Skip to main content

kami rancang.Allah yang tentukan

salam esya.
esya nk thu stu benda x??
klu di ikotkan ari ni ari abg wan nak ajar qid code keyboard..
erm tu perancngan kami 3 minggu yg lalu klo x silap.abg wan ckp cm ni "rye cine ari isnin,ari slase abg ajr kau bce code die plak tauu" tuu abg wan ckp ari tuu..3 minggu lepas.
tpi bler dh smp tarikh die,bler dh smp msenye.abg wan plak xde..ermm mg terasa lah kehilngan abg wan.
mlm2 nak chat2 pown mcm boring...qid nk dgr lawak bodoh abg wan lahhh....qid rindu sgt ngan die.
smlm qid bkak twitter,qid bce semua updte2 abg wan yg lepas2..die asyik mengacau owg jee kerja die..
ingt lgi mase befday abg ajam qid sje lah anta "clbrt x befday abg ajam" skli die reply ckp "lantak die lahh"
padahal mlm tuhh die btai beli kek tok abg ajam..even x clbrt rmai2 atleast die bli gk lahh kek tok abg ajam..
cre die reply mcm x peduli jee kat adik die..adoiii abg wan abg wan...mcm2 lh kann...
serius esya..memang terasa lah kehilngan abg wan..kdng2 tu mc terlupa yg abg wan dh xde..
mcm pgi tdi..bgun2 jee on twitter nak tag nme abg wan plak..nak say good morning kat die..sib baik x send lagi.
klu lah qid dh send..mampos lah qid kne sound ngan follower2 die..hermmmqid lupe kejap yg abg wan dh xde.
air mata ni mesti mengalir klu qid tgk video abg wan tuu...qid menangis dgr kate2 abg ajam..
sepuluh kali qid tgk..sepuluh kali qid nangis...qid pown rse kehilng die...die baik sangatttt esya.
die terlalu baik dgn sape saje die kenal...qid sayang sgt ngan die..and qid thu die jugk abg yg bertanggung jwb..
stu lgi..abg wan ni pak lawak thu x??mcm adik die.tingtong! hahaha *sorry.
cmre qid qid x sentuh pown sejak abg wan meninggal...pandang pown tk camre tuuu...
qid tkut nak pegang cmre tuu..qid tkut klo2 terimbas saat2 abg wan ajar qid pasal cmre tuuu..
qid tkut terdengar2 kate2 abg wan mase suruh qid ambik cmre tuu..qid tkut..qid tkut sgt klu2 qid nangis
senangis-nangisnyee..qid takut esya...qid rindu sgt ngan abg wan,esyaaa....
awal thun lgi qid dh rse ni sume...knp erkk???
ermm tu lah owg ckp kannn..kite hnye merancng,tp tuhan yg menentukan...
tu lahh..mcm2 kami rncng.tp semua nye kne batalkan sbb abg wan pergi buat slme2nye..

*pape pown qid ingt kate2 roy.kte2 die lah qid ingt bler qid rse down sgt..
die ckp ? die ckp "dugaan pling dlm hidup adalah ketika kita disoal oleh malaikat munkar dan nagkir."
so bler down qid ingt kate2 die then qid ckp pade dri qid "alah ni bru sikit lahh..byk lgi dugaan yg aku
akan hadapi..so wat pe aku nk down smp mcm ni" haaa
tu die..hope esok qid akan okey dri ni semua..

*ti qid smbung

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam