Skip to main content

~Happy Father's Day~



salam..
hari ni 19 jun..
tarikh ape??haha hari bapa lah!!
qid nak ucapkan slamat hari bapa lah kepada
semua ayah,papa,daddy,walit,abi,abah and tak lupe gak untuk atok!!
bapa pade ibu ayah kite semua tu!!!
haaa..
adiah hari bapa??
semalam akak2 ni share beli satu set barang avon utk my father tu!!
mcm2 ade lah!!!
dowg wat cam humper!!!
perhh cantik gak lah humper tu..
barang tu ape name die tah!!
qid pown x tau lah name2 tu semua...

story tentang my father!!
~nama die Zainal Abidin Bin Yahaya.
~pekerjaan: Pegawai Bomba Di Seremban
~ciri: tegas,berdisiplin dlm semua benda,kdng2 suke wat lawak,paling penting penyayang and
berkepala botak(hahahah)
~umur 50 (kowttt..igt tarikh jee,thun x thu..)

die akan belikan ape saja yg di minta oleh qid..
die akan turut segala ape yg qid mahu..tapi die sgt tegas
dalam pelajaran!!die akan buat mcm2 untuk suruh qid belajar..
die akan berbelanja sebyk mungkin janji benda tu boleh buatkan qid BELAJAR.
kalau gagal dlm exam!! memang teruk lahh kena ngan qid...die xkn rotan tapi die akan
buat sesuatu yg qid tak suke..ape die??
duduk berkurung dlm satu bilik untuk duduk BELAJAR dengan die..
and if gagal die akan ambil semua brng2 qidphone,ipod,lappy,psp semua lah!!
lepas dah ade perningkatan bru die akn bagi!!
byg kannn...tapi tak pe.qid thu die buat mcm tu sbb nak qid berjaya..
bile die marah qid,qid senyum,biler die nasihat qid,qid senyum..hahahah
qid x buat dee muke2 ketat ni dpn die...die bpk akuuu weiii...
die nak aku berjaya..semua yg die buat at aku aku trima...

~thankz sgt2 snggup buat mcm2 tok qid ok AYAH!!~


*sebelum terlupe al-fatihah untuk arwah walit qid..ermm ari ni ari bapa..
x dpt dah nak ucap pade walit lagi!!ermm..hope walit tenang disisi-Nya..
to my AYAH:thankz jadi ayah yg terbaik buat qid,yg x pernah jemu bg nasihat and teguran
utk qid teruskan hari2 qid ni...and yg tak pernah jemu buat qid tersenyum bila qid badmood...
thankz ayah!! LOVE YOU SO MUCH!!!!!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…