<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 6 June 2017
Assalammualaikum
Remy
hari ni ramai kawan2 kita call aku
call tanya benda apa sebenar dah jadi kat kau.
dan aku tak tahu nak jawab apa mie
kau pergi pun tak sakit apa
aku call dah kawan kau riz tu.
dia kata kau okey jee malam sebelum tu.
cuma lepas zohor kau kata kat dia kau penat, kau nak tidur dulu sebelum berbuka.
than kau pun tidur,
bila nak keluar dekat nak berbuka tu dia kejut kau
then kau terus tak bangun dah.
tu jee yang aku tahu mie.
tu jugak yang aku cerita kat diorang2 yang call tnya aku.
senang je kau pergi mie.
kau memang orang yang baik mie.
Riz kata sebelum kau tido pun kau baca quran dulu masa tu.
Riz kata selalu sebelum nak tidur malam je.
ni nak tidur siang pun kau baca quran dlu.
And Riz cakap gak,
Kau tidur dengan quran kat sebelah kau mie.
Kau memang orang terpilih mie
Kau pergi pun dalam bulan yang baik.
Kau orang yang baik baik mie.
Aku harap kau tenang kat sana mie.
Aku sayang kau.
Aku, mummy and daddy semua sayang kau.

Remy,
kau selalu ngadu kat aku yang mummy ngan daddy tak perduli kat kau kan?
Kau selalu cakap mummy ngan daddy selalu bz je kan?
Kau thu tak mie,
Mummy ngan daddy dri china terus ke melbourne sebab nak uruskan pasal kau masa tu mie
Dioran sayang laa kat kau mie,
kalau tak diorang tak peduli pun kat kau.
Mesti kau happy kan mie tengok mummy ngn daddy ade masa tu.
Aku harap, nanti aku pun mcm tu mie,
aku harap bonda nan walid pun datang nti.
Doakan bonda nan walid dtg gkk tauu masa aku tk de ti.

Remy,
aku teringat pasal project kite,
sikit lagi nak lancar kan mie,
abang faizal bru thu pasal kau semalam,
dia call aku semalam
terkejut gila dia mie.
Dia cakap kau excited gila nak launch benda tu
Kau tak sabar jugakk nak bagi orng tahu apa yang kite rasa.
kan?
Abang faizal cakap gak kat aku,
kau cerita semua benda kat abang faizal.
And kau ckp kat abang faizal, klo boleh stay malaysia;
kau dh stay daa nak teman aku. sebb kau thu aku ni susah berkawan skang.
hmmm
kau fikir aku gak kan mie?
abg faizal kata,
benda ni nak taknak kne launch gak bulan 9,
sebab ni yang kau nak
and kau dah usaha mcm2 dah.
mie, terima kasih untuk semua lagu yang kau dah cipta mie
terima kasih sangat.
aku thu mie, ye ye nak launch benda ni sebab kau nak aku happy kan.
kau sendiri tahu susah pahit aku mcm mane nak buat benda ni dlu.
bila sampai kat kau lirik tu, kau terus compose lagu.
aku dengar dah mie semua nya.
sedap.
terima kasih mie
aku akan simpan semua sebaik2 nya mie
aku akan simpan.
tu benda terakhir kau buat untuk aku.
aku syang kau mie.

Jaga diri, Remy;


Official Template By BudakPEMALAS