Skip to main content

Harap aku kuat! :/

Assalammualaikum Esya.
Hmm skng pkol 11 lebih!
entah kenapa mlm niii terbukak plakk hati nak menaip kat sini :)
Btw esya! Jujur qid ckp lately hati and perasaan qid nii x tentu arah!
otak qid pikir mcm2 benda...Hati qid bercampur adukk perasaannye!
Ya Allah harap2 semua nii x menjejaskan pelajaran qid...Insya Allah!
Entah kenape dua tige hari nii kenkadang qid rase mcm qid nak bersendiri..
kengkadang qid rase qid nak nangis! Kengkadang qid rase qid nak nak jeritt je sekuat hati qid...
Tapiii..x bolehh!! sbb terlalu ramai yg ade kat sekeliling qid skng! qid tak nak dowg thuu ape yg qid rse plus tanggung!
And mybe salah satu sebab benda2 nii berlakuuu sebab qid rindu sgt2 kat arwah abg!
and yg kedua mybe pasal family qid...
Hmm cakap pasal family!
Minggu depan hari isnin and selase ade cuti sebab raye cine!
hampir semua mmber2 qid kat ipoh nii balik umahh dowg!
and qid??
huhuhuhu qid  balikk!!
Malazz!
and mybe qid akan blik seremban mase awal bulan 3 iaitu seminggu b4 mid sem!
Entah lahh esya..
Makin hari qid rase lain...Qid tak mintak rase niii..qid x minta perasaan nihhh..qid x mintakk semua nihh esya!!
benda2 ni semua dtg sendiri!!
Qid akan cube untuk kuatkan diri qid...
Qid akan cube untukkk pujuk dirii qid sendiri!!
Ya Allah!! Kenape lahh qid rse nii semua!!!
Even qid pernah rase situasi ni duluuu!!!
tapii perasaan kali nii lgi kuat dri duluu!!!
dulu mybe qid ade ngan familyyy...But now! Tidakk lagii...sebab tuu qid pikir mcm2..
sbb tuu otakk nii pikir mcm2...haiiyooo susah nyee qid nak explan!

Mama Ayah: adik tk thuu kenapa adik rse nii semua..Adikk tak thu kenapa adik pikir ni semuaa!!!
Adik takuttt adikk risauu psl benda akan dtg...Mama Ayah.Maaf sbb adikk x nak balikkk...bukan ape!
adik cume perlu tenangkan diri adik sndriii!! Asal mama ayh thuuu otakk adikk nihh dh tunggang langgang skng!!!!Takde sape fhm perasaan adikkk...xde sape tahu kenape adikkk pikir and rse mcm nihh!!! Mama Ayahh doakannnn xde benda buruk berlaku suatu hariii nnti k! Adikk minta maaf sgt2......

Abg! aku nak kau dgr ape jee aku nak ckp skng niii!
aku nak kau kuatkan semangat aku skng niii!!
serius abg! i need someone now!
and org tuu ade lah kauu!!!
kauu abgg!!!!
Klau lahh kau ade! mestii kau pakse aku blik seremban kann..
mesti kauu pakse aku blikk sbb kau tak nak aku bosan kat ipoh nihhh!!
kann?? Hmm i miss you so much abg!!!!!!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…