Skip to main content
Hey esya...
hurmm! Tahu tk tadi..dalam qid tgh pikir pikir masa yg sesuai utk
bg tahu Add yang qid nak smbung beljar kat perak minggu nihh..sekali tertibe die col!
qid mcm pelik gakk sbb tk pernah die col qid siang2 bute uhhh!!!!
mase die col tuhh die diam...tp dlm die diam uhh qid dgr tangisan die..
qid tnye die kenapa??bnyk kali qid tnye..last2 die cerita problem die dri A-Z...
huhh! mslah die tuhhh...dri die form2 sampai lah dh abis sekolah nihhh..klo mslh bab nihh jee..mesti die cari qid..mesti die luah kat qid...
masuk nihh..kali ketige kott qid dgr die menangis...klo face to face uhh bru dua kali...
qid yakin sgt yg tak semua kawan die dpt tgk airmata die..
and qid beruntung sbb qid nihh tmpt die kongsikan masalah!
Lepas jee die cerita mslh die semua tdi...qid terpikir "patut ke aku bg tahu die yg aku nak pergi sbtu nihh?"
ye lahhhh..dah lah dgn dgar die menangis lagiii...memang payah lahhh...
qid ingt lagi pesan die mase lepak2 ngan qid hari tuhh..die ckp .. "kau klo smbung bljr qid.ambik lah dkt2..klo jauh2 sape nk tgk2 kann aku..sape lahh yg nak dongar mslh aku nnti"
huhh = =' 
so skarang qid terpikir..
siap nak tgk2 kan die nnti??sapa nak tlg die nanti??
sapa nk dgr masalah die nnti??sape nak nasihat kann die nnti???
siapa??


Add kalau ikot kan aku kannn..nak je aku angkut kau sekali duduk ngan aku..sekurang2 nye keselamatan aku terjaminn..hahhah betul x???
qid tk thu sama ada nk bg tau die tk yg qid nak pergi...kalau bg tau nnti die sedih pulakkk...lagi2 die tgh ade mslah skang nihh kann..mungkin die perlukan qid dlm mase yg singkat nihhh...kalau tk kan die sanggup col qid time kerja senyap2 semata2 nak story problem die at qid....
btl x?


aku harap kau pandai jaga diri kau nanti Add...
jgn terlalu mudah untuk membuat keputusan yee!
semua benda tk jdi nanti..hahahh
*okey lah out dulu :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…