Skip to main content

Assalammualaikum...
hey esya!
qid skng ni tgh rase sebersalah dengan mmber qid yang hasanah and dinie tuhh.
tadi lepas qid borak2 ngan wani dalam telepon...qid dpt col plak dri hasanah..
die tnye mcm nii.. "qid kau ari sbtu nihh ade buat ape2 tkk" qid jwb lah..abg sepupu qid bertunang.
dah tu die tnye lgi "hari ahad?" qid ckp plak yg qid dh nak gi perakkk...
dah tuhh last die ckp "klo mcm tuhh esok kite keluar lahhh...kau pown dh nk smbung study ann..lepas tu aku.."
okeyy time tuhh qid terkejut..qid ckp lahh kat mana?? dgn sape??
dah tuhh die ckp at JJ..ngan die and dinie sahaja!
haa dinie?? qid terdiam kejap!
qid tnye hasanah tdi "comfem ke dinie ade?"
hasanah kata dinie dh comfem dahh..sekarang tgh tunggu qid jee tinggal!
haha..
kowg x de bg tau aku apa apa tetibe nak ajak kuar menyejut mcm nihhh..
dah tuhh nak desak2 pulakkk...mcm aku nihh tk nak jumpe kowg plakk!!
smp x sempat aku nk bg alasan ape2..siap byk byk kali ckp "plz plz plz"
cer esya byngkan ape die akan jwb klo qid ckp "alahh aku mlz lahh"
haa???
msti die ckp "alahh ari tuhh ko kuar ngan wani boleh pulakk kann.."
haaa hahhaha..qid rse tuhh lah dowg akan jwb...dowg kann selalu perli perli qid...
lagi2 nihh dowg thu wani ngan qid study tempat yg sme annn..
lgi mcm2 lerr ayat dowg..
qid bukan x nak jmpe dowg esya...
skang nii qid x leh ke mana mana sgt! sbb sedare sbg ajam sakit teruk skng!
if ape2 jdi at sedare die..qid kena pergi tgkk..kena pergi ziarah sbb dowg satu keluarge besar tuhh kenal qid nihhh..apa2 jadi at keluarge abg nnti qid kena pergi ziarah..kena pergi tunjuk muke nihh haa!
kalau tk nnti ape pulak dowg ckp!..
lagi stuu dowg nk jumpe at JJ tuhh haa!
qid tk bermint lahhh..
blerr ajak tukar tmpt dowg tk nak pulakkk...
dh lah ajak tetibe mcm nihhh...dh tuhh mintk tukr tmpt tk nak..nak gak kat situu!!
hermm tk thu nak jwb ape..
hasanah nak jwpn mlm nihh jugak!
qid tk thu nak jwb ape....
payah kannn mcm nihhh..hari tuhh ajak jmpe tk nak..dh tu ade plakk buat janji taikk die ngan kite...
ni dh dekat2 nak pergi nihhh sebokk nk jumpe..aku ingt dh tk ingt dh nk jmpe akuu!!!
hahahahaha...
qid ckp at kak long psl nihh,thu kak long ckp ape??
die mrh qid..die ckp "arghh kau kuar kuar kuar...dri hari tuhh jumpe kwn skolah kauu tk puas2 lagi...hujung minggu nih dh nak pergi sebok nk jmpe kwn lagi."

haa tgk! free free qid kena kann?? padan muke qid.. :)

*k lah esya..nnti qid masuk lgi okey!.
qid masih tk thu nk jwb ape dowg tnye nnti :'(

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…