<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 18 February 2017
Assalammualaikum

Tadi aku bukak fb
tiba2 ade notification pasal apa yang jadi hari ni.
Means apa yang aku update.
Dan aku ternampak nama Sofian Al-Hadi.
Siapa yang follow blog ni dri dulu.
Mungkin tahu dan kenal siapa dia.
Aku panggil dia pian dalam ni.
Pian meninggal masa bulan puasa. Time aku trial SPM.
Sejak pian meninggal yang membuatkan aku makin rapat dengan Roy masa tu.
Ingat Roy?
Roy kauselor sekolah aku.
Dekat luar aku panggil dia walid jugak.
Dalam ni aku panggil dia Roy.
Roy orang yang bertanggungjawab uruskan jenazah pian masa tu.
Sebab pian xde siapa masa tu.
Roy lah orang yang ambik jenazah pian,
uruskan segalanya sampai laa pian dikebumikan.
Masa tu aku tengah bengang dengan Roy sebab dia komplot nan arwah abang pasal apatah.
Aku tak ingat..
Tapi masa pian disah kan meninggal.
Aku, ajam and mirul x tahu mcm mane nak uruskan dia masa tu.
Dan dekat kepala aku hanya fikir Roy.
Nasib roy ada.
Masa tu ajam tak mcm skang ni.
Dia tak yakin dia blh uruskan.
Roy laaa orang yang bertanggungjawab atas semua nya masa tu.
Sampai buat report pasal kemalangan tu pun Roy yang buat.

Masa pian meninggal tu aku manusia yang paling kuat.
Wani sendiri pernah cakap benda yang sama
Dulu.
sesedih mana aku, aku takkan nangis depan orang.
Malam tu aku tengok kawan baik aku dikebumikan
Siang tu aku boleh gi sekolah rilek jee cm xde apa.
Aku tak tunjuk sikit pun sedih aku.
kuatnya aku masa tu.
sekuat kuat aku dlu.
akhirnya aku tewas sekarang.
sampai benda kecik pun aku menangis.
hmm

Kat mana pun roy ada sekarang,
aku nak dia tahu, aku takkan lupa apa yang pernah dia tlg aku slama ni.
Aku pernh tanya kenapa dia tlg aku gakk masa tu,
padahal masa tu aku baru rapat dengan dia
and family dia.
Dia cakap, dia tlg sbb rasa tanggungjawab sesama manusia.
hmm tqsm roy.
Lama aku tak jumpa roy,
sejak aku kena buang dari keluarga,
hanya sekali aku pernah jumpa roy.
dan masa tu, dia hanya cakap 'kuatlah. mereka takde tp walid ada'
aku ingat sampai sekarang.
dia cakap gak, bila2 aku nak balik kg dia balik je.
bila2 aku nak dtg rumah dia, datang je.

Terima kasih sebab dengar semua benda masa qid sekolah dlu
Roy antara manusia yang tahuu apa qid rasa masa sekolah dlu.
Terima kasih jugak dulu pernah bagi qid tumpang rumah
masa qid bergaduh dengan arwah abang,
masa walid nan bonda gi umrah
masa qid merajuk dgn walid.
terima kasih roy.

Qid rindu semuaaanya tentang masa lalu

Salam


Official Template By BudakPEMALAS