Skip to main content

Assalammualaikum...
hey esya!
qid skng ni tgh rase sebersalah dengan mmber qid yang hasanah and dinie tuhh.
tadi lepas qid borak2 ngan wani dalam telepon...qid dpt col plak dri hasanah..
die tnye mcm nii.. "qid kau ari sbtu nihh ade buat ape2 tkk" qid jwb lah..abg sepupu qid bertunang.
dah tu die tnye lgi "hari ahad?" qid ckp plak yg qid dh nak gi perakkk...
dah tuhh last die ckp "klo mcm tuhh esok kite keluar lahhh...kau pown dh nk smbung study ann..lepas tu aku.."
okeyy time tuhh qid terkejut..qid ckp lahh kat mana?? dgn sape??
dah tuhh die ckp at JJ..ngan die and dinie sahaja!
haa dinie?? qid terdiam kejap!
qid tnye hasanah tdi "comfem ke dinie ade?"
hasanah kata dinie dh comfem dahh..sekarang tgh tunggu qid jee tinggal!
haha..
kowg x de bg tau aku apa apa tetibe nak ajak kuar menyejut mcm nihhh..
dah tuhh nak desak2 pulakkk...mcm aku nihh tk nak jumpe kowg plakk!!
smp x sempat aku nk bg alasan ape2..siap byk byk kali ckp "plz plz plz"
cer esya byngkan ape die akan jwb klo qid ckp "alahh aku mlz lahh"
haa???
msti die ckp "alahh ari tuhh ko kuar ngan wani boleh pulakk kann.."
haaa hahhaha..qid rse tuhh lah dowg akan jwb...dowg kann selalu perli perli qid...
lagi2 nihh dowg thu wani ngan qid study tempat yg sme annn..
lgi mcm2 lerr ayat dowg..
qid bukan x nak jmpe dowg esya...
skang nii qid x leh ke mana mana sgt! sbb sedare sbg ajam sakit teruk skng!
if ape2 jdi at sedare die..qid kena pergi tgkk..kena pergi ziarah sbb dowg satu keluarge besar tuhh kenal qid nihhh..apa2 jadi at keluarge abg nnti qid kena pergi ziarah..kena pergi tunjuk muke nihh haa!
kalau tk nnti ape pulak dowg ckp!..
lagi stuu dowg nk jumpe at JJ tuhh haa!
qid tk bermint lahhh..
blerr ajak tukar tmpt dowg tk nak pulakkk...
dh lah ajak tetibe mcm nihhh...dh tuhh mintk tukr tmpt tk nak..nak gak kat situu!!
hermm tk thu nak jwb ape..
hasanah nak jwpn mlm nihh jugak!
qid tk thu nak jwb ape....
payah kannn mcm nihhh..hari tuhh ajak jmpe tk nak..dh tu ade plakk buat janji taikk die ngan kite...
ni dh dekat2 nak pergi nihhh sebokk nk jumpe..aku ingt dh tk ingt dh nk jmpe akuu!!!
hahahahaha...
qid ckp at kak long psl nihh,thu kak long ckp ape??
die mrh qid..die ckp "arghh kau kuar kuar kuar...dri hari tuhh jumpe kwn skolah kauu tk puas2 lagi...hujung minggu nih dh nak pergi sebok nk jmpe kwn lagi."

haa tgk! free free qid kena kann?? padan muke qid.. :)

*k lah esya..nnti qid masuk lgi okey!.
qid masih tk thu nk jwb ape dowg tnye nnti :'(

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.