Skip to main content

Story jap!

Assalammualaikum
hey ellysya..
kabare?
hehehehe
qid kat sini sihat..
Alhamdulillah..esya.....hahaha qid rase kelakar skng niii..
bler ramai yg tnye sape crush qid...ramai yg tnye bdk mane..
ramai yg tnye umur die brp...kihkihkih
lame kowg tk tgk aku menggila mcm ni kann???
wa relax lagii niii..kowg tgk nntii...
oneday insya Allah..

ehh dah lahh malaz nak cite pasal crush..kang aku tersnyummm jer langsung tak jalan kije
satu ape punnn..heheeheh
ehh esya...skng nii dh bulan 4...lagi berapa bulan jer qid akan praktilal..
takut?? of coz lah qid takut...
takut,cuak semua ade...
tp...hmmm xpe hope semuanye okey jerr nnti..insya Allah..
qid praktikal kat mane??
heee entah lahh...qid pun tk thu..
lps kes hari tuuu..qid terus decide x nak badut tlg qid praktikl kt astro..
qid pi cari sendiri...
qid email ngan mcm2 org,mcm2 company...
tp satuuu..qid langsung tak mintak kat badut contact number mmber2 yg seangkatan dgn die...
aku cari sendiri badut! SENDIRI okey!
aku sahut cabaran die...

tapi bler qid dh buat keputusan..bler qid dh comfem and hantar letterhead kat satu company nii.
skali mybro mrh plakk...konon nyeee company tuu kecikkk...
konon nyee company tuu xde pape...yg pasti abg syuk mmg dri awal nk aku
praktikal kat tmpt bbdk ultras n9 tuuu...
awal nye bler aku dh decide nak pi cri sndrii...aku terpikir gakk pasal tmpt tu..
notbad!
tapi mase uhh aku jrng jmpe abg syuk...die bz...
so aku xde mase nak jmpe die and ask about this!
so aku pi lah cri sendiri...
bler dh dpt...aku dh buat keputusan...die plakkk bersuara suruh situuu...
now aku x thu nak pi mane??
and yg pasti mstiii mereka mereka mereka tuu jugak yg decide kan untuk akuu..
takpe lahhh~ org kate pilihan keluarga selalu betul...

yeahhh mybe btl..klo x sbb keluarga aku x kan ade kt siniii..
and klo x sbb keluarga yg mendesak ak x kan dpt dean list...
and im nothing without them!
thankz maa thankz paa...
mmg aku mrh!
mmg aku mmberontakkk..
tp aku masih sedar..semua ni untk kebaikan akuu...
aku buat semua ni untuk kowg guys!
thankz again.....hmmmm k lah esya...qid nak out..
jap lagi ade last class for to day...
panas laa cuaca skng ni syg!
hmmmm...
moga kamu tros amat kan sana dear..
im always miss u :)
bye!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…