Skip to main content

..tiada kata

Assalammualaikum :)
hey ellysya...
okeyy qid masuk sini balikk..
ape kabar??
minggu nii qid bz glerrr...
tp xpe lahh..
minggu ni jerr..xpe :)
knp qid masuk sini erkk??
huhuhu takde ape pun senanye..
just tringt and terpikir sesuatuuu...
ap die??hmmmm
entahh lah dua tiga hari nii bler otw blik kolej slalu terpikir...
klo qid mati mcm mane??
sape akan dtg tgk qid kat hosptl mase tuuu..
ade ker classmate nk dtg tgk qid mase uhhh..
ade ke lectre nak lawat mase uhh??
atau hanya jenazah qid jerr terbujur sendiriii..
and qid terpikir...sape akan duduk tmpt qid dlm class tu bler qid takde...
mcm mane suasana dlm class uhh mase hri pertama qid xde...??
happy??sedih?? atau ape?
ade ker ina,wani,akma,ain.izzy,mai,lan,uzair,nadia,ira and semuaa dtg lawat qid mase tuu...?
ape reaksi dowg bler thu qid dh takde??
hmmmm mase tu akan tiba..
bila and kat mane kejadian tuu...kite tak thu kann..

satu lagii...
ade kah badut,kembang,and sowg lg uhh akan dtg time uhh?
ape reaksi mmber2 klo nmpk dowg ade skli time uhh?
aadakah badut akan uruskan jenazah qid mcm mane die uruskan jenazah pian dulu..
walid??walid akan naik ipoh ker??
ibu ayah?? dowg akan naik ipoh atau dowg tunggu jenazah qid kat sane jerr??
ape reaksi tige org tuuu bler dpt thuu??

rahsia..
semua rahsia akan terbongkar ke mase tuuu??
semua org akan thu?
kuat ker dia nnti?mampu ke die trima??
mummy daddy akan dtg same kerr??atau hnye ibu ayah yg iring jenazah qid nnti?
how??
bilik qid..sape akan kemas??sape akan ambik brng2 qid?
mcm mane nadia nak duduk ,tidur sini klo qid dh tkde??
msti die takut..mcm mula2 kak fyqa meninggal dulu...
mesti mse uhh ayah akan dtg uruskan byrn kolej,pinjman semua kann..
msti mase uhh ayh akan jmpe sir..
mase qid dh bwk blik rumah..ramai ker yg dtg??
kwn2 skolah? cikgu2? atau kaunselor2 yg byk tlg aku dulu yg akan dtg?
mcm mane dgn fb,twitter,insta aku??
sape akan hack untuk pdm semuanye..
satu jerr..klo aku xde..tlg hack insta ngan fb aku jerr..
tlg jgn hack twitter aku...
sbb aku thuu bler yg teringt,msti akan cri twitter aku...
mcm mane aku cri twitter abg bler aku rindu die..
ape akan jd pade dira and jiha bler thu dri twitter or wassap yg aku dh xde??
kenapa phone aku aku dh x pakai pattern??
sbb aku tkot,aku mati nnti xde sape blh bukk phone aku,
sim pon aku dh x pakai pasward..
sape nak gune blh jerr..at least blh bg tau kenalan aku ape yg jdii..

Ya Allah..aku tkut hari tuu tiba...
aku x nak dowg menangis...hati ibu belum terubt sejk abg pergii..
aku x nak die sedih lg..Aku nak jmpe abg...aku rehat secukup nyerr...
tlg lah hari tu tiba mase aku dh bersedia...
walaupun aku thuuu hri tuu blh tiba bila bila masa jerr lagii..kann??

Ape pun jadi.Trima dgn redho.Ini takdir dia


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…