Skip to main content

Mcm mcm kerenah!

Assalammualaikum ellysya..
hari ni 14/4/14..
cantik trikh hari ni kn...?
hmmm hari ni hari isnin...
minggu pertama untuk week ke 12..
minggu busy jugk rasa nyerr nii!
minggu nii qid cuti dri handle bbdk palapes...
tapi minggu ni qid akan bz dgn assignment and projek yg melambak!
hmmm minggu ke 16 qid dh nak kena submit semua skalii!
beberpa minggu jer lagiii..
esya...qid ade cerita nak cerita kat kamu niii..
pasal ape??
tentang siapa??
hmmmmmmmm

qid nak story pasal kolej tentang mentor mentee...
hmmm mentor qid mcm yg esya thu is Sir Faris kann?
qid ngan ina hari tuu usulkan lahh kat die pasal nk pi bercutiii...
die on jerrr...
memula asalnyeee qid,ina and ecah nak pii sendiri ajak bebudk niii.
tapi tah mcm mane qid blh dpt idea yg nak guna duit atap and nak ajak sir...
plan awal x mau ajak sir..heehehehe..lepas eddy ckp "ajak laa sir"
qid ngan ina pun pikir dua tiga kali pas uhh..
last2 decide nak gune duit atap....
qid ngan ina punnn cari2 tmpt...
bagi tau sir...
sir pun bg format paper work..
cara nak tulis,ape yg kena ada semua...
last2...
hmmmm
mula2 decide ak pi Nur Lembah Lenggong...
dah plan,dh buat paper work tp skaliiiii!
slah info pasal harga semua tuuu...hmmm! sir punye frust x yah nk cite lahhh!
hehehehehe
Lepas dua tige hari bler sir dh bg tau cancel sbb mahal sgt!
lepas tuuu sir ajak main lasertag kat prade!
qid punn iyekann jer lah!
lame2 uhh qid mcm rase serba salah plak ngan sir petra..sbb kite org dh jmpe die..then siap
im die bg tauu..
dh tuu ryzal plakk ade dua tige kali tanye qid...qid pun mcmm...hmm ape nak buatt nii??
last2 semalam qid usul kan skali kat sir..tnye mcm mane...and bg sir sebut harga untuk
Pulau Aman...
lepas sir thu semua sir buat keputusan nk buat atas name die sahaja...
and limit kan 25 org..
sir kate 100% duit atap....
okeyy fine qid ikot kan jerr lahhh..
tapi bler sir dh ckp yg x mau ajak sir pet qid dh rase mcm...
hmmmm serbasalah gilerrrr wokkk!! -_-
masa kat class mpm td sir col and suruh turun hep buat tnda tgn...
qid pun turunn..qid tgk sir sungguh2...x smpai hati plakk nk ckp yg suh ajak sir pet uhhh!!!
adoiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
aku tak thu mcm mane nak buat lagii...
tengah tengah woiii...
aku serbasalah ngan sir pet....lepas uhh nak hadap bbdk anak sir pet lagiii...
thennn anak sir paris yg x mau pergiii tuhhh lagiii kena hadappp...
wa tersepit wokkk!!! nak ikot sape sebenarnyerrr niii woiii????
and kenkdng cm nyesal plakkk usulkan benda niii...
bukan aku nyesal x nak pi cuti ngan sir paris...tapiii...nyesal usulkan benda nii smp ade yg ckp ckp belakangg!
semak woiii!
sakittt hatiiii...

pape punnn skng nii tgh tunggu paperwork lulus ke tak..then bru sir bg tau dowg kotttt!
tapi buat masa skng ni sir bg name kami semua...sape yg x mau pi kena cri sape yg nak gantiii...
hmmm pape pun tgk jerr lah ape reaksi dowg blerr sir update pasal benda uh dh submit...
tahan ke aku nak tadah telingerrr lagii??
tahan kerr aku nak hadap semuanye lagiii??
hmmm entah lahhh

hmm k lah esya...
qid ade class niii...
pape qid update lagiii.
ohh yaaa...3 hari lagiii 17hb 4...genap 4 thu arwah achik meninggal dunia...
Alfatihah untuk Achik..

salam..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…