Skip to main content

Ini semua BODOH!

Assalammualaikum.
i don't know why i'm crying now!
hmm huhh!
sebenarnyee qid bru dpt col dri mama..
mama say abg nak tunang..and klo xde aral die nak nikah cpt..
qid tk thuu kenapa tertibee..
b4 nii dowg mmg ade bercerita psl abg nak bertunang..
dowg ade crita plan2 time wedding abg nnti..
tp setiap kali dowg berckp psl tuu qid diam..
ikot perancngan klo abg kawin..akan buat skli ngan my second sista!
so if dedua dh kawin tinggal qid jelahh nnti.
skng nii bukan sbb dowg nak kawin but qid x kawinn..
skng nii sebab qid rasa sesuatuu blerr abg nak kawinn..
entahh lah esya..
mungkin nihhh gak yg adik pksu ezmir rse mse pk su nak khawinn dluuu..
kan mase paksu nikah adikk die nangiss sgt2...
and tuu lahh yg qid rse skng niii..
even bru thuu yg abg nak tunang and die akan nikah secptnyee..
tros hti nii x tentu arahh...
u know y?? sbb qid rase qid akan hilang saat2 manis ngan abg!
why??? sbb abg nnti dh jadi milik wife die...
entahh lahh esya..
haiyoooo!!!!esya thuu kann stiap kali blik serembann..setiap kali balikk ummah tuhh qid akan tido ngan abg..
satu blikkk satu katilll!!
but klo die kawin nnti?? haiyoo qid akan hilangg segale2nyee esya!!
Ya Allah kenape qid rse nii semuaa...kenapa kenpa kenapa!!!!!!!!!
shittt lahhhhh!
aku x nak perasaan niii..aku xnk rase niii..plz lahh!!!!
Ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Qid..memang memang die abg kauu..die yg selalu ngan kauu..die jage kauu bebtull selame nihhh...
memang die always ngan kauu blerr kau kat seremban tuhh..memang die selalu layan kauu...memang die selalu dgr ape jee kau nak ckp!! But die ade life die sendri..and kau! Hanye adik die okeyy! Kau tk bolehh mcm niii...tkkan smp mati die die nak jge kauu jee..Kau nnti dh bsr pownn ade life kau sendiri..ade family kauu sendrii..ingt tuuhhh qid... Yes! die abg kauu..tp die bukan milikk kauu! Ingt!!!

Entahh lah esya..Mungkinn qid rse ni semua sbb qid xde abg lagii! and hanya die yg qid ade....
abg naim xde....abg wan xde...abg syam?? abg syamm jauhh..sah2 abg syam x kan buat ape yg abg buat kat qid slame nihh..sbb abg syam sgt tegasss!!!!
abg syuk evenn die slalu skit kan hatii qid..tp die sgt2 ambik bert psl qid..die sgt2 caring pasl qid..
qid x dpt byngkannn mcm mane klo die khawin!!!
RABB,HILANGKAN LA PERASAAN NII..AKU TAK MAHUU!!! 
AKU TAHUU BENDA NII SEMUA TAK PATOT AKU RASE...TP..ITU YG AKU RASE YA RABB...JADI AKU MOHON..KAU BUAT LAHH PERASAAN INI..TLG AKU YA RABB..

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…