Skip to main content

ayah mengamukat hospital !!!!


salam~
esya qid ade story ni..
tadi qid gi hospital ade appointment ngan doc..
mule2 gi at wad kecemasan tnye mane nak rujuk tu surat yg doc bg b4 ni..
pas uh owg at wad kecemasan uh suh gi tempat pendaftaran..
dah tunggu lme at tempat pendaftaran tu tgk2 dowg suh gi at bhagian klinik pakar bedah..
ok!!!kiteowg gi at klinik pakar uh...dah smpai klinik pakar tah ape ayah ckp ngan nurse uh,
pas uh nurse uh suh gi at tempat SOPD...ok...pergi lagi...sampai at SOPD doc plak xde...
tunggu lah dkt setengah jam..time uh ayah dah panaz dah....
ade laa sowg doc cine ni dtg time uh,die tgk surat tu semua die ckp die buat pembedahan am saje..
yg pembedahan nak kena buat tu doc yg at bhagian perubatan!!ayah dah dgr die kte kne jumpe doc bhagia perubatann at MOPD..terus melenting ayah!!!!
ayah kte "ingt kiteowg ni bola ke??mau suruh gi sne,suruh gi sni..ingt ape??tak kan lah data at surat tu xcukup info untuk suruh kami gi mane!!susah sgt!!!"
mama dah berdiri dah time ayah tetibe melenting uh!!!
adoiyaiii lau qid jd ayah pown qid melenting!!!
ingt dekat ke tempat2 tu...adoiyaiiii

pas uh doc yg kena marh ngan ayah tu yg gi bwk surat tu at MOPD punye tempat and die
yg uruskan dengan doc at MOPD tuu..lepas dah abis uh semua bru die bg at ayah suh daftar!!
time gi daftar uh ayah ngan mama je gi..malaz qid mau ikot..qid duduk jee at tempat MOPD uh!!
sampai lahhh doc panggil baru qid gi...sakit ati tau + letih gi sne gi sni...
sengal!!!paling sengal at tempat pendaftran tu!!!
takkan die tak thu mane mau pergi...sengal!!!!patut nyee owg at bhagian stu yg lbih thu,coz die bhagian dpn and msti rmai yg akan bertnye at tempat dowg tu...
lepas qid jumpe doc uh,die ckp2 ngan ayh!!haaa time uh skali lagi ayah bising mehhh...
adoiyaiiiii memang serabottt...
doc uh kte dowg x leh buat pembedahan tu...dowg suh rujuk at HKL or KPJ blik!!!
apeee lahhhh..tadi at SOPD kte MOPD boleh buatt..ni x boleh buat plak!!!haaa pdn muke ko kne mrhh ngan ayah!!!
sedang elok lahh tu..ape arhhh hospital jee nampak besar!!!
SONGOT btl!!!

*esya,mybe benda lme akan berulang blik..doakan yg terbaik ok!


Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.