Skip to main content

selamat sudah semuanyeeee

:: ALI IMRAN ::
[mangsa bdk2 STAD and geng HR]
hihihihihihi

salam esya~
ermmm lme x tulis blog ni...
dari sehari-kesehari mau tulis tapi x tulis gak!!
bz sikit laaa...
skang ni ha bru free..tu yg cilok tulis blog jap haaa
haaa mcm yg qid ckp ari tu 4hb 6 ari tu umah wat kenduri...
kenduri arwah + kesyukuran +bcaan yassin sekali..
ermmm ummi kmu ade dtg..abg elyas x de...
ermmm ummi nampak cm dah ok jee..
b4 ni mcm murung jee since walit meninggal tu..
tapi mlm uh ummi nampak mcm ceria jee...
ermmm...walaupun kenduri mlm uh agak kelang kabut sikit!!!
tapi best!member2 skolah qid pown dtg!!
ni kire first time laa dieowg dtg umah!!
dak pompuan yg dtg sha,wani,cyra and zaty..
dak laki plak izzul,firdaus,razief,panjang..pas uh dowg bwk member2 dowg..
lau x silap salah sowg dri member dowg uh name die firas!!!
qid rse cm kenal jee bdk uh...hihihihi..

tapi mlm uh x pat nak jumpe sgt dak laki..
coz kejap2 mak panggil..kejap2 ayh panggil..kejap2 akak panggil!!!
ahhhh agak sakit ati gak laah mlm uh!!
lau ikot ann mau lepak jee ngan bdk2 ni semua...sekali haaa x dpt!!!
pape pown terima kasih sgt laaa pade dowg2 semua coz sudi dtg..
but sorry laa coz layanan aku kureng cikit yeee....ampun sgt2...

haaa esya..mlm 4hb tuu qid dpt 3 hadiah ari jadi...mg x sangka lah!!
mule2 from along shyaiful...
pas tu sha,zaty and wani plak bg hadiah..
last sekali abg wan bg hadiah coklat...
memang mlm tu gak coklat uh abis,,hihihihi
ti qid upload gambar2 uh...
mlm tu kann esya dak2 pompuan ni ambik gambar ngan dak ali anak abg ijam..
siott jee...tgk2 at fb byk gambar die.adoiyaiiii..
sesat maaa anak buah qid at c2...

haa hari 2 qid ade plan nak record video time bce yassin...
b4 owg masjid masuk uh qid ngan wani ade lah gi at dlm letk cmre tok record...
pas tu time dah abis uh gi laa blik dlm nak ambik cmre uh
dgn harapan video uh ade laaa..
sekali bukak2 jee...tgk video uh xde..perhhh memang sakit ati time uh!!!
si syafiq tu gi gobek2 nyee cmre uh!!! tau laa die uh pandai handle gadjet2 ni..
x pyh laaa qid punye pown nak gobek gak!!!sakit btl hati...
owg dah plan baik2 ni die gi kacau plak...
bdk lain xde pown usik2 cmre uh ari tu...dak irfan yg paling nakal tu pown xde kacau cmre uh..die thu cmre uh tgh record...ni die???susah btl klu owg yg terlebih pandai ni...
tu lahhhh belagak jee kerja ko....abis semua owg punye ko nak gobek!!!
abis semua perancangan musnh!!!
pas uh kena marah ngan abg syam plak!!
coz xde sgt pic time uh!!!and video yg dah plan tu pown xde...
tu yg abg marah uh!!!
adoiyaiii sbr jeee lah!!!yg abg ni pown sto tinggal kan lah cmre ko tu,
cmre aku tu dah laa cm benggong!!!
ade cmre kendekot lak ko tu :P
adoiyaiiii...

::from along shyaiful::

::from sha,zaty and wani::

hadiah from abg wan x sempat nak ambik dah abis!!!hihihi



::my sis and mak cik::

::saudara mara ku,yang budak 4 owg uh adik beradik[anak buah ku] ::
::lagi saudara maraku::
**************************************************************************
lepas anta syira,sha and wani balik..
ag ajm pown sampai umah!!!
ermm xde rezeki wani pown jumpe abg ajam...
mlm abg ajam dtg uh!!
memang best laa gak!
coz die bantai nyee berkaroke mlm uh at dlm umah!!!
pas uh die rmai2 basuh piuk semua...
memang terbaik lahhh wokkk!!!!
rajin kowg!!lain kali kenduri boleh tlg lagi...

esya tadi ann mase qid lepak at BATA..
kuar laa lgu menatap mata mu uh by ARIL tu annn..
sekali abg ajam tetiibe dtg dri belkang qid menyanyi lgu uh!!pas uh bantai nee berjoget ngan
abg man at sebelah kaunter BATA uh!!!
sakit btul hati.....qid suruh dowg masyk dlm stor!!!!!
ingt annn dudk diam2 lah dlm stor uh sekali bantai nyee melalak menyanyi berbagai tu haaa..
sakit lakk ati,sampai owg yg dtg uh ckp 'siape tu dik??'
haaa ambik ko!!! tergagap2 aku nak jwb!!
memalu ann owg btl laa ko ni....
memang giler lah abg man and ajam uh!!! SEWEL!

lepas abis kenduri tu semua ann esya..
qid jumpe ummi.ummi ckp "moga2 walit and esya tenang kat sne dgn ape yg kite kirim kann"
yeeee harap sgt mcm tu..bukan walit sjae...semua yg dah pergi tu..
termasuk arwah achik and abg na'im gak!!!moga dowg tenang kat sne...
mlm kenduri uh hujan...nenek kte tu hujan rahmat!!!
pas uh nenek kte gak lauk2 uh abis coz malaikat uh lapar...
nenek kte kalau kenduri lauk byk,pas uh abis sebenarnyee malaikat uh lapar!!!
ye atau x tu qid tak thu tpi tu yg nenek qid ckp!!!
ermmm...


*ok lahh syg,qid stop dlu ok!
nanti qid sambung ok!! salam...
miss u so much syg... ;(

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…