Skip to main content

Ke ~ SK.AMPANGAN

::cikgu hedir,lelaki yg tgh tuuuu::

morning esya..
pagi tadi dlm kul pukul 7 cm uh qid gi anta aiman gi sekolah.
die ade mcm program utk budak2 UPSR ni...
qid anta die sampai dalam sekolah..mase nak keluar dari pintu
pagar uh kereta cikgu hedir masuk!!
qid pandang jee..pas uh die bantai nyee bunyi kan hon kereta die..
nak tak nak tunggu lah gak die parking!!
ingat lagi die at qid ni haa..adoiyaii rambut dah gondol pon ingt lagi at qid..
perhh terharu mehh!!!die suh qid tunggu jap coz die nk gi punch kad!!
dalam kul 7.05 cm uh bru die turun blik..mcm2 die tnye..
paling utama die tnye pasal pelajaran lah!! BAHASA MELAYU..subjek yg
die ajar dulu...subjek tu lah yg die byk tnye...die tnye pasal novel INTERLOK lahh!!
qid x abis lagi bce novel tu..
lame gak lah borak2 ngan die...memang lame giler x jumpe cikgu hedir tu...
walaupon nampak grng tp sebnrnyee die sgt penyayang tau!!!
memang penyanyangg gilerr lah die tu!!
tgh borak2 dgn cikgu hedir masuk satu kereta..
yg pasti qid kenal sgt dgn kereta die tu..
cikgu hedir panggil owg dlm kereta tu ajak join kite owg coz cikgu hedir ckp
die dah lme x jumpe owg tu...
adoiyaiiii sape owg uh???aduiiii owg tu ROY..roy punye awex ann mengajar at c2...
cikgu hedir dgn roy memang dah kenal since awex si roy tu mengajar at c2...
si roy tu memang jenis x kisah join jee kteowg..
yg ade time tu ustzh zalina,cikgu hedir, cikgu nani,ustaz hisyam,cikgu ramlah,cikgu laily
and cikgu karim...memang best lahh jumpe dowg....qid sowg jee ex student dieorg time tu!!
satu meja panjang at kentin tu penuh dgn kteowg semua... plus dgn roy skali...
sekolah tu ade wat progrm UPSR and ade wat jamuan sikit untuk cikgu2 and family dowg!!
memang best lahh jumpe cikgu2 tu tadi walaupun kejap...tapi bermakna tau!!
nak2 nyee biler kantin tu riuh dgn gelak tawa kmi semua...tau2 je lah klu ade cikgu hedir,ustazh zalina and cikgu nani....comfem owg2 at sekeliling die akan gelak jeeee...
cikgu hedir kenal an qid kat roy..cikgu hedir ingt qid memang x kenal si roy tu..
pas tu die bantai nyee ckp at roy ni "ni pelajar kami semua batch 2006,pelajar paling jahanam thun tu" perhh!! ayt cikgu hedir...haaa memang kaww lah!!! yg x boleh blah uh ustaz boleh lak
backup!!die ckp at cikgu hedir "ko jgn dir...die yg tolong ko tangkap bdk2 ni dulu..ingt tu!!bsr jase die at skolah ni.." hahahaha ayt ustz giler skema time uh....
adoiyaiii teringat time jadi spy skolah dulu....mcm2 benda qid dpt..memang best lah dpt jumpe cikgu2 tu tapi....
tapi ann qid rse if si roy uh ckp at cikgu hedir yg die memang kenal qid xde lah cikgu hedir ni
merapu mcm2 tadi...ni x...die senyum jee biler cikgu hedir ckp mcm2 pasal qid time darjah 6..
adoiyaiiiiii...

*mase tu berlalu hanya dlm 30 minit sja..tapi sgt bermakna untuk hari ni..
dari pukul 7-10 mcm uh sampai pukul 7-40,dowg semua dah nak kena wat kerja masing2...nak uruskan bdk2 darjah 6 tu...30 minit...ok lah tu....dpt sarapan pagi dgn dowg semua..
memang indah btl pagi ni....si roy tu pown x dpt tunggu smpai jamuan tu start coz die ade meeting jugak pagi tadi dkt sekolah!!!
pape pown terharu giler coz cikgu2 tu semua masih ingt pade qid...
kowg semua memang sporting giler....and thankz tu my PAK CIK HEDIR coz ajak minum tadi..
lau x,xde makne nye qid dpt jumpe cikgu2 yg lain tu..and thankz juga coz dah mengutuk qid depan roy tadi..hihiihii..memang JAHAT!!!!
~insya-allah ape yg cikgu bisikkan pde saya tadi akan saya ingt..
TYVM cikgu......

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.