Skip to main content

Story Mory sat!

Assalammualaikum esya..
hmm lame tkk qid tk masuk sinii?? hehehe
tk de lahh lme mane pown kann!
Okeyy! skng nii qid tghh chill2 tunggu my mr badot smp ambik qid kat bilik.
die ade hal kat sini tu yg mai sat jmpeee...
Tak sangke tak sangke...
Okeyyy siyezzzly mate qid tgh rabakk gilerrr skng niii...
mate taknye dua hari tk tido dok buat director,and dpm.
huhh! alhamdulillah semua dah selesaiii pun..dah siap submit ikot mase yg di tetapkannn..
Alhamdulillah...
And next projekk is DI..buat kotakkk...
qid ingt nak buat kotak cawannn..
cawan yg ade alas piring die uhh skali...
hmmm qid dh pi habaq kat sir dah psl plan qid nak buat cawan uhh,and sir apprv kannn..
nasib baikkk..cume skng niii qid tgh nak mencari tmpt untk print kotakk..
kat all printing ni ade...
cume die nye kotak yg qid tgh uhh nipis...qid tkot tk boleh tampung qid punye cawan jee nantiii..
ingt next week nak pi tnye ade takk die kotak yg keras mcm kotakkk camre qid uhhh..
klo ade..qid nak print yg mcm uhhh..mahal sikit tkpe lahhh..jnji qid puas..
Hmmm..
final projek imd pulekkk..minggu dpn kena submitkan proposal..
and qid sedang mencube mencariii ape yg qid nak buat unuk cd learning nihhh..
kali ni cd learning untk bebudk skolah rendahhh..tk same mcm sem lepass...
Hmm..Hope qid dpt buat yg terbaikk untuk final..sbb die 30% markah die..huuuu.....
tak pe takpe..slow2 insya Allah qid mampu buat..Kann esya?

Hmm stop cite pasal study now nak story about my life pulekkk!
Okeyy this week qid tak balik seremban..And mybe qid tak balik sampai lahh bulan 5..
hmmm ye lahh nak final dahh..dah nak habis sem dahh..byk sgt2 kerja...
actualy mymom kat sepital skng..
mak skng kat sepital serdang..sebb ape?? sbb tangan yg die buat hemodialysis uhh lahh..
Pape pownnn mak..Adik doakan mak cepat sihat and tgn mak cepat elokk k!
Insya Allah.
Hmm esya!
Ikot kan qid nak balik this week..But mak kate "Takpe tk pyh balikk lah..Balik bulan 5 jee nnti sng..Lagi pun skng nak beli2 tiket sume jauh kannn??"
hmmm tuu yg mak ckp blerr qid asyik ckp nak balikkk..So mybe muktamad qid balikk bulan 5 nnti sme ngan along..MYBE lahhh...
Hmm ikotkan qid nak balikkk sbb qid nak tgk mak sepitall..siyezzz memang risauu blerr mak kat sepitall.
sbb skng nii my second sista jee jage die...
My along dh balik perlis..And qid plakk kat ipoh nii...
hmm so sgt risau kann mak..Sbb?? My second sista uhh tak berape biase sgt jage mak bler kat sepitall..
my second sista nii mcm tak berape close ngan mak sbb die nii dlm adik beradikk die ni pendiam sikettt..
Mak ckp hri tuu punn.die ckp ngan makk pownn mcmmemaluu...
hmmm sy tk thu kenpa die mcm uhhh...
Hope die biase kann diri untukk jage makkk..
siyez qid ckp dulu mase mak memule nak wat hemodialysis...Mase mak sakit uhhh..
just qid ngan along jeee yg gilir2 jage makk..siang qid jage kat sepital..malam plakkk
along yg jagee..every day mcm uhhh..
but skng tak boleh dahh..qid dh study..along dh kawin..sbb uhh kami dua mcm tk berape tenang blerr
mak sensowg ngan my second sista kat sne.. hmmm...
takpe lahh mybe ni mase untk mysista beljar how to jage makkk..
right?
Pape pown makk..adik harap mak sihat2 jee k!

Haa esya..
nak share story sikett pasal bro #KukuBesi.
hehehe sape #kukubesi..?
Jap2 qid cite dlu mcm mane blh jmpe die and kenal die...
firstly is mase hari isnin hari tuu ade posterr pasal 'talk show kukubesi'
so qid ckp "haaa bosann~~"
lepas uhhh qid pi bilik sir e, sir e ckp yg die tuu pemenang poster merongmahawangsa kat ffm28 klo tak silappp....
so blerr dgr uhh again qid ckp "ohh! okeyyy.."
hahahha sengal kann qid...but lepas dri bilik sir uhh qid try search die kat insta.But tak jmpe..
dh tuhh qid cri kat fb..pown takde...twitter?? lagii lah takde....
Last2 qid ckp kat badot pasal kukubesi niii..
then qid pun story sape kukubesi sbnrnyee...
dri mane kukubesi niii..Die sape lahhh bagai lahh si badot uhh story..
si badut tuhh pernah jmpe die sebelum niii..
and betul ape yg badut ckp.Die memang sempoi gilerrr and sporting gilerrr...
Mase die bg kate2 uhh pun nmpk killer yg die mmg sempoiii sgt..
hmm but stu jee blerr pandng muke die qid tringt abg rayCIHU sowg uhh..
kahkahkah..mane takk nyee abg kb punye gelakk and senyumm sebijikkk mcm abg ray kottt..
hahahahaha...aku dok nengokkk jee hri tuhhh..
So dgn tak dirancng nyeee..qid punn ambikk gmbq ngann die hri tuu..hihihihihi..
memang sempoii habis die...
And yg tk disangke2 die like and coment pic ngan die kat insta..
Even sepatah dua jeee,tp qid rse pelik!
Mane die dpt insta qid..takkan die search # kotttt...
hmm pape pun lntk lahh..jnji die dh coment tuu bgus sgt arhh sbb qid tk pyh nak sesusahhh search mane die nyee insta..
rupe2nye die pun bru jee gne insta..kihkihkih ptot lahh tk jmpe sgt! :)
hmm pape punn lu memang ohsem broo...

Haa esyaa ti qid upload lahh gmbq ngan die k!
K lahh qid nk out niiii nk enjoy2 jap ngan si badot sekor nihhh..hihihi
bye..Salam.



Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam