Skip to main content
Assalammualaikum
Sekarang dah bulan April.
Berapa minggu je lagi
Lepas ni aku sorang2 laa pergi check sendiri.
Entah kenapa sekarang ni sensitif sangat.
Pantang org sebut pasal mak..pasal ayah..
Hati tisu sgt sekarang ni.
Tengok orang jalan dengan family pun boleh sebak.
Apa benda wehh???
Dan skang bila jumpa Zaki, mesti tanya mak dia masak apa.
Bila jumpa Along pun kenkdng aku tny ummi dia masak apa.
Aku rindu masakan yang namanya Bonda.
Rindu sangat.

Tadi lepak buat kerja dengan Mursyid and Ima.
Masa tgh lepak kat luar dengan Mursyid.
Tiba tiba die tegur aku, dia suruh aku sembangsembang dengn ima.
Dia kata gk lagi, "aku boleh masuk dgn kawan2 kau, tkkan kau x blh masuk dgn kawan aku. Ke kawan aku tuu teruk sangat??" Terkedu jap dia ckp mcm tu.
Memang aku mengaku aku x banyak sembang dengan ima.
Entah laa aku x pasti kenapa.
perangai aku mmg mcm ni weh.take time sikt nak mesra dgn org.
Kau tgk sendiri syid masa aku mula mula masuk degree...
Aku sembang dgn siapa saja?
Tak de kan?
Masa mula2 kenal along dulu pun mcm tu.
Aku sembang dgn nik and wani je masa tu.
Lepas dh accident skli, kmi salu msg dlu. Tu yg jd rapat.
Klo x mmg tk lah kot...
Aku rapat nan zaki pun lepas dh 2 tahun aku kenal dia.
Aku boleh sembang dgn nad pun, lepas 2 sem seclass nan dia. Klo x mmg tk lah kot.
Susah laa aku nak bukak muluf dgn org yg aku x biasa.
Sorry sgt. Bukan x leh trima kawan ko
Tp mmg sikap aku mcm ni. Aku cuba ubah, tp nnti aku sendri
Yg akan diam.
Hope ko fhm.. bg aku masa sikit.

Makin hari aku makin mengelak untuk blik bilik.
Aku blik, aku tgk brang2 ni. Aku sebak.
Even sakit mcm mne skli pon bila kt lur, aku akan tahan..
Tak larat dah na nangis.

Pape pun.
Aku minta sangat diri ni kuat.
Tahan tanggung semua

Salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…