Skip to main content

pengganti seketika

Assalammualaikum.
Dah 6 hari accident..
dah 6 hari kaki injured..
dah 6 hari hilang selera makan..
syam.
aku accident..
kaki injured.
datang laa syam..
datang tgk aku.. urut kaki aku.. cuci luka akuu...
bg aku ubat...
datang laa syam..
syam..
kau thu tak sejak akhir akhir ni biler lepak ngan nik ke
ajrul ke aku rasa mcm aku lpk ngn kau syam..
dowg tanya luka daa cuci ke..
dowg bebel bila aku cuai laa...
bile aku lintas jalan..
ingt lagi masa nak pi salam..banyak kereta..
kaki aku sakittt..
time tu ajrul ngan nik ade skaliii..
keretaa tuu dekattt jee syam...
tp ajrul lintas jerr....
time uhh nik panggil aku pi dekat die...lintas skali ngan dia..
sbb die thu kaki aku injured....
dh tuu mase blik dri present....
nak lintas jalan gak ngan nik and ajrul...
tapi time uhhh ajrul yg tunggu aku...
nik lintas dlu...
timee tu aku dpt rasaa diorg ni walau mcm nii..
tapi tahu apa itu tanggungjawab...
syam... aku jarang tauuu tunjuk perangaiii aku kat rumah depan kwn kwn...
tapiii biler dengan bdk groupp..
aku tunjuk perangai kat rumah aku tu ngan diorg....
aku layan diorg mcm adik beradik akuuuu....
aku mengade ngade ngn diorg...
merengekk rengekk ngan diorang...
syam...
aku rindu kau syammm...
rindu sangattt...
trima kasih Allah... kau kirim kan mereka untuk ganti tempat abg...
terima kasihhh.
entah lah syamm..
even diorg hanya bertindak sebagai seorg kawan...
tapi untuk aku yg merindui kau niii..aku rasa bersyukurrr sangat ada diorg dlm hidupp..
hampir tiap hari berjumpa....
hambir tiap hari berburakkk.. berkumpulll...
walaupun masing masing ade  member mmber yg lain..
aku bahagiaa syamm..
walau pun aku thu rasa ni sementara..
habis semesta nii hilang laa org org yg aku anggap sebgai abg nii..
aku hilang lagi 'abg' lepas nii..
tapi apa apa punn terima kasih ya Allah..
untuk kiriman dua hamba mu itu.. terima kasih aku ucapkannn...


salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…