Skip to main content

Aku mohon maaf. Aku salah

"Aku hanya lah insan biasa.
yang selalu rasa ingin bersama pada semua yang bisa ku kasihi 
untuk bersama kemana saja mencari kedamaian
agar dapat ku merasa hidup serupa"

Assalammualaikum.
itu bait kata dari lirik lagu Satu Cerita dari hafiz.
Aku ke sini bukan untuk bercerita tentang Mr. Awan Nano.
Tapi aku kesini untuk bercerita tentang SATU CERITA hidup aku kini..
Hidup ni diatas bumi Ipoh inii.
Ipoh?
Sangat dekat dengan aku...Kini.

Hari demi hari Ipoh mengajar aku bermacam benda..
Ipoh membuka mata aku untuk melihat bermacam benda.
Trima kasih ipoh.
Tiada kata lain.. Hanya Trima Kasih..
Apa yang terjadi lagii..
Apa yang berlaku lagii?
Hati masih meruntum?
Hati masih meratap??
Hati masih menangis??
Biarkan lah...
Biarkan semua rasa ni bersatu.
aku dah lali.

abang.
esya
alang
izwan
pian
and semuaaa..
aku syg korang dunia akhirat.
hanya kowg thu apa aku rasa skngg..
hanya korang tahu apa yang jadi sekang.
hanya korng kekuatan akuu..
selain bonda ngn ayahhh..
Hari demi hariii..aku makin ingin berlariii..
berlariiii jauhh tanpa seorang pun dapat mengejarr..
tanpa seorang pun dpt memanggil..
tanpa seorng pun orng yang dpt mencapai tangan aku untuk kembaliii..
Bantu aku. Aku mohon...

Semalam membawa seribu perasaan buat aku.
Ada suka ada duka...
trima kasih Tuhan untuk rasa inii..
rasa yang memang aku ingin dan rasa yang memang aku bencii..
Trima kasihh..
untukk dua rasa itu..
aku tahu.. rasa itu akan mmbuat aku lebih kuat untuk hari mendatang.
Semalam.. seharian bersama group nerdy.
Group aku. yg slalu aku ceritakan sekang niii.
Pagi mcm biasa diclass.
tapi pagi tu mood aku kelaut..
kenapa??
baca posting aku sblum ni.
kmo akan jumpa jawapan..
dalammm moody aku..
akhir nya aku gelakk..
gelak tanpa rasa..
gelak tanpa fikir..
gelak tanpa perasaan.,..
hanya kerana salah sorang group members aku buat lawakkk.
Agak tekilan jugak semalam.
sbb aku buat semua mcm tertanya tanya kenapa ngan aku??
aku mrh siapa??
apa buat aku badmood??
paling x boleh blarr.. shahir blh ckp "aku klo ade buat salah dgn hg aku minta maaf laa..tapi apa salah aku??"
time tu aku rasa mcm #%$^&(*)*^&%$
apa niii????
masalah aku tkde kena mengena ngan kowg...
bukan kowg buat masalh pada akuu..
x perlu slh kan dirii..
kmo x kenal aku lagii..
aku manusiaa yang sgt bermslhhh..
sekeliling akuu tak sama mcm sekeliling korangg..
tak sama mcm sekeliling kau shahir... x sama mcm sekeliling kau nikk.. wanii ajrul..
tak samaa...
Korang tak fhm maksud aku??
ko baca dri a-z blog aku ni klo kowg nak fhm maksud aku...
Dulu aku tk bergaul dgn orang sangatt mcm skng...
hanya sebab sekeliling akuu..
tapi skng sape jee aku berkawan..
shahir ade ckp "kita ni kenkadang perlukan kawan untuk berkongsi masalah"
yes shahir!
aku tahu... kawan mmg diperlukan..
bukan aku x percya korg..tp aku x nak beban kan kowg dgn story bodoh aku..
benda kecik yang aku pikir smp blh retak kepala..
ahahah bodoh kan aku???
takde life langsung
tapi..
semalam mmg hari kurang ajar aku pada shahir..
maaf shahir..
aku lupa diri semalam..
lupa diri hanya kerana memikir kan masalah bodoh akuuu..
Bila fikir balikk.
iyerrr aku tk patut buat kau mcm tuu...
ignore kau mcm kau takde perasaan..
sedangkan kau yg banyk tlg aku time aku susah.
mood aku kelaut masa tu wehhh..
otak aku melayang...
rasa nak maki orang...
rasa nak tampar muka orang..
rasa nak sepak terajang oranggg....
aku cuba sembunyikan marah akuu...
badmood aku tuuu...
tapiii...
aku tewas lagiiii..
sikap aku mase skolah dtg balik semalam.
bodoh kau ni aqid amsyar!!!!!
Dan paling aku mcmm terdiamm bila aku pukul blkng kauu!
3 kalii wehhh...
hahaha kuat lak tuhhhh...
mase tuu aku dh tgk kau mcm bengangg..
aku thu kau bengang...
tapii aku nak tegor kang kena makii..
aku text kau kann??
mohon maaf.
tapi tak balas..mybe tkde krdt...
lps tu bila kita berlima pergi makan...
aku merengekk rengekk kat kauu! bru okey balikk..
biler kau start tanya "tak makan ke?"
dlm hatii aku fuhhhhhh legaaaa shahir tgurr balikk...
hahahahahah kelakar kann???
mane taknye gua rase bersalah kottt..
tak pasal pasal kau mangsaa..hahahaah...

Malam tuu satu lagi kenangan.
kenangan bila kami stu group pergi lepak kt ktm..
lpk pi makan ais buah tuu...
hmmmm tapi Ajrul x ikot..
die ade hal ngan family..
so kami berempat...
Pergi punya pergi lepak ktm..
lepakk borakkk..
skali aku ternampak ade sorang abang ni badan besar.... tp naik yg mcm skuter tuu..
hahaha comeyyyyy!!!!
tgk munye tgkk aku pon ajak nikk main...
hahaha naik ahh sowg stauuu...
main punya mainn..
pusing punya pusing kami pas kat shahir ngan wani plakkk..
hahahahh seronokkk wehhh...
awal awal nik ngan shahir takk nakk..
skali dh dpt.. dua tige kalii pon dowg layan..hahahaha...
comeyy wehhh..kihkihkihkih
slain main benda alah tuu qid ade beli satu mcm lestik tauu..
korg tahu lestik tu ape??
hahahahah aku thu ade yg tak thu lestik tu ape
hahaha sbb aku awal awal dlu tak thu gakk lestik tu apa..
kihkihkih...
main benda alah tuu yg terer wani jerr...
aku nik ngn shahir mmg kelaut ahhh...
paling kelakar shahir ahhhh...
sampai org tak kenal ponnn dok gelakkan die lestik benda tuu tak lepasss
hahahahahaha..
sengal mu shahir...
yg nik ape cite?? die punya x retii nak lestikk tuu sampaiii patahhh benda tuu die kejakann...
nikk nikk kejam sungguh kauuu..
x sempat wani nak bawak balik benda tuu thu takk!
aihhh....
macam mcm ahh jadi semalammm..
ade sukaaa ade duka.. mcm aku ckp tadiii...
ade yg gelakk mcm nak mamposs..
ade yg tegang smp nak koyakk kulit..
hahahah manusia kann..
mcm mcm perasaan ada...
Masa nak balik tuu ade stu yg buat aku gelakk bila ingt.
apa dia???
shahir benti isi minyakk...
mase nak gerakk balikk uhh blh plakk
die nak buat willy...
skali mase uhh nikk terkejut tauuu..
cepat cepat die pegang bahu shahirrr....
mase tuuu plakk on the sport muka ni pandang muka nikkkk...
ituuu yang tk boleh bentiii gelakkk tuuu....
muka gabraaaa wehhh..hahahahahahah siotttt laaaaaaa.....
tapi smlm mmg keja aku gelak kat dowg jugakkk..
hahaha pling win pasal ajrul..
jap tgk statement aku ckp psl die bila wani ckp malm ni nk kuar ngn die...
sbb wani nak main roller blade
"Ajrul ni banyak masalh.Ada ic, xboleh pakai. Ada rumah, xde air..
 Ada kereta, rosakk.. Ada moto,tk boleh ambikk.. Ada awex jauhhh..."
hahahahahahah sengalll..
yg "ada kereta..rosakk" tuu shahir yang tambahhh...
hahahahaha sabo jeee laaaa...
hri niii jnji ngan die pon cancel lagiii..
sbb die kuar ngan fmily die..
haha org ade family..kne fahammm..heheha
bak kat die "family time"
Pape pun guys..
Maaf dengan sikap aku semalam..
sikap keterlaluan aku semalam.
jujur. aku mmg kurang hajar semalam..

salah satu gambar semalam

Sham...
kau thu tak..
lps je aku balik pg semalam..
aku terfikir apaa yang aku dh buat niii...
lps dri tuu aku jd malu nak msg dowg...
nk reply msg dowg..
sbb sikap bodoh akuu nii..
aku malu sangat dengat sikap aku smlm...
aku jd kan masalah sbgai halangan untuk dowg berkomunikasi dgn aku..
bodo kan akuuu?????
smp hari nii aku masih malu untuk jmp dowg..
and msg or call dowg..
bukan wanii...
tapi 3 orng lelaki ituu..
sbb wani dh terlebih kenal akuuu..
tapi diorg tidakk...
korang..klo bace ni semua..
maaf laa wehh dgn perangai bodo aku tuu...
janji lps nii aku x kan kaco kowgg..
aku xkan buat kowg rasa annoying gilaa ngan akuu.
maaf...

Izwan...
kau tahu tak wan..
mase badmood semalam..
time dalam class..
tiba tiba ajrul panggil and suruh aku senyumm..
mase tu kan wan aku ckp kat diri akuu...
"mcm abg wan die buat mcm nii"
hahahahah kau selalu buat mcm tuu dlu kan bler kau dh tnye aku knp...
bila aku x jawabbb kau suke mengusikk mcm tuuu.. kan wan??
aihhh rinduuu nyaa kat kauuu... tenang k wan kat sana....

Tuhan terima kasih beri aku rasa sekali lagi
hidup dengan dibayangi orang orang yang aku rindu...
Trima kasihh untuk kesempatan kedua iniii..
Kuat kan aku Tuhan jika satu hari nanti aku perlu
jauh dri mereka...
Aku mohon dengan seluruh hati..
kuatkan akuu...

Itu jelah nak ckp hari nii..
ckp hari ni tentang semalam.
semalam hari duka ku...
tapi malam tadi hari gembira kuu...
Trima kasih untuk semalam.

Salam buatmu abang2 ku...
Al-Fatihah.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…