Skip to main content

Story lagi!



Assalammualaikum esya! Qid bru jee balik dri komplek nihh!
Hri nihh dah hari ke 2 qid kat seremban!
qid rase qid akan terus ade kat seremban selama 2 bulan nihhh...
mcm esya thuu lah kann qid dh plan mcm2 untuk cuti 2 bulan nihhh...
tp nk buat mcm mane??
qid kena buat checkup tiap2 hari....
mulaii dri semalam sebenarnyee qid dah ulang alik ke hospital...
selame 2 hari yg qid ade kat seremban nihhhh..\pagi qid akan gi komplekk untuk main badminton or jog kejap!
then pukul 2 petang sampai kul7 malam qid kena ade kat hospital untukk masuk darah and ubat!
ikot kan pkcu suruh qid masuk wad sahaj!
tp pujuk punye pujuk akhir nye die kasi jugakk!
die ade ckp mcm nihh "nasib baikk pkcu yg jage kamo..yg rawat kamo..klo doctr lainn memang kamu holiday kat hospitl jee"
huhhh yeahh pak cu,nasib baikkk pak cu yg jdi doctr lainn.tq pakcu..tq sbb byk tlg qid..byk bertolak ansur ngan qid...
tq so much pakcu!!!
rase nye klo bkn pkcu yg rawat qid...btl lahh ape yg pkcu ckp..mybe qid holiday kat hospitall!
hermm untuk sebab tuu setiap pagi qid pergi main badminton or jog...
sbb qid nak hilang kan tension qid esya..sebab ptg smp malam qid dah memerap kat hospital uhh..
mase qid bebas tiade...
and satu bad new yg qid trima semalam time kt hosptl pkcu bg tauu tmpt hri tuhh uhh bengkak!
ade jaitan uhh bengkak! hermm~ x pat buat ape lahh yg tuhh kann!
qid mybe mmg slh qid kot yg menyebab kan benda uhh bengkak!
ye lahh ngan x jge dirinye!
ngan jalan jauhh gler dri kolej ke bilikkk..sebab uhh lah blh bengkak!
sakit uhh mmg lahh terase kenkdng! tp qid tk thu plakkk yg blh smp bengkak!!!hahahaah
pape tempuhh je lorhh!
herm! qid sebenarnye dh tk heran and dh x risau klo sakit ke ape!
qid dh muak sebenarnye! bosan pun ade gakk!
coz dri dulu smp skng benda yg sme jee qid tanggung!

pape pown esya..doakan qid okey lepas nihh..doakan qid masuk sem2 nnti qid okey blik mcm dlu!
doakan okeyyy~
qid tk sanggup nk sakit2 lgii.B.O.S.A.N thuu :)

esya thu tk mse hri pertme qid gi masuk ubat kat hospitl uhh...time uhh kann
abg ikwan ngan abg ajam dtg lawat...
hehehe syok sgt mase uhh...lme ann x jmpe abg ajam and abg ikwan uhh...
burak punye lmee!! smp qid blik ngan dowg skali lahh time uhh!
heheheh...byk yg abg berdua uhhh pesan kat qid sebelum dowg blik KL...
byk yg dowg bg nasihat!
hermm! iyee insya Allah bro bro oitt...insya Allah aku akan jge diri...x degil makan ubat...aku akan kuat kan semangat! insya Allah!
btw,thankz lahh abg dtg lawat aku!

Cuti niihh ikot kann kami satu family plann nak gi bercuti..
family rancng lepas ambik qid uhhh nak terus gi langkawi!
skali...
haaa habukk kot ade....qid kena gi hospitl last minit plakkk!!
choii choiii choiii lahhhh!!!!
hermm~ lepas nihh rrutin qid start tenghari jee memerap lah kt  hospital tuhhh!
haiiyooo..pape pownn sabar jee lahh kannn...
harao qid mampu untk lalui ape yg jadi kat qid...insya Allah!

#okey lah esya nanti qid masek balik k !
qid nak out nihh bye!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…