Skip to main content

Hmm


Assalammualaikum ellysya.!
Hmm..Tadi qid jwb paper DI..
hmm..harap keputusan nantii yg baik2 jee..
tk sanggup nk trima yg tak dijangka..
okey esya..mcm biasa lahhh..hari nii qid masuk blog untuk luahkan ape yg qid rase skng..
okey firstly is pasal sesowg niii..
qid dri pagi tadii dok nunggu die coll...
tapii takde..
dh tuu qid try gakkk call die berkali2...tapi x dpt berckp ngan die..
qid memang harap sgt dpt ckp ngan die b4 exam tadiii..sebab nak semngt dri dieee...
tp...Tak de..
Thenn abis paper tdii try lgi col...tp x dpt gakkk...
Ya Allah sakitnye hatiiii....
then mase maghrib tadii die coll...
bru ckp sikett die ckp "okey lahh ade kerja siket nii.nanti col lagi"
baru jee jwb col die time uhh...
ade lahh dlm 2 minit rasenyee..bru ckp dua tige patahhh jeee qid...
skali die ckp mcm uhhh..okeyy lah qid letakkk..
and now,qid try col die balikkk..
but tak dapat langsung..dua2 number tutup..
Sabarr je lah hati niii..
actually bukan die yg tutup phone bukan die yg x coll..but!!!!!!
Memberr yg ade ngan die skngg...
qid tk thu lahh ape yg member die cube buat sknggg!!!
and i know yg die sebernar saje jee tukaq phone ke sim lainn..
sim yg qid tak dpt nak coll!!
memg shitt!
mcm die tk thuu yg aku dokkk col2 dri pagi tdiii..
if ye betri phone stu lagi abis...kenapa tdakkk die tukar sim uhhh ke sim yg aku slalu col uhh??
kenapa die just on one numberr??
aku ni ape kat ipoh niihhh??
tunggul bapakkk kau yg dok nunggu kau coll aku??Haaa??
Aku bukan nak ckp ngan kauuu..Aku nak ckp ngan HAMBA ALLAH sorang lagiii tuhhhh...
Kau thu takkk dri pagi tadi aku dok coll x dpt,..aku nak ckp ngan org uhh pun xde..aku tunggu
kau col kan pown xde..amende????
Mcm siall lahhhh~

And the second story is about sowg kawan qid niii..
benda nii tak penting punnn..but qid just nak share..
ape die?? okey siyezly qid mcm ckp kat dri sndriii "asal tak bg tauu aku awal2?"
mase die bg tauu yg die tak jadii duduk umah uhhh..
Lantakk lah problem ape punn yg buat kan kau taknak duduk snii..Aku x kisahh..
but why tak bg tauu awal2...
Care kau ckp ngan mak kau tadii..mcm benda ni dh di atur lame...
Kalau aku tk ckp yg aku bukak bilik kau uhhh..comfem smp skng aku tk thuu.
weiii...At least bg tauu aku lahhh awal2..why??? sebab kau akan duduk setmpt ngan akuu..
and kat otak aku nii dh rancng mcm2 untuk sem depan,kau thu takk??if tak jadi ckp awal2..takde
aku dok plan memcm dlm otakk aku nii blerr kau dh duduk siniii...
Kalau pikir balikkan..bolehh je kau bg tauu aku hari tuu mase aku text kauu tnye kau dh angkut brng ke..
but kau tak bg tauu kann???
Kau just bg tauu blerr aku ckp yg aku bkk bilik kau pgi tdii uhh jeee..
Byk benda aku nak ckp..tapi aku mlz lahhh...memng bg kau benda kecikk nihh..but bg aku??
aku sikett trase ngan care kau yg niii..aku cri kau bilik awal2 dlu sbb aku nk tlg kauu supaye time naik sem
kau ade tmpt nantii..bukan akuu nak pakse or what..boleh jee kau bg tau klo x jadii..
sbb aku tk kish kau nak duduk manee..Janji ade tempat die...
Yang aku felikk why and why tak bg tauu aku awal2...or story pasal knp kau tak nak duduk sinii??
hmm?? serbe salahh?? hahaha no point lahh..
Pape punnn thankz..

Haa esya..itu 2 storyy yg semak annn hati nii hari niii..
hmm thankz esya..and thankz god sbb qid masihh blh menulis,menaip kat sini lagiii..
Ini memng tmpt qid luahkan sumenye right???
Satu yg qid nak ckp..qid betul2 perlukan sokongan dri iwan and semngt dri dia...
entah lahhh sejk akhir2 niii selalu qid seru name die..mungkin rindu sgtt..
Harap biler sebut2 name die..semangat and kekuatan die dtg dlm diri niii..Harap mcm uhh lahh...
hmmm...

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…