Skip to main content

posting postingg...

Assalammualaikum esya..
Ape khabar kamu?
hari ni 051013...
means hari ni befday my lovely cousin :)
Pape pun Happy Birthday NoorAzdiana Azman..
Beb aku doakan kau dimurah kan rezeki dan kesihatan yang lebih baikk tau lepas nii.
First aku nak kau tahu aku rindu gilerr ngan kau beb..even kita dh jumpa mase hari raya hari tu ,
aku masih tak puas!
sebab???
sebab mase tuu aku sibok ngan family aku and kau sibok ngan family kauu!
aku ngan kau hanya jumpe untuk beberape minit..
cukup ke beb!
sedangkann aku ade mcm mcm benda nak cite kat kau..
mcm2 story nak bg tau kauu!
hope kau pun rindu kat aku..heheheh :)
beb nak thu takk...hari tuu satu malam aku ade kat hospital...
why?? sebab asmatha attack!
hmm mase tuhh aku jauh glerr dgn family..
and sebenarnyee hal tuhhh family qid tak thu pun sebenarnyee!
mcm biase lahh kann...x sume benda qid akan bg tau family qid kannn...
hmmm doakan aku x sakit lagi dulu mcm dulu yana...
rindu kau gilerr gilerr bebb! :(
aku tak sanggup sebenarnye nak sakit and masuk wad mcm mase sekolah dulu lagiii...

okeyy! now nak story pasal kije!
hari tuu abg syam mengamok sbb tau qid masih berkerja dekat arauuu.
qid pun terkejut kenapa qid mengamukk!
sedangkan mase cuti sem dlu die okeyy je smp skng die nak mengamuk and marah marah qid pulakkk!
erghhhh tak fahamm akuu...
tapi benda uhh sume abg adi dh tlg settle kann..nasib die libat kan abg adi...
and thankz to abg adi sbb backup qid...
sebb die qid masih blh berkerja dkt arau tuu :)
abang syam...
dari dulusmp skng die jee lah abg yg selalu cari masalah dgn aku..
die halang aku buat itu inii..die kawal semua aktiviti akuuu...
siyezz mmg benci gilerr kat die....dri dulu smp skngg! die selalu halang qid buat itu ini ..tk thu ahh kenapa!!!
yes! qid thu die abg qid..qid thu die buat tu semua sebab die syg qid...tapi agak agak lah bro!
kau just abg aku...aku thu ayah suruh kauu jaga aku..aku thu kenkdng ayah letak kat tgn kau untuk
buat segala keputusannn..tp jgn lah lelebhhh..aku bukan budak2..aku mase skolah dlu aku blh trima blerr kau halang aku berkerja...
tapi skng aku dh habis skolahhh...salah ke aku berkerja??
yes! duit tiap tiap bulan ayah bankin kat kite semua...
tapii aku nak kije abg!
aku nak pengalaman aku sendiriii...
lagi pun kau thu kannn..aku bukan suke nak bergaul ngan org sgtt!
aku just berkwan dgn org yang bebtul aku kenalll..x kan aku nak lepak ngan owg yang aku tak biasa,,
so dri pada aku lepak2 ngan dowg baik aku kije..baik hujung2 minggu aku aku kije..
aku duduk ipoh bukan buat ape! kau nak suruh aku mkn tido hujung minggu?? adik kau ni dhlah gomok
nnti bertmbh gomok nntii!
Hope lepas ni kau tak buat haukkk lagi kat tmpt aku....pasal duit 2k tuuu itu hal aku,itu masalah aku,itu duit aku..so sukahati aku lahh nak buat ape...duit tuu duit akuu..aku simpan tiap2 bulan ayah bagiii..
so lantakk aku lahh nak bwk kuarr berapa ribuu punn untuk band akuu!
itu duit aku,band aku..so sukahati aku lahhh!!!!!!

Ha esya! semalam qid pi ambik sijil yg pointerr 3.5 keatas tuu..
hmmm mase tuu qid rase mcmm...tutttttt...hahahaha
sebab ape??
huhuhuu entahh..lagi lagi mase dowg ambik ambik gmbr kat atas pentas uhh...
qid tak rase nak ambik gmbr pun mase tuhh..
name jee qid bwk cmre jeee time uhh..tapi blh kire brape keping jee gambar qid ambikk..
hahahhaha...entah lahhh..mcm rse something...
mase sem lepas punye majlis uhhh qid agak exctd gakk ahhh...pi cri org ni ajak ambik gmbr..
pi cri lectre ni ajak ambik gmbrrr!
tapi sem nii takk..
ade pun gmbr qid ambik ngan sir paris,sir pet,miss diyana,pakcik,nad and akma..tu je gmbr berdua...
yang selebihnyee gmbr2 candid jee..hehehe :)
pape pown qid tak nak mengharap apa2 untuk sem nii..qid just nak try buat yang qid mampu jee..
qid akan try semampu qidd...insya Allah...

nnti qid upload pic k esya!
out dlu! salamm


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…