Skip to main content

Tayar pancit

Assalammualaikum.
Hari ni tayar motor aku pancit dekat bercham.
lepas setel kat hospital aku terus gi bercham ptg td
aku gi berbuka sana tadi.
lepas berbuka aku nak balik,
skli tgk tayar  pancit.
aku tak thu kenapa dengan aku sampai aku gelak jee masa tolak moto tu.
aku berhenti tepi aku msg nad.
aku msg dia sebab aku ade ckp at dia lepas berbuka aku nak gi mekdi dengan dia
aku msg laa bg tahu tayr aku pancit so tak jadi.
dia tny kat mane?
sapa tolong?
aku cakap laa kat bercham.
aku ckp gak aku gelak je dri tdi tu.
lepas tu die suh bgi tahu syid, sebab dia dh xde nan isa time tu. dia dah balik umah.
aku pon gelakkk je la balas msg tu.

Lepas tu aku terus contact bdk kem kot2 sesapa bz,
skali ada yg free and dtg tlg aku masa tu.
tak lama lepas tu nad msg lagi mrh2 tny napa syid call x angkat.
aku ckp la "syid mane ade number bru aku"
dia kata dia bg tau syid dah.
then aku ckp laa kat nad, nape bg tau.
aku kn dh ckp xyah bgtau. and aku bgtau gak ade budak dtg tlg.
lepas x lama tu nad hantar screenshot conversation die nan syid.
syid ckp kat dia, syid, isa wahab semua dh nak gi bercham dah dtg aku.
mase nad hntr conversation tu nad ckp
"cha, kau je rasa semua org tak peduli kat kau. diorang
peduli je pasal kau cha. kau je tak thu"
 aku terdiam bila nad msg mcm tu.

ye.
aku mengaku akhir2 ni aku yang bawak diri dari diorang
even syid pon skang blh kira brp kali je aku contc dia
syid yng punye rapat dgn aku tu pn aku menjauh gak.
aku tak thu kenapa aku sendiri nak menjauh dgn diorang.
bukan diorang ade buat silap.
bukan diorang ni x best buat kawan.
diorang semua baikk gila kot bab member
aku mmg thu, diorang ni klo mmber susah mmg cepat jee diorang ada
aku tahu diorang jaga kawan2 diorang mcm mane
aku yang nak menjauh dengan diorang.
bukan diorang ade buat salah apa apa pun.

and pasal hari ni.
thanks pada siapa yang bantu aku.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…