Skip to main content

ayah mengamukat hospital !!!!


salam~
esya qid ade story ni..
tadi qid gi hospital ade appointment ngan doc..
mule2 gi at wad kecemasan tnye mane nak rujuk tu surat yg doc bg b4 ni..
pas uh owg at wad kecemasan uh suh gi tempat pendaftaran..
dah tunggu lme at tempat pendaftaran tu tgk2 dowg suh gi at bhagian klinik pakar bedah..
ok!!!kiteowg gi at klinik pakar uh...dah smpai klinik pakar tah ape ayah ckp ngan nurse uh,
pas uh nurse uh suh gi at tempat SOPD...ok...pergi lagi...sampai at SOPD doc plak xde...
tunggu lah dkt setengah jam..time uh ayah dah panaz dah....
ade laa sowg doc cine ni dtg time uh,die tgk surat tu semua die ckp die buat pembedahan am saje..
yg pembedahan nak kena buat tu doc yg at bhagian perubatan!!ayah dah dgr die kte kne jumpe doc bhagia perubatann at MOPD..terus melenting ayah!!!!
ayah kte "ingt kiteowg ni bola ke??mau suruh gi sne,suruh gi sni..ingt ape??tak kan lah data at surat tu xcukup info untuk suruh kami gi mane!!susah sgt!!!"
mama dah berdiri dah time ayah tetibe melenting uh!!!
adoiyaiii lau qid jd ayah pown qid melenting!!!
ingt dekat ke tempat2 tu...adoiyaiiii

pas uh doc yg kena marh ngan ayah tu yg gi bwk surat tu at MOPD punye tempat and die
yg uruskan dengan doc at MOPD tuu..lepas dah abis uh semua bru die bg at ayah suh daftar!!
time gi daftar uh ayah ngan mama je gi..malaz qid mau ikot..qid duduk jee at tempat MOPD uh!!
sampai lahhh doc panggil baru qid gi...sakit ati tau + letih gi sne gi sni...
sengal!!!paling sengal at tempat pendaftran tu!!!
takkan die tak thu mane mau pergi...sengal!!!!patut nyee owg at bhagian stu yg lbih thu,coz die bhagian dpn and msti rmai yg akan bertnye at tempat dowg tu...
lepas qid jumpe doc uh,die ckp2 ngan ayh!!haaa time uh skali lagi ayah bising mehhh...
adoiyaiiiii memang serabottt...
doc uh kte dowg x leh buat pembedahan tu...dowg suh rujuk at HKL or KPJ blik!!!
apeee lahhhh..tadi at SOPD kte MOPD boleh buatt..ni x boleh buat plak!!!haaa pdn muke ko kne mrhh ngan ayah!!!
sedang elok lahh tu..ape arhhh hospital jee nampak besar!!!
SONGOT btl!!!

*esya,mybe benda lme akan berulang blik..doakan yg terbaik ok!


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…