Skip to main content

Sayu hati! & kantoi lagi !



salam esya..
ermmm dah malam pown..
cepat btl masa berlalu..
byk benda jadi satu hari ni..
mcm2 benda qid rse hari ni..
ade menarik!
ada yang sedih..!!
ade gak yang buat qid tergamam!!!
pagi tadi dalam pukul 9 lebih uh gi KPJ ngan my mom and ayah!!
lame lah gak at hospital tu..
sampi pukul 12 lah gak duk at situ..
byang kann dekat 3 jam lah duduk menunggu at c2..
mase tgh tunggu tu ade sowg mamt ni lalu au esya...
die punye rambut pendek lah juga...muke die putih..pakai seluar jeans dengan baju putih
lengan panjang!!
muke die...sebijik mcm arwah abg naim...
memang tersentak lah gak qid biler terpandang muke die...
qid ingt an qid sowg jee perasan rupe nye ayah pown perasan..
ayah ckp at mama "mcm naim kann budak tu??"
mama senyum je..ermmm ramai sebenarnyee tgk rindukan abg naim!!
ramai sgt!!!
owg tu die asma...die gi ambik ubat at hospital uh!!!
same cm abg naim..abg naim pown asma..memang wat qid teringt at abg naim lah time uh!!!
diam x diam dah dekat setahun abg naim meninggal..hujung bulan ni genap lah setahun die meninggal dunia...

lepas gi hospital tu qid gi anta mama gi bayu..
time tgh tunggu2 uh abg man ajak kuar ngan qid..
qid ikot jee lah,lagi pown x buat ape2 pown time uh!!!
dalam kereta uh abg man byk tnye laa pasal akak,along,angah and pasal diri qid..
abg man boleh thu ape yg qid lalui,esya....
die kte "adik ni nampak je mcm ni kann..tapi adik terlalu rindu an sesowg kannn??" tersentak qid biler die tnye mcm tu...qid gelak jee die ckp uh..xx tau mau coment ape...
pas uh die ckp lagi.. "abg man kalu jadi adik lah!x thu lah abg man boleh buat x ape yg adik buat sekang ni.." sekali lgi qid pelik time tu!!
qid ckp lahh at mama ape yg abg man ckp uh!
mama kte abg man memang pandai cikit tgk2 owg ni..die pandang muke owg uh die boleh thu
owg uh ade mslh or tak!!
alamak!!! knp laa qid gi ikot abg man tu..x pasal2 die thu pasal qid..
susah btl lah esya biler rmai owg yg boleh bce fikiran owg and boleh thu owg uh ade prob ke ape ke...susah mau simpan rhsia mcm tu..x ckp lagi..owg uh dh thu!!!
sekang ni qid dah kenal 4 owg yang thu benda2 tu semua..
semua lelaki...memang handal lah kaum ADAM ni...
yang thu pasal tu semua,ABG MAN,CIKGU IZHAR,ROY and USTAZ SUHAIMI tuuu...
haaa ambik ko..semua yg rapat ngan qid..cume cikgu izhar jee x berape rpat coz die cume ajar qid at tempat tuisyen jeee...
ngan cikgu izhar pown pernah terkantoi sekali...
dengan roy x yah cite lahh!!!since jumpe die at TS ari tu memang byk lah benda qid terkantoi ngan die..ngn ustaz suhaimi tu lgi dsyat!!!!die trus jee report at ayah ape yg die thu..
xde belas kasian pownn...tapi abg man ok!hahaah..bru thu mehh pasal abg man thu benda2 ni..

*ok lah esya ti qid sambung!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…