Skip to main content

kami rancang.Allah yang tentukan

salam esya.
esya nk thu stu benda x??
klu di ikotkan ari ni ari abg wan nak ajar qid code keyboard..
erm tu perancngan kami 3 minggu yg lalu klo x silap.abg wan ckp cm ni "rye cine ari isnin,ari slase abg ajr kau bce code die plak tauu" tuu abg wan ckp ari tuu..3 minggu lepas.
tpi bler dh smp tarikh die,bler dh smp msenye.abg wan plak xde..ermm mg terasa lah kehilngan abg wan.
mlm2 nak chat2 pown mcm boring...qid nk dgr lawak bodoh abg wan lahhh....qid rindu sgt ngan die.
smlm qid bkak twitter,qid bce semua updte2 abg wan yg lepas2..die asyik mengacau owg jee kerja die..
ingt lgi mase befday abg ajam qid sje lah anta "clbrt x befday abg ajam" skli die reply ckp "lantak die lahh"
padahal mlm tuhh die btai beli kek tok abg ajam..even x clbrt rmai2 atleast die bli gk lahh kek tok abg ajam..
cre die reply mcm x peduli jee kat adik die..adoiii abg wan abg wan...mcm2 lh kann...
serius esya..memang terasa lah kehilngan abg wan..kdng2 tu mc terlupa yg abg wan dh xde..
mcm pgi tdi..bgun2 jee on twitter nak tag nme abg wan plak..nak say good morning kat die..sib baik x send lagi.
klu lah qid dh send..mampos lah qid kne sound ngan follower2 die..hermmmqid lupe kejap yg abg wan dh xde.
air mata ni mesti mengalir klu qid tgk video abg wan tuu...qid menangis dgr kate2 abg ajam..
sepuluh kali qid tgk..sepuluh kali qid nangis...qid pown rse kehilng die...die baik sangatttt esya.
die terlalu baik dgn sape saje die kenal...qid sayang sgt ngan die..and qid thu die jugk abg yg bertanggung jwb..
stu lgi..abg wan ni pak lawak thu x??mcm adik die.tingtong! hahaha *sorry.
cmre qid qid x sentuh pown sejak abg wan meninggal...pandang pown tk camre tuuu...
qid tkut nak pegang cmre tuu..qid tkut klo2 terimbas saat2 abg wan ajar qid pasal cmre tuuu..
qid tkut terdengar2 kate2 abg wan mase suruh qid ambik cmre tuu..qid tkut..qid tkut sgt klu2 qid nangis
senangis-nangisnyee..qid takut esya...qid rindu sgt ngan abg wan,esyaaa....
awal thun lgi qid dh rse ni sume...knp erkk???
ermm tu lah owg ckp kannn..kite hnye merancng,tp tuhan yg menentukan...
tu lahh..mcm2 kami rncng.tp semua nye kne batalkan sbb abg wan pergi buat slme2nye..

*pape pown qid ingt kate2 roy.kte2 die lah qid ingt bler qid rse down sgt..
die ckp ? die ckp "dugaan pling dlm hidup adalah ketika kita disoal oleh malaikat munkar dan nagkir."
so bler down qid ingt kate2 die then qid ckp pade dri qid "alah ni bru sikit lahh..byk lgi dugaan yg aku
akan hadapi..so wat pe aku nk down smp mcm ni" haaa
tu die..hope esok qid akan okey dri ni semua..

*ti qid smbung

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…