<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 26 March 2015
Assalammualaikum.
sham.
merintih hati ni saat menulis.
tak tahu mana lagi arah mane lagi tujuan.
semua hampir musnah semusnah musnahnya!!!
impian aku sham...
angan angan aku.
Bertahun sham. Bertahun aku cuba untuk selesaikan semuanya.
semua bakal berakhir bulan 4 nii.. berapa minggu je lagii.
Tapi..
apa jadi?
Menitis mutiara putih ni saat Tuan Zali bagi tahu benda tu.
Awal pagi tadi dia call.
soalan first dia "Kaki dah okey belum?"
aku jawab terus "okey dah tuan. dua minggu lagi ni boleh dah kot"
then dia gelak.
aku tny kenapa tuan?
die jwab "seblum call awak saya dh call doctor awak dengn keluarga awak"
okeyy terdiam aku...
tak sempat nak tipu tuan dah tahu dulu...
mase tuu hati merayu rayu jgn laa tuan nk bgtau benda yang mmg aku x nak dgr..
hmmm
diam..
hampir 3 minit aku diam lepas tu.
dia pun.
then aku tnya "tuan ade nk ckp pape ke"
tros die jwb "sy x sampai hati. sy thu awak susah payah nk cpai ni semua. pihak atasan tetapkan
awak pospon smp next batch."
mase tu menitikkk air mata wehhhh...
aku tnye lagi "takde jalan lain tuan?"
jawap die tidak. ini arahan.
aku?
hmm entah laaa... sia sia shammm..
brp tahun aku ulang alik ipoh -arau.. ipoh - shah alam...
seremban - arau...
tapi bila berapaaaa minggu je lagi nak habis,
ini yg jadi.
sham,..
betul ckp kau...
aku mungkin x dgr ckp kau untuk stop join benda ni..
tp stu hari nti ade benda yg mmbuatkan aku berhenti sendrii..
dan hari tu adalah hari niii.. hari ni sham.
lagi 3 tahun aku nak tunggu habiskan pangkat ni..
3 tahun sham.
bukan jangka mase yg sekejap..
aku boleh ambik diploma satu lagii..
sham...
merintih hati ni sham.
takthu nak luah kan pada siapa.
tak thu siapa yg ingin mendengar..
serabut teroqqq sham..
sangatttt...
aku nak lariii jauhh dri malaysia..
klo boleh skng...
aku dh x sabar nk tunggu smp bulan 5...
lambat sangat rasanya..
bawak aku pergi sham...
bawakkk aku jauh jauh dri siniii...
terlalu byk yg jadi skng niii..
terlalu banyak sham...
tabah kan aku.
kuatkan aku.
aku mohon.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS