Skip to main content

Sayu hati! & kantoi lagi !



salam esya..
ermmm dah malam pown..
cepat btl masa berlalu..
byk benda jadi satu hari ni..
mcm2 benda qid rse hari ni..
ade menarik!
ada yang sedih..!!
ade gak yang buat qid tergamam!!!
pagi tadi dalam pukul 9 lebih uh gi KPJ ngan my mom and ayah!!
lame lah gak at hospital tu..
sampi pukul 12 lah gak duk at situ..
byang kann dekat 3 jam lah duduk menunggu at c2..
mase tgh tunggu tu ade sowg mamt ni lalu au esya...
die punye rambut pendek lah juga...muke die putih..pakai seluar jeans dengan baju putih
lengan panjang!!
muke die...sebijik mcm arwah abg naim...
memang tersentak lah gak qid biler terpandang muke die...
qid ingt an qid sowg jee perasan rupe nye ayah pown perasan..
ayah ckp at mama "mcm naim kann budak tu??"
mama senyum je..ermmm ramai sebenarnyee tgk rindukan abg naim!!
ramai sgt!!!
owg tu die asma...die gi ambik ubat at hospital uh!!!
same cm abg naim..abg naim pown asma..memang wat qid teringt at abg naim lah time uh!!!
diam x diam dah dekat setahun abg naim meninggal..hujung bulan ni genap lah setahun die meninggal dunia...

lepas gi hospital tu qid gi anta mama gi bayu..
time tgh tunggu2 uh abg man ajak kuar ngan qid..
qid ikot jee lah,lagi pown x buat ape2 pown time uh!!!
dalam kereta uh abg man byk tnye laa pasal akak,along,angah and pasal diri qid..
abg man boleh thu ape yg qid lalui,esya....
die kte "adik ni nampak je mcm ni kann..tapi adik terlalu rindu an sesowg kannn??" tersentak qid biler die tnye mcm tu...qid gelak jee die ckp uh..xx tau mau coment ape...
pas uh die ckp lagi.. "abg man kalu jadi adik lah!x thu lah abg man boleh buat x ape yg adik buat sekang ni.." sekali lgi qid pelik time tu!!
qid ckp lahh at mama ape yg abg man ckp uh!
mama kte abg man memang pandai cikit tgk2 owg ni..die pandang muke owg uh die boleh thu
owg uh ade mslh or tak!!
alamak!!! knp laa qid gi ikot abg man tu..x pasal2 die thu pasal qid..
susah btl lah esya biler rmai owg yg boleh bce fikiran owg and boleh thu owg uh ade prob ke ape ke...susah mau simpan rhsia mcm tu..x ckp lagi..owg uh dh thu!!!
sekang ni qid dah kenal 4 owg yang thu benda2 tu semua..
semua lelaki...memang handal lah kaum ADAM ni...
yang thu pasal tu semua,ABG MAN,CIKGU IZHAR,ROY and USTAZ SUHAIMI tuuu...
haaa ambik ko..semua yg rapat ngan qid..cume cikgu izhar jee x berape rpat coz die cume ajar qid at tempat tuisyen jeee...
ngan cikgu izhar pown pernah terkantoi sekali...
dengan roy x yah cite lahh!!!since jumpe die at TS ari tu memang byk lah benda qid terkantoi ngan die..ngn ustaz suhaimi tu lgi dsyat!!!!die trus jee report at ayah ape yg die thu..
xde belas kasian pownn...tapi abg man ok!hahaah..bru thu mehh pasal abg man thu benda2 ni..

*ok lah esya ti qid sambung!

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.