Skip to main content

Hari Sukan..


salam esya..
byk benda mau story ni..
ari jumaat ari tu!!! satu hari...macam2 benda jadi..
dari pagi sampai nak tidor mlm tu.. :)
ade epy ade sedih..
~ok semalama [jumaat] sekolah ade buat HARI SUKAN..
memang qid rse best jugak lah..even qid x masuk ape2 tapi qid rase yg
memori semalam memang terbaik lahhh wokk!!
semalam qid lepak dgn Nur Jejani,Nur Syahirah,Marisa Hasanah,Fadz Minnie,Nurul Asyiqin,Nurul Syafiqah and adinie and sape lagi tahhh lah!!!
dari pagi tu sampai abis program semalam kite owg same2...
sampai2 je qid terus gi kantin lepak c2..
lepas tu bru gi padang..
time otw nak gi padang uh plan lah ngan sowg member ni nak pancit an tayar moto sir Subra..
coz die asyik ngan moto die je time dlm pdng uh!!!
ape lahhh..tapi x jadi pown pancit kannn coz masih lagi ade rse hormat at sir dlm diri ni
[cehhh wah!!!ayat qid..hahahahah]
time tgk pebarisan tu boring sikit...tapi time umah DS punye pebarisan abg Mizs ADda pakai baju harimau..hahahha memang cute gilerr....dgn make-up lagi..

hahaah memang kelakar giler..
tapi pebarisan umah DS x menang pown..haaa ade satu lagi bidadari dari kayangan jatuh dari langit masuk dekat umah DO semalam...haahhaha memang kelakar giler lah...qid ngan hasanah pergi main candid2 pic die semalam...
Photobucket
::bidadari lah konon::

bukan die je cikgu praktikal pown kena candid smlm..cikgu jidih and ape lah sowg lgi
name die..x tau lah!!!
Photobucket
::REPORT KAT KETUA BIDANG!!!...hihihiihi::

haaa tu lah pergi dating tetengah padang tu buat ape??
kann dah kena ngan kiteowg......
mcm2 owg lah kiteowg ambik smlm...
memang enjoy giler dgn hasanah,wani,dinie and yg lain2 tu...
yang tak boleh blah uh time cikgu2 ni punye acara lahh...
budak2 ni bantai nyee jaret 'DADDY' kuat2....support daddy lah konon nyee,
kot dowg ckp daddy je x pe lah...ni siap ckp "daddy zura"
perhhh memang malu giler qid time uh!!!
memang huru hara la time tu...
time tu lah kena gelak ngan dowg..time tu lah bontot wani and cyra kena rabe ngan qid...
hahaahahah mcm bengong!!!!
huru haraa gilerrr...
acara guru tu yg menang umah TP...cikgu2 yg lari cikgu ummi..cikgu tadjul,sir Lim [kot] and ade 3 owg cikgu praktikal...memang kelakar time tu...sume student memang dapat dosa free lah time tu..mane x nyee...mengelak kann cikgu2 ni lari....
adoiyaiii....yg x boleh bla uh wani boleh ckp at qid "cikgu......lari terkangkang kannnn"
ape lahhhh pas uh dinie plak bantai dtg at qid gelak annn cikgu'......' lari...adoiyaiiiiii
hahahha memang kelakar laa ingt hal smlm...
masa perbarisan penutup qid ngan hasanah take lah pic bidadari and harimau tu..
time nak ambik pic harimau tu qid jerit lah "abg encemmm"
pas tu bantai nyee yg lain bersorak!!!
ambik kooo.....tgk2 pic yg hasanah ambik muke die tunduk jee..hahahaahah
Photobucket
::tunduk yee bang,hihihihi::

tapi mase penutup tu ade satu kejadian belaku..
ape die???
ermmm marisa semput mase perasmian penutupan tu..
marisa x boleh terlampau panas..
pas uh pengetua sengal uh suh plak dudk tetengah panaz time pukul 12 tgh hari tu!!
yngkann lag mcm mane panaz nyee time uh!!!
pas uh die pergi membebel sepanjang2 nyeeee
die buat mcm die berucap dekat dewan plak!!!
tgk lah sikit..kite owg dah berpanaz ni...
bukan kat dewan pownn yg die tu nak membebel pnjang2..
siap ckp lagi ape yg die nak utk thun depan!!!
tu ckp lah mase ari isnin..ni gi ckp mase tgh panaz terik ape kes???
dah tu time cikgu aida yus dtg tgk marisa die gi suh marisa bgun plak!!
ckp mcm mrh2...adoiyaiii sakit plak ati qid time uh..qid siap ckp "cikgu x nampak ke die sakit"
adoiii memang panz giler time tu..cuace dah tentu arah panaz...nampak cikgu tu ati qid ni plak panas!!!adoiyaiiii...pas uh die ade ckp..."angkat die..angkat die bwk bwh kemah.."
qid dah bgun ni nak papah marisa... pas uh die ckp "kowg jgn nak menyebok biar st john buat"
heyyy memang f*** lahhh....tadi suh angkat...
memang panaz qid..since die ckp tu memang qid buat tak thu jee...die tnye ape ke lantak die lah!!pa uh bdk2 ni suh anta beg marisa at kemah!!!
memang mlz qid time uh coz ati ni dah panaz sgt!!!
pas uh pengetua plak time uh ckp x benti2...
adoiyaiiiii...
sampai pukul 12.25 bru abis die ckp!!
adoiyaiiii....

OK STOP CITE PASAL SUKAN...

abis sekolah tu qid gi tlg akak qid smp pas magrib...
dalam pukul 4 lebih mcm tu aida melular kejap dri tempt kerja die..
die ngayau2 at tmpat qid,tengah borak2 ngan aida jalan2 jap..qid nampak
roy!!roy dgn 3 buah ati die....giler annnn sampai tiga buah ati die..hahahhaha
tapi qid x gi pown at die...pas uh time mau anta aida gi tempat kerja die lalu lah dkt depan
si roy ni..ingt ann nak terus jalan jee...coz time tu roy leka tgk sowg budak ni main game.
sekali aida ni pergi mengelit at kedai game uh coz boz die tetibe kuar dri kedai uh!!
aida ni cuak lah kot2 boz die nampak!!!
time at sebelah roy uh aida ni gelak2 x ingt dunia plak!!pas uh bru lah si roy ni perasan
qid...qid tgk die nampak qid terus qid tarik aida cepat2...
pas uh time dah anta aida qid nak gi tempat qid balik qid lalu lah at kedai game uh!!!
die pandang jee qid...qid buat x thu jeee..entah lah!!mlz pulak mau jumpe die..hihiihihi...
~lepas uh qid dpt msg dri die,tau ape die anta??
die tnye qid kenapa qid mcm lari2 dri die and die kate ape pown qid buat die x mrh!!sbb die thu kenapa tu semua qid buat???
adoiyaiiii qid rse die thu lah pasal awex die tu...
hahaahah lantak lah!!!janji die kte die tak marah!!!
~pas dah kul 7 lebih tu balik umah siap2 nak gi tuisyen..
sekali abg ajam plak dtg umah nak singgah solat coz die ade progrm at allson klana pas mgrib...
tapi abg ajam dtg tu buat ann qid bengang gilerr mlm tadi...
qid rse x pyh lah nak story at sni...ti ade yg terase plak!!!
sbb abg ajam uh,owg terpakse mkn panadol tau mlm tadi with coke!!!!
sbb abg ajm!!!!tahu???owg lupe owg tuisyen mlm tadi...
sengal abg ajam niiiii....
~time at tempat tuisyen x yah cite lah!!
memang semak giler kepala hotak ni..cikgu izhar ckp ngan qid qid boleh buat tak thu jee..
syira plak yg tlg jawab kannn....thankz lah cikgu izhar fhm situasi qid mlm tdi..
dlm kelaz pown cikgu tnye qid ok ke takk...die suruh qid sabarlahh!!!!
cikgu siap tnye qid nak rest at luar ke??
thankz cikgu fhm....
qid tersenyum ingt hal smlm..bukan ape..cikgu izhar tnye qid ok ke x??dinie jwb tak..
pas uh cikgu izhar ckp "zura ok tuu..sya thu ok...sya jumpe die minum air dlm golap tadi..
terperanjat sya..nasib baik x terjun dlm longkang besar tu"hahahah boleh buat lwak lagi :)
mase nak balik tu qid lepak at tangga jap,kebetulan time uh cikgu izhar nak turun plak..
die siap pesan "jgn tension2..tenangkan fikiran zura...exam dah dekat ni..try buat yg berbaik utk selesaikan semuanye!!!"
ermmm thankz skali lagi cikgu..bgi kata2 smgat tu..wlaupown qid x story pape at cikgu...
tapi qid rse cikgu thu kannn....
~smp jee umah mlm tu...terus qid cmpak phone at ruang tamu and terus masuk bilik and tido smp pukul 8 pagi tadi...ya allah memang tertekan giler semalam...
dah lah badan penat at sekolah tu..pas tu gi plak tlg akak,pas uh jumpe plak si roy at c2...
malam tu abg ajam plak sakit kann ati qid ni haaa....dah lah mlm uh kena tuisyen...
budak2 tuisyen tu plak memekak jee dlm kelaz tu!!!!memang adoiyaiiiii...panaz btll qid semalam..




Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…