Skip to main content

Tamat sudah sem1.!


Assalammualaikum esya!
hermm alhamdulillah qid dah selamat jawab kesemua paper final exam untuk sem nih.
6 paper semua nye..sikit jee..hehehhe...
tapi nak mentelaah tuhh mmg sakit sikit lahh kannn..
abis jee jawab tdi mkne sem nihhh habis dah lahh qid...
dh bleh relax dh boleh goyang kaki dh kat umah masing2 lepas nihhhh....
hehehe...
tapi serius qid ckp skng ni qid di hantui oleh paper exam tadi...
paper fundamental of proggramming! memang agak sakit lahhh...
ade yg qid tak jwb...*jwb sbnrnyeee tapi tahh ape2 tahh qid tulis*
pape pown qid dah cube segala2nye..qid dah perah sekering2 nye otak nihh time exam tadi...
smp qid org pling last lahh kuar dri hall tadii..
mmg rse segan ngan lectr yg menunggu tuhhh..tp nk wat cm mane...dewan dh kosong qid masih
x buat soalan last lagiiiiii...
mungkin bler org tgk qid kuar awal tuhh ade yg ckp "untung lahhh pandaii kuar lambat"
huhhh!! cer pikir..klo qid pandaii xde de qid nak kuar lambat..baik qid buat cecepat and
anta cecpat...ni sebab x pandai lah qid kuar lambat..try utk buat yg terbaikkk..
ape pown result fop pas nihhh redha jeee...
x thu knp qid rse lain sgt skng nihhh..byk2 paper yg susah...
time fop nihh lah yg buat mood qid sentap tross blerr x pat jwb!!!
smp dah rehat kat rumah pownn otk nihh dok pkir pasal fop!
hermmm~qid takut gagalll...qid takut x dpt ape yg qid nak kannnnn..!
tapii kate org...klo kite dh berusaha...kite tinggal tawakal jee kann..insyaAllah akan dpt gk kejayaan tuhh walaupun x byk! :)  harap2 mcm tuhh lahhhh sbb qid dh try semampu qid...
slame 4,5 bulan blajar kat sni kannn...qid tak pernha rase down smp mcm nihhh..
qid x pernah rse sedih mcm nihhh....
quiz ke presentation ke.exam mid sem kee.... qid x pernh rse mcm nihhh if dpt markh yg x brp nak bagus!
qid tak thu knp kuar jee dri hall tadi teross mcm down giler2....
qid try nak jmp ain tnye ape yg qid buat uhh btl ke tkk..
tapi...ain dh balikk..elok qid smp jee kat lobby die dh naik keta dahhh...
hermmm~ Ya Allah harap2 result qid x mengecewakannnn....

Pejam celik pejam celikk dh abis satu sem qid study sni...next year jadi student sem2 plakk.. :)
mungkin lagi tinggi sem qid..lagi tinggi cbaran die kannn...
harap qid mampu lalui semua nye...
hermm! ingt lagi mule2 dtg ipoh...pagi tuhh grakk ngan family dri slim river...
smp kolej dlm pukul 10 klo tk silap...
mase nak daftar tuhh plkkk dompet qid hilang!
mse tuhh juga kena marah ngan ayah!
sb cuai.awal2 lagi dh cuaii..ayah mrh sgt mse tuhhh...
mase tuhh juga cmre qid jatuhh..
last2 dompet tuhh jmpe mase tepi keta..kat rumput...
huhh!! mmg rse nak nangis mse tuhhh :)
~cite mase pendaftaran kat asrama plakk...mse uhh pndftran asrama qid uhh sir faris yg buat,
heheh mase tuhh x kenal lagi sape die...hati qid just terddetikkk "putihnye kerani asrama nihhh"
hahahaha sekali bukan kerani lahhh...lectre wokkk!! mentor aku plakk tuhhh...hahahahha.
qid org pertame yg mendftr kat asrama rapat setia tuhhh...dh untk pengetahuan esya plakkk
qid juga org pertame yg keluar dari asrama sem nihhh.hehhehe
budak2 lain nak kuar asrama..tak dpt...tapi qid... :) hehhe my dad tros col sir md.nor and sir roy...heheh!
tuhh sbb qid blh kuar,tuhh juga sbb warden x berani nak halang qid kuar..hhehehehe :)
huhhh! sepanjang permulaan qid ade kat sne mmg mcm2 hall!!
ngan hal kat umah pak cikk..ngan hal qid cri rumah sewa..dn yg x blh tahan hal hati dan perasaan!
cehhh!!! ahahahah *ayat jiwang plakk...*
mcm mne qid sedih..qid rindu jauh dri mereka!
jauh jauh dri mama ayah.abg...kakak! and semua nyee termasukk lah jauh dri my twins!heheheh
even qid selalu merantauu jauhh :)
slalu berpisah ngan family...tapii berpisah sbb belajar nihhh mmg lain sgt rsenye!!
hermm~
lagi2 biler ingt arwah abg x sempat nk tgk qid bljr bidng yg die suruh tuhh! :)
lagi lahh buat qid sedihh..sayuu gilerr hti nihh..hermmm~
pape pownn qid dah lalui pun semua tuhhh! harap2 next sem qid lebih kuat..lebih tbahh!

cerita pasal member!
selain dri wani yg rapat ngan qid kat sni...
antre2 org yg rapat ngan qid kat sni adalah.ayn,ina and nikk..tuhh jee..
nih nihh pownn bru jee rapat..itu pun sbb die kawan kepada wani..yg always ngan wanii..so,blerr dowg berdua..qid lepak skali..secre x langsung qid dh mcm rapat ngan die..
die juga jenis x kishh..
x byk halll..mulut tk langsi!
qid senang kawan ngan die...x mcm bdk laki lainn! mcm sethhh tan!
mcm tuhh juga ayn..nur ain bt nasai..
qid dh anggap die mcm adik qid dahh..and name 'adeq' tuhh pun dh mcm terbiase qid sebut...
awal nye hanye gurauan..ingt lagi stu hari tuhh ina ckp "kang melekat nme tuhh kang"
skali btl..smp hri nihh qid slalu panggil adeq pade die..die kenkdng panggi qid abg..kenkdng panggil qid akak!!
qid sowg yg sgt2 senang nak rapt..nak fhm die..and sgt2 x byk hal!
die buat hal die...
time balajr ngan die paling best! even kitorg bljr gelak2..tapi ape yg kami bljr sesame uhh msti msuk otk...
markh quiz die ke mid sem die ke slalu dkt2 jee ngan qid... :)
tuhh sbb org slalu ckp mcm nihh kat kami "untnglahh akak adeq markh dkt2"
yg ayn nihh die slalu mnjwb blerr org ckp mcm uhh..mesti lawakk je ape yg die jwb uhh..
mase buat fina projek hri tuhh lahh..kami uat bertige...dengan ina sekali..
tapi mse buat final projek uhh ade konflikk skit yg berlaku antre kami berdua dgn ina!
sbb tuhh qid ckp mase buat final projek uhh kami makin rapat...
dan selepas buat finl projekk uhhh,qid ngan ina and ain ngan ina makin renggang!
qid mlz nak ckp pasal nihh benda dah lalu kann biar kann je lahhh...
pape pown skng kat kolej uhh slain dri fizi yg qid kenal...qid juga ada wani.ain and nik! :)
qid harap hubungan qid ngan 3 org nihh tk renggang lahhh even lain2 kelaz next sem!
hahh! ckp pasal kelz..qid harap sgt qid sekelz ngan ain!..bukn ape...qid dh ngan die sem nihh kann..so qid dh biase....sbb tuhh qid harap sem dpn pown satu class ngan die! senang klo esseimen ke final projek ke qid buat ngan diee jee :)
hermm pape pownn tunggu je lahh result nnti :)

lupe plakk org yg awal2 qid jmpe mse mule2 masuk klej nihhh.
dowg antre owg yg slalu burk ngan qid gakk skng!.
antre nyee bro LH..mase tuhh kat asrama..qid tnye die blh kee byk kipas masukk asrama!
yg kedua!sir faris lahh! die yg dftrkan qid kat asrama..die gakk yg jadi lectre qid..jadi mentor qid lahh! ha :)
and yg ke tige bro fizi aku lahh! mule2 x perasan die!
time hari ke dua orentasi klo x silap ternmpk die..tertnye2 gakk die ke??heheh
tp qid x tnye kat die...
qid tnye abg mierulll yg fizi bjr mne??
mierul tnye then thu2 die se kolej ngan qid...
scre x langsung gakk bro qid ang abg mierul pown mintk tlg abg fizi tgk2 ann qid kat snii!!
sbb tuhh lahh qid rpat glerr ngan die skng!
smp ngan mk ayah die pownn qid rpt skng nihh..heheheh :)

ini qid kenal kan mereka :)
*time jamuan raye!*
*okey lahh esya..nak kemas brng! luas mama nak ambik qid dah!
stu brng qid x kemas lgi nihh...
*InsyaAllah klo smpt qid singgh kubur kmo esok :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…