Skip to main content

1,2,3,4 mule cerita aku


Salam Esya.
pertama skali qid nk ckp yg smlm 9/1/12.merupakan genap 12 thun
atuk rahman meninggal.pejam celik,pejam celik kejap jee dh 12 tahun atuk meninggal.
atok meninggal time qid darjah lime..ingt lagi time tuu cuti skolah..masuk2 jee skolah qid murung jee..
insan yg bertanggung jawab membuat ann qid tersenyum semula adalah Muhd Humaidi Bin Rus.
die lahh yg teman ann qid tiap2 hari time at kelz...klu qid x turun rehat die lah yg akan burak2 ngan qid
at kelaz..sanggup die tak rehat..
macm2 lawak bodoh yg die buat time tuu..mase qid skolah rendah..dri darjah 1 sampai darjah 6 qid
duduk blkng skli time dlm kelaz.so mase darjah lime yg dudk blkng qid sowg jee pompuann,yg lain sume lelaki..
yg qid ingat Aizuddin,Shahrul,Md Noh and syafiq.
qid paling2 rapat dulu dgn aizudin,shahrul and noh..kami akan berempat same2 time study..
duluu time shahrul buat hal,qid desak abg yg gi backup die..sbb ape??sbb time tuu shahrul rapat sgt ngan qid..
lepas naik skolah time atok meninggal uhh shahrul xde..die kena chickn pox..lme die cuti..
aizudin and noh plak gi lawan badminton wakil skolah time uhh..
so qid sowg2 at lkng time tuu..mady lahh yg ari2 duk menyemak at blkng uhh tman ann qid..
mady punye tmpt duduk dri darjah 1 sampai drjah 6 asyik duduk depannn skali..
sbb mady lahh studnt pling pendek time tuu...HAHAHAHAHAH.sory mady.
tapiii skng qid ngan mady..die lgi tinggi tauuu...
siap bwk moto kuase tinggi lagi die uhh..adoiii...
thankz mady dulu kau byk tlg aku,wlupown prangai kauu mcm Mr .S.

#Al-Fatihah untuk Abd Rahman Bin Maalip

yang kedua.
qid nak ckp pasal
perasaan qid sekarang nii
skng serius qid rse hina sngt di mata Noor Azdiana Azman dan keluarge die..
qid rse diri qid ni kecikk sangat berbanding mereka..and qid rse qid ni Bodoh sgt dri mereka2 semua.
knp qid rse mcm tuu??
semua ni bermula dri die yang membatalkan segala ape yg qid and yana plan..sbb dowg batal kann
skali lagi rncngan kami,qid terpikir tuu smua..
hina sangat kee qid ni smp die tk boleh dengan qid??
haaa..qid x fhm..
qid sanyang sgt2 ngan yana....qid nak take moment ngan die...
qid mahu kann itu!!!!!
tapi ape yg ade kat fikiran mereka pownn qid xthu lahhh...
stu jee klu blh qid ni hina di mate dowg,atau qid ni x lyk untuk pergi ngan yana..
I'm so sorry.....
qid janji lps ni x akan ade lagi qid kuar ngan yana...itu janji qid...

yang ketiga.
qid nak ckp pasal anak buah baru qid..
bukan anak knp adik bdik qid..
tapi ank kepada abg sepupu qid..
anak along saiful..
comeyyyy!!!

:: Muhammad Ammar Muslim Bin Muhamad Saiful ::

ya Allah best betl nme bby ni.
comel sgt2...hope bby ni jadi anak yg berguna pade keluarge dan anak yg sntiase menghormati owg tua die..
Aminnn...

Yang ke empat qid nak story pasal zety Azira.
mungkin sape yg tak thu msti pertme skali dgr nme tuu kann?
tu lah name sbr si ira bengong tuuu..
esya thuu die ann sblm ni x pernah kerja..
skali ari tuu die ade lah gi kerja satu tmpt nii...
skali die punye gabbraaaaa die bantai terlanggar mcm almari owner kdai uhh smp pecah lahh almari kaya owg uhh...
nak thuu die punye sengalll die bantai blarr je mcm uhh..mentang2 die punye moto dpn kedai uhh.
die start moto and terus blaa...
esya thu mcm mne qid thu??
qid gi kdai die ari tu qid tnye owner "ira ade x?nk jmpe kjp ade hal"
skali owner uhh jwb "kau punye kwn tuu dh pecah kan brng aku dh tuu die blarrr mcm tuu jaa,bodoh"
hahahaha sengal owg uhhh..aku plakk yg dgr bodoh die uhh..
pape pownn kau mmg sengal lah ira..
tp xpe...
dulu qid mule2 kerja pown qid ade laa dua tiga tmpt uhh qid kerja sehari sje...
tu sbb bler sha,ira,ikin kerja shari jeee qid senyum sowg2 ingt ann pristiwa yg jdi t qid..
hihihihihihi..

#okey lahhh.nnty qid sambung tauuu



Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam