<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 4 April 2016
Assalammualaikum
Sekarang dah bulan April.
Berapa minggu je lagi
Lepas ni aku sorang2 laa pergi check sendiri.
Entah kenapa sekarang ni sensitif sangat.
Pantang org sebut pasal mak..pasal ayah..
Hati tisu sgt sekarang ni.
Tengok orang jalan dengan family pun boleh sebak.
Apa benda wehh???
Dan skang bila jumpa Zaki, mesti tanya mak dia masak apa.
Bila jumpa Along pun kenkdng aku tny ummi dia masak apa.
Aku rindu masakan yang namanya Bonda.
Rindu sangat.

Tadi lepak buat kerja dengan Mursyid and Ima.
Masa tgh lepak kat luar dengan Mursyid.
Tiba tiba die tegur aku, dia suruh aku sembangsembang dengn ima.
Dia kata gk lagi, "aku boleh masuk dgn kawan2 kau, tkkan kau x blh masuk dgn kawan aku. Ke kawan aku tuu teruk sangat??" Terkedu jap dia ckp mcm tu.
Memang aku mengaku aku x banyak sembang dengan ima.
Entah laa aku x pasti kenapa.
perangai aku mmg mcm ni weh.take time sikt nak mesra dgn org.
Kau tgk sendiri syid masa aku mula mula masuk degree...
Aku sembang dgn siapa saja?
Tak de kan?
Masa mula2 kenal along dulu pun mcm tu.
Aku sembang dgn nik and wani je masa tu.
Lepas dh accident skli, kmi salu msg dlu. Tu yg jd rapat.
Klo x mmg tk lah kot...
Aku rapat nan zaki pun lepas dh 2 tahun aku kenal dia.
Aku boleh sembang dgn nad pun, lepas 2 sem seclass nan dia. Klo x mmg tk lah kot.
Susah laa aku nak bukak muluf dgn org yg aku x biasa.
Sorry sgt. Bukan x leh trima kawan ko
Tp mmg sikap aku mcm ni. Aku cuba ubah, tp nnti aku sendri
Yg akan diam.
Hope ko fhm.. bg aku masa sikit.

Makin hari aku makin mengelak untuk blik bilik.
Aku blik, aku tgk brang2 ni. Aku sebak.
Even sakit mcm mne skli pon bila kt lur, aku akan tahan..
Tak larat dah na nangis.

Pape pun.
Aku minta sangat diri ni kuat.
Tahan tanggung semua

Salam


Official Template By BudakPEMALAS