Skip to main content

Hargai sebelum trlambat

Assalammualaikum.
Hai syam.
Hari isnin hari tu aku accident untuk kali kedua syam.
aku repeat! UNTUK KALI KEDUA. .
syam. kenapa ngan adik kau ni???
ngam ngam seminggu aku accident balik...
kenapa eh syam?
Syam.
Ingt tak dua org kawan yang aku ceritakan
yang aku anggap dia sebagai abang tuu??
Ingt tak syam?
Aku accident skali dengan diorg laaa..
Sebelum tu kami borak2..makan2 kat prade.
memasing mncm bahagi kan.. panggil dia angah.
panggil ini alang.. panggil itu along..
like one family!
suka situasi tu walau hakikatnya ketika itu aku dibahan oleh ajrul!
huhhh! sabar je laaa aku time tu syam.
Masa nk otw ke tambun aku ade ckp...
Aku nak panggil Ajrul dengan panggilan Along laa lepas nii...
die pon okeyy jerr...
Disebabkan otak aku dah set nak panggil die Along kan syam...
mase accident tu die paling teruk.
and tanpa disangka mulut ni kerap tnya die.. long kau okey tak? long mata kau okey tak..
padahal nk sebut roy tapi pi sebut along..
haihhh kelakar kau ni qid!

Syam. aku menulis kat sini buka untuk cerita semua pasal accident kali kedua.
tapi aku masuk ke sini untuk berceritakan tentang perasaan aku tika ini.
apa dia?
Kau tahu syam.
dalam keadaan kami berempat sakit ni...
aku lihat sowg sowg punya life...
ape maksud aku??
Hmmmm maksud aku...mase diorg sakit...elok jeer diorg dijaga oleh orng tersyg..
Au tak maksudkan parents..
tapi aku maksudkan member/boyfriend/girlfriend...
kenapa?
first.. aku dapat lihat wani terus bercerita pada bf dia...
then bf dia tanya mcm mcm...bebel macam macam...
Tapi aku?
haahhaahah tiada sipa...
kedua.. Ajrul !
Mengikut ape yg die pernah cerita. masa dia sakit memang dia dimanjakan.
Tapi aku approve die kat fb. skali kt aku usya fb die tgk awex die update getwellsoon untuk dia.
Dalam hati aku kan syam ckp "untung nyee roy ade org sayang...ada org ambil berat..risau pasal dia"
tapi aku??? hahahah takde siapa
And ketiga.. Nik..
Mase mlm kejadian tu aku difaham kan di terus contact akk dia...
akak dia kat rawang tu siap tak tido malam tunggu update dri dia..
risau pasal dia... and esok tu trs dtg ipoh tgk keadaan dia...setelkan hal dia.
tapi aku??? hahaha tiada siapa.

Guys. jujur aku jeles dengan kalian.
Aku melihat sorg sorg dari jauh...
aku tersenyum sendiri.
tersenyum membayangkan alangkah indah nya klo aku ditempat kalian.
Setiap kali aku menahan sakit mase nak bergerak kt sini.
hati mcm ditoreh teringt semua yang aku lihat dri kalian.
kenapa? sebab aku juga berfikir.
alangkah bagusnya aku klo ade org yg risau... org yang ambik berat mcm boyfriend wani,
girlfriend ajrul and akak nik...
tapi?? hahahaha tiada...
aku sendirii.. menahan sakit tanpa siapa yang tahu.

Syam.
aku mula tersedar akan pentingnya kau dalam hidup aku..
syam...aku hilang semua yg mereka rasa itu setelah kau  pergi syam..
syam...balik lahh..jaga adik mu ini..rawat adikmu iniii...
bantu adik mu ini...
syam...Aku amat merindui mu abg ku!!!

Kalian bertiga.
hargai mereka yang menyayangi kalian.
Ingat mereka tika mereka susah.
Jangan pernah sakiti mereka.

Salam..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…