
Pejam celik penajm celik dah 6 tahun kan.
kejap je masa berlalu.

Kau tahu tak abang,
skang ni aku jarang dah lepak dengan along.
masing2 busy.
yang aku hampir tiap hari lepak dgn Mursyid.
Mursyid ni kawan sekelas aku.
Aku sejak akhir akhir ni tk duduk bilik dah.
lagi lagi malam.
lepas kes hari tu. malam mmg aku xde at bilik.
pukul5-6 pagi baru aku balik.
Slalu aku lepak kepsi.
Klau syid xde sowg la aku.
kadang syid lepak je..
aku yan buat kerja.
Jumpa along jarang sangat skang ni.
Masa cuti ritu lagi la.
Pagi tu shoot sampai tghari, lepas tu aku tido umah syid smp ptg.
malam tu comfem lepak buat kije or gi lepak memane.
then ulang balik benda yg sama dlm masa seminggu tu.
memang tkdenya aku nak jumpe si AjrulAmeel tu.
lagi2 die bz nan event bebaru ni.
kenapa aku cerita pasal diaa?
entah lah, hati nak bercerita.
senanya aku rindu nak lepak makan skali nan die at dataran.
rindu nak lepak shisha skli nan dia at zaki..
klo tak dulu hari hari kot.

Along, aku tak thu kmo baca ke tak..
Tapi serius doh aku rindu gila nak lepak makan nan kamu skali.
Hope bebila memasing free kite lepak skali eh, gi makan, gi shisha, tgk wayang ke.
ok????
janji tau.. hahahahah

Dah dekat sebulan dah ni aku x contact bonda, tak contact walid.
Sapa tak rindu?
Tapi apa boleh aku buat selain menangis saja ingat diorang semua.
aku nangis bukan sebab kena marah, bukan sebab kecewa.
tapi sebab rindu.
rindu sangat pada mereka.
walau apa pun mereka tetap keluarga aku.
mereka tetap bonda nan walid aku.
aku sayang sangat dowg.

Doakan adik kau kuat k abang.
adik kau kuat kan abang?

Salam


Official Template By BudakPEMALAS