Skip to main content

Pengetua punye Burakkk



Salam.
Hey esya.
ari ni ari rabu 4/1/12.
Hari pertama sekolah untuk tahun 2012 ni..
tapi qid takkk!!! HIHIHIHI..
pagi tadi bangun tengok adik t-rah tengah bz siap siap nak gi skolah..
qid tengok jee die..
time die dh angkat beg uhh qid tanya die "Adik nak gi skolah ke?"
dah tuhh die gelak tauu.. die ckp  tau esya..die ckp "Adik thu lah kak wa dh x skolah.dahh gi tdo sne lahh"
HAHAHAH senang btl ati qid buat die mrh pagi2 uhhh..Tapi pape pown mg tabik lah at adik..sbb ape??
sbb sblum die keluar rumah pagi tadi.die bace ayat kursi then die doa cm ni "Ya Allah kau  prmudahkan lah aku dlm sgla urusan semasa aku membuat persiapan untuk menghadapi PMR pada tahun ini"
itu die doa...Adik  t-tah kann mg perangai die kalau doa die akan berdoa mcm die berckp..die tak malu
dengan doa die...tu yg wat ann qid tabik at die gakkk..
Pape pownn blajar rjin2 tau dikk...jgn jd cm aku ni haaa...Target 5 A PMR.tp dpt 1A and 5 B sje..
ermmm...Akak doakan adik bejaya okey!!!

Okeyy stop cite pasal adik tirahh...qid nak story giler plak nii..
Pagi tadi dalam pukul 8 cm tuu lahh!
mesej masuk at phone qid..
"Ngantuk Qidd!! tolong..."
HAHAHAHA thu dri sape??
dri roy lahh sape lagii...
time uhh die tgh mendengar pengetua skolah tuu berburak lah uhh at perhimpunan..
ari nii an first day skolahh..so, semestinya lahh pengetua cemerlang skolah tu akan berburak lme..
mane x nyee sebulan setgh x jumpe studnt kesyngan die tuu kann..
tu yg die lepas rindu abiss tuu at dowg semua pgi td..HAHAHAHA
ermm kesian erkk dak2 thun ni coz dpt die tuu..
Nasib baik lahh tahun lepas pengetua tuu x masuk awal thun..klo lah die masuk awal thun....
aduhh sangap lah kiteowg nak mengadap..ni yg x masuk awal thun ni pownn dh naik
bengkak telinga dengar die burak tiap2 minggu..
dri dulu smp skng ckp benda yg sme.. "saya ni owg fizik tauu..ape sje sy ckp sya ingat","skolah kite
sekang brda die bank 4..bank 4...kite kena naikkan lagi."
aduhh MUAKKK tauuk?? tiap2 perhmpunan die ckp bnde yg sme..
tdi time msg roy tnye die ckp ape?
roy kte pasal owg fizik tuu masih ade  gakk!!
tak berubahhh...
dari pukul 8 sampai dekat2 pukul 9 lebih msg roy..
pukul 9 lbih tuhh bru die abis mengadap pengetua..bru die blikk tmpt die blikk!!!
klu qid jd roy lahh kann dh berlambak2 dh taik mate nii duk dngr die berburakk!!
HAHAHA..pape pown slmat pulang ke skolah blik lahh roy erkk...
HAHAHAH..padan muke kena mengadap makluk2 tuu.hihihihi..

Semalam agak kelakr lah esya..
dlm pukul 7 qid gi skolah tlg roy ambik gmbr...coz smlm kann dak2 form 1 dah start gi skolah...
tu yg die pownn kena gi tu..die mntk tlg qid wat kerja die skit lah lappy..
esya thuu..punye laah sayu hati gi skolah tuu...
rse rindu sangt2 dengan suasane skolh...
tu lahh kann owg kte hidup ni Karma..
dulu time skolah x ske sgt ngan skolah...nak sgt cpt2 abis skolah..
tp bler dh  abis mcm skng ni miss sgt2 ngan skolah tuu...
tahh lahhh...time smp2 jee qid buat tabiat lme qid...masuk je pintu skolah jalan
smbil pndng roy punye bilik then terus ke  kantin...
puas lah qid tunggu roy at kantin...xde..skali die tipon die kte qid ni menong jee jln coz
rupe2 nyee die ade at pondok sblh blik tyng tuu...
qid punye sengal boleh x perasaan die yg sbsr umat tuuu..ayoooo..ape lahh!!!
tak pasal2 kena glak ngan die pg smlm..ayooo..

*okey lah esya qid out dlu ok..
nnty qid masuk lagi..BYE-2

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…