Skip to main content

Jawapan pada soalan

Assalammualaikum.
Hari raya pertama berlalu dah.
hari yang agak suram buat aku.
terjaga dari lena dilihat  ruang bilik ini kosong.
Pasang radio kat telepon takbir raya yang aku dgr.
hati sayu.,
sayu saat cuba msg semua tapi mereka bz dengan keluarga.
bertanya pada diri aku.
kenapa aku tidak?
rasa tk adil sungguh.
Apa apa pun selamat hari raya buat semua.
Buat "family" ku juga.

Minggu lepas along tanya pasal dia.
Aku ckp "aku block die weh"
along tny kenpa..
aku ckp laa ape aku rasa.
pasal aku msg die semua aku bgtau.
then along ckp "apalaa.. ckp bezfren"
aku buat tk thu je apa die ckp...
Okey! now aku nak cakap.
actually along aku x thu apa sebab or apa jadi
sebenarnya antara kami berdua.
yang aku perasan lepas die balik dri joho die mcm lain jee..
mase tu lagi aku da rasa.
aku malaz nak layan sgt sebab time tu bz ngan projek...
lepas dah balik tu dh habis semua
ade stu hri tu aku msg die tnye "aku ade salah pape ke"
die kata takde.
aku kenal die bukan bru satu sem long.
aku kenal die dri form 1
klo dah msg die balas sepatah je ade je lah yang tak kena tu...
fhm sgt dah aku.
aku tulis berjela jela sepatah je die jawab.
sepatah 4 huruf..
hahaha nampak nyata long ade takkena.
aku tny die b4 aku warded...
bila die dh blas mcm tuu aku jadi mcm giveup.
yes mungkin aku ada salah...
mungkin dia mmg tgh marh pada aku or kecewa dgn aku.
tapi bila aku tny kenapa die x ckp?
kenapa die x jawab?
nampak tak kat situ yang die langsung tk syg relationship kami ni??
ko faham x long apa aku rasa?
aku dh cuba mengalah..
mohon maaf..
sebab aku pikir kan die kawan baik aku...
tapi die??
terus dengan kemarahan die..
biar kan aku dgn tanda tanya?
so since dri tu aku tros block die along.
buang conversation aku dgn die kat wassap...
sebab ape??
sebab aku xnak ingt lagi...nanti aku sakit hati..
die nak larikan diri kan??
die nak mendiamkan diri kan?
so biarkan.
klo die perlu aku..aku ada je...
tu laa sebab aku block die along...
mungkin kau pikir aku ni x matang.
aku merajok laa ape laa kann.
aku rasa kalo kau kat tmpt aku kau pun akan buat benda sama kot.
sebab aku kawan baik x ramai.
lagi2 die ni kawan aku dri sekolah.
sebab tu hri tu aku cuba jugak pertahankan semuanya.
tapi bila dpt respon mcm tu..
aku trima je.
trima kasih buat dia.
so along ni laa sebab kenapa aku block die..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…