<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 8 November 2015
Assalammualaikum.
Abang.
Walid dah tahu semua.
Kau tahu kan?
Tapia bang aku rasa mcm takde function walid tahu.
Entah lah abang. Jujur aku dah tawar hati.
Kemarin walid call masa aku kat hospital.
Tengah masuk ubat, walid Tanya “kat mana”
Aku jawab la, hospital masuk ubat.
Walid Tanya lagi “class?”
Aku terpaksa laa cakap “skip”
Then dia cakap “bagus!”
Itu je abang.
Dia marah aku tak pergi class..
Aku tak tahu la mcm mane nak luah pada kau abang apa aku rasa.
Walid kata lagi aku ni pandai pandai deal dengan hospital kerajaan.
Abang,
Kau tahu tak yang hospital kpj sendri yang hantar aku untuk deal dengan hospital kerajaan.
Kenapa walid tak faham abang?
Kenapa walid tak macam along, tak macam una yang pernah support aku..
Kenapa walid terus menghukum aku abang?
Jujur aku terasa abang.
Yes aku tahu aku degil, aku tak dengar cakap dia.
Aku berkeras tak mahu berbincang dengan dia.
Tapi kalau dia tahu dia buat aku mcm ni apa gunanya abang?
Jujur aku terasa dengan semua orang sekarang.
Sekarang pun aku takde nak mengadu apa apa pada Una dan Along.
Aku dah malas.
Sebab aku tahu diorang sendiri dah penat nasihatkan aku.
Dorang sendiri dah bosan mendengar aku mengeluh dengan
Seribu satu alasan.
Sebulan je aku ada untuk terus pergi kemana saja aku mahu.
Aku tak banyak masa dah abang.
Lepas sebulan nanti aku sendiri tak tahu apa bakal jadi.
Kuat ke aku nanti?
Sihat ke aku nanti?
Aku mengharapkan yang baik baik.

Malam kemarin aku terlena,
Dalam lena aku aku termimpi shahir.
Jujur aku rindu dia.
King!
Aku rindu nak panggil nama tu depan dia.
Aku nak sangat jumpa dia sebelum aku operate.
Aku nak gelakkk semampu aku sebelum aku operate.
Aku nak tu semua.
Sekarang pun aku jarang da kuar makan dengan along.
Dia busy dengan kerja dia yang macam macam masalah sekarang.
Dan aku malas nak kacau dia lagi.
Message? Bila nak sembang pasal keta, nak sembang pasal kerja dia saja.
Aku dah takde hati nak cerita apa apa yang aku pendam pada orang lain.
Sebab kalau aku cerita aku yang kena tembak balik.
Aku penat.
Andai kalian tahu apa yang aku rasa,
Andai kalian berada ditempat aku sekarang pasti kalian faham apa yang
Aku maksudkan.

Pada walid, terima kasih walid.
Adik akan ingat ni semua sampai adik mati.

Oh ye abang,
29 November ni insya Allah aku konvo.
dekat PICC.
Aku mengharapkan kau nan izwan datang.
Tapi aku tahu tu hanya harapan aku.
kan abang?
Aku tak tahu mcm mane aku nak hadapi hari tu,
aku masuk kolej dengan dorongan kau, dengan dorongan izwan.
walaupun awal nya aku x berapa nak sangat.
Lepas tu izwan cakap, aku kena masuk untuk berkerja ngan dia.
aku kena masuk untuk continue business tu.
aku kena masuk sebab course die.
Okey aku masuk...
Lepas beberapa sem, izwan pun pergi tinggal kan aku.
tapi aku gigihkan jugak, teruskan semua.
Kau yang banyak support aku sham.
aku gaduh ngan family pun, kau datang sini pujuk aku.
aku susah pun, kau yang tolong aku.
aku mcm mcm masalah kat ipoh ni pun kau yang tolong aku.
tapi tiba masa aku konvo, kau dah de.
kau tahu tak apa aku rasa sham?
aku tak tahu mcm mane aku nak teruskan semua nanti mase 29hb tu.
aku harap aku mampu,
doakan aku k sham..

Salam




Official Template By BudakPEMALAS