Skip to main content

1,2,3,4 mule cerita aku


Salam Esya.
pertama skali qid nk ckp yg smlm 9/1/12.merupakan genap 12 thun
atuk rahman meninggal.pejam celik,pejam celik kejap jee dh 12 tahun atuk meninggal.
atok meninggal time qid darjah lime..ingt lagi time tuu cuti skolah..masuk2 jee skolah qid murung jee..
insan yg bertanggung jawab membuat ann qid tersenyum semula adalah Muhd Humaidi Bin Rus.
die lahh yg teman ann qid tiap2 hari time at kelz...klu qid x turun rehat die lah yg akan burak2 ngan qid
at kelaz..sanggup die tak rehat..
macm2 lawak bodoh yg die buat time tuu..mase qid skolah rendah..dri darjah 1 sampai darjah 6 qid
duduk blkng skli time dlm kelaz.so mase darjah lime yg dudk blkng qid sowg jee pompuann,yg lain sume lelaki..
yg qid ingat Aizuddin,Shahrul,Md Noh and syafiq.
qid paling2 rapat dulu dgn aizudin,shahrul and noh..kami akan berempat same2 time study..
duluu time shahrul buat hal,qid desak abg yg gi backup die..sbb ape??sbb time tuu shahrul rapat sgt ngan qid..
lepas naik skolah time atok meninggal uhh shahrul xde..die kena chickn pox..lme die cuti..
aizudin and noh plak gi lawan badminton wakil skolah time uhh..
so qid sowg2 at lkng time tuu..mady lahh yg ari2 duk menyemak at blkng uhh tman ann qid..
mady punye tmpt duduk dri darjah 1 sampai drjah 6 asyik duduk depannn skali..
sbb mady lahh studnt pling pendek time tuu...HAHAHAHAHAH.sory mady.
tapiii skng qid ngan mady..die lgi tinggi tauuu...
siap bwk moto kuase tinggi lagi die uhh..adoiii...
thankz mady dulu kau byk tlg aku,wlupown prangai kauu mcm Mr .S.

#Al-Fatihah untuk Abd Rahman Bin Maalip

yang kedua.
qid nak ckp pasal
perasaan qid sekarang nii
skng serius qid rse hina sngt di mata Noor Azdiana Azman dan keluarge die..
qid rse diri qid ni kecikk sangat berbanding mereka..and qid rse qid ni Bodoh sgt dri mereka2 semua.
knp qid rse mcm tuu??
semua ni bermula dri die yang membatalkan segala ape yg qid and yana plan..sbb dowg batal kann
skali lagi rncngan kami,qid terpikir tuu smua..
hina sangat kee qid ni smp die tk boleh dengan qid??
haaa..qid x fhm..
qid sanyang sgt2 ngan yana....qid nak take moment ngan die...
qid mahu kann itu!!!!!
tapi ape yg ade kat fikiran mereka pownn qid xthu lahhh...
stu jee klu blh qid ni hina di mate dowg,atau qid ni x lyk untuk pergi ngan yana..
I'm so sorry.....
qid janji lps ni x akan ade lagi qid kuar ngan yana...itu janji qid...

yang ketiga.
qid nak ckp pasal anak buah baru qid..
bukan anak knp adik bdik qid..
tapi ank kepada abg sepupu qid..
anak along saiful..
comeyyyy!!!

:: Muhammad Ammar Muslim Bin Muhamad Saiful ::

ya Allah best betl nme bby ni.
comel sgt2...hope bby ni jadi anak yg berguna pade keluarge dan anak yg sntiase menghormati owg tua die..
Aminnn...

Yang ke empat qid nak story pasal zety Azira.
mungkin sape yg tak thu msti pertme skali dgr nme tuu kann?
tu lah name sbr si ira bengong tuuu..
esya thuu die ann sblm ni x pernah kerja..
skali ari tuu die ade lah gi kerja satu tmpt nii...
skali die punye gabbraaaaa die bantai terlanggar mcm almari owner kdai uhh smp pecah lahh almari kaya owg uhh...
nak thuu die punye sengalll die bantai blarr je mcm uhh..mentang2 die punye moto dpn kedai uhh.
die start moto and terus blaa...
esya thu mcm mne qid thu??
qid gi kdai die ari tu qid tnye owner "ira ade x?nk jmpe kjp ade hal"
skali owner uhh jwb "kau punye kwn tuu dh pecah kan brng aku dh tuu die blarrr mcm tuu jaa,bodoh"
hahahaha sengal owg uhhh..aku plakk yg dgr bodoh die uhh..
pape pownn kau mmg sengal lah ira..
tp xpe...
dulu qid mule2 kerja pown qid ade laa dua tiga tmpt uhh qid kerja sehari sje...
tu sbb bler sha,ira,ikin kerja shari jeee qid senyum sowg2 ingt ann pristiwa yg jdi t qid..
hihihihihihi..

#okey lahhh.nnty qid sambung tauuu



Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…