Skip to main content

Alhamdulillah

Assalammualaikum esya!
Huhh Alhamdulillah semua nyee ape yg qid hajatkann..
ape yg qid niat dah qid lakukan dah qid langsaiikann..
Alhamdulillah.Mcm pernh qid ckp..duit first MARA nii slain bg blik duit parents mmg niat nak
bli somthing utk sir paris..Thennn nak blnjer siket mmber2 yg byk bantu time sem1..
Sumenyee dah siap qid beli dahh..Tak beli ape pownn sbnrnye..just buy big apple for them.
Tak byk pown sbnrnye..just 6 ketul untuk sekotakk..
qid beli 5 kotakk...2 untuk mmber2 dorm dulu..2 untuk makan sesame dgn mmber2 yg same class and 1 kotak for my mentor...Tu pownn qid rse mcm x cukup jee..time kat kolej terpikir
"kenapa aku x beli 3 kotakk 3 kotakk untukk mmber2 dorm and mmber class?"
Haa sbb qid rse mcm x cukupp je...Yelahh..if ade yg tak dpt..mybe qid rse galatt...
sbb?? Klo boleh nak sume rase...Yg pasal sir paris uhh..dh smp bilikk qid terpikir...
"die ade anak dua org..wife die and dia..cukup kee??" haa tuhh qid terpikirrr..
siyezz mcm rse seberslh sbb bg sikettt...
hmm
tapi dh bagi pownnn kann..Takpe lahh..mybe next time blh bg lagiii...
Insya Allah.
Mungkin ade yg tertnye2 why tertibe aku belii..Why tertibee aku nak belanjee??
Nak menunjukk kee ade duittt lps dpt duit mara??
Hee Takk sebenarnyee..
Aku belanjee sbb aku rase duit tuu bukan untukk aku jee..Duit tuu jugakk untuk owg2 yg bntuu aku spnjng sem..d.uit tuu jgak untuk owg2 yg byk beri aku smngt spnjng aku jdi student kolej niii..Sbb tuu aku bnjeee...
Sbb aku nak share benda tuhh semua ngan kowgg...Don't worry..aku x mintk balas ape2 punyee..
Serius esya..Bersyukur sgtt dgn rezeki tuhhh..Even kena byr balikkk tapi itu rzeki skng..Psl byr balikk tuu,kemudian punye ceritaa...mane lahh thuu tu jadi biasiswa ke kann..hehehe..! Aminnn.. :)
Lagi puass rase hati nii bilerr dpt buat ape yg kite dh plan lame..Insya Allah ade lagii benda mcm tuhh
akan berlaku lagii nanti :)

Ohh ya! Kejap lagii qid upload pic big apple yg qid bg kat sir paris uhh erkk!
gmbr uhh pown qid dpt dri die...
die bantaii pi upload masuk fb pulekkk...
serius segann qid di buatnyee...
tak thuu nak ckp ape klo mmber2 nii tnye..lelagiii izzy and the geng yg sesengett tuhh..hihihihi...
Sir sir..hapee lahh..pi upload pulekk kat group tuu paseii ape??
rahsia kite lahhh haiyoooo..Malu2.....
Pape pownn..wa agak terase ngan ayat sir yg "bg sy donut yg byk ni.." haaa..
mase uhh on the spot qid trpikirr "tak cukup kee..alaaa"
haaa..Sirr paris! Kalau x cukup tdii or sikett sgt sory erkk sir..
heheheh..


Haa esya..this week qid balikk..sbb ape?? sebab ABPBH wokkk!!!
wahwahwahwah..nantikannn qid update psl abp okenggg?? bye!
Love you syg ><

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…