Skip to main content

Kapten ke kelaut

Assalammualaikum.

Abang,
Aku story satu benda.
Semalam aku gi tapah.
Konon nyaa nak buat latihan serap masuk balik.
Aku gi tu aku x gi thu ajam pon.
Aku thu klo akubagi thu tkde makne nyaaa dia nak bagi.
Tapi.
Aku bagi tahu along dengan syid.
Manusia dua ketoi tu kasiii je.
Memula aku mcm takut gk nak bagi tahu sebb tkut marah ke apa kann.
Skali along okey jee.
So aku ingt ni mcm petanda baik laa. hihi
Skaliiiii.
Pergi2 aku gagal ujian latihan tuuu.
Hahaahaa balik2 aku mengekek gelakk wehhhh.
Pergi sana dowg ambik.
Sampai2 masuk baris semua okey lagi.
Tri menembak okey lagii.
Dada tak sakit sangat lagi.
Tapi masuk latih diri.
Hahahah tu yang terduduk aku sakit tuuu...
Berlariiii memula okeyyy.
Start angkat balak tgk.
Hahaahaha mane tk terduduk aku.
Sakit gila dada.
Last2 kena ketepi.
Bawak aku gi medic.
Tuan yang tlg aku tk boleh nak ckp apa lahhh.
Sampai dowg sume dtg medic tanya okey tk.
Tanya ape kes blh gagal.
hahahahaha dan aku??
Gelakk jee laaa.
Lepas maghrib dowg hantar aku ke Ipoh balik dah.
Serius sepanjang perjalanan tuu gelakk je.
Sebab apa gelakk?? Ye laa tak sangka blh gagal wehhh.
thun lepas bru naik pangkat.
Lpas ni blh campak dh kot kapten tu..hahahahahah
adoiiiii.
Sampai2 umah td kebuloq.
Msg along ajak makan.
tp dia ade hal nan fmily dia.
Tapi dia dtg umah gakkk lepak.
Datang2 gelak kan aku.
hahahaha.
Memang aku sambung gelak balik ahhhh.

Senanya frust tu mmg frust.
sape jee tak rabakk wehhh gagal benda yang kita harap2 kann.
Tapi nak buat mcm mane.
Benda mmg badan tak kuat lgi kann..
Tapi dh dpt cuba nasib aku okey dah.
Janji aku cuba.
hmmm
Along balik jee td terus tido sbb baraiii..
Bukan barai sbb latihan.
Tapi sebab ambik oksigen lama sgt.
hahahahhaah
bodohhhh lahai kau ni kapten oii
pastu,
bangun2 ingt nak story kat kau abang.

Moga adik kau kuat lahh lepas nii.
Nak kije balik wehh..
Nak gaji,
Nak duit sendiri.
Nak beli macam2
Nak beli barang ori.
Hmm

Salam

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…