Skip to main content

Raja Shamri b.Raja Husin..



~ari ni pg2 lagi dak2 form 5 di bri thu ade khusus motivasi
dri pukul 8 pg sampai pukul 2 ptg!!
perhh!!!lme ann..sto ari x blajar!!
hahaaha..best!...best laa coz x bljar ann..
kte owg dpt tau pngumuman uh time seok2 cri bhan tok bhas..coz ari ni ade bahas..
hahah klakar ann ari ni ade bahas..ari ni bru nak cri bahan..
ape laa kteowg ni..
bler tau jee ade ceramah smpai kul 2..perh!!! bersyukur sgt2...

nak tau tak pasal ape ceramah uh??
ceramah uh mcm memberi kami kesedaran laa pasal kteowg mlz nak bljr laa,
psl tido dlm kelaz la...lawan ckp cikgu laa..mcm2 larh!
name penceramah uh RAJA SHAMRI BIN RAJA HUSIN..
haa tajuk posting qid..hahahaha..
umur die lau x silap bru 36 tahun..die dri negeri kelantan..
mang best gilerr laa die ceramah uh..
salu nye time2 ceramah ni qid comfm akan tido..and if dowg ade wat pape permainan comfem qid tak join..but ceramah yg abg raja wat ni time permainan die qid oleh join plak!
and tak ngantok langsung!!!hahaha pelik ann...
pape pown qid kagum sgt ngan abg raja..
ehh lupe mau bg tau die bhasa an diri die sbgai abg pde kteowg!!
nak tau tak ape yg qid kagum ngan abg raja ni??

1.abg raja ni sejak lahir cacat tau..die kte time die at skolah rendah dlu pernah tak makan
time rehat coz kena tolak ngan kawan2...die kte time die darjah satu die tak pkai lgi kaki palsu..
so time uh die gi mane2 pown dgn kaki die sblah jee...die kte bler da kne tolak uh,makann die abis jatuh,and die langsung tak makan!!die terus gi toilet,die nangis!!!coz die sedih..
die kte bler dlm kelaz rmai dak2 pompuan yg hulur ann mkanan coz dowg tau abg raja kena tolak time uh..but abg raja kte die tak ambil pown mkn2 uh..sbb die ingt pesan mak die jangan makan makanan yang owg bagi percuma!!!tgkk bertapa patuh nyee abg raja dengan ibubapa die..sanggup die berlapa...tapi bagus ann abg raja tak mengadu pown pade cikgu atau mak ayah die yang die kena tolak time rehat..die sabar jeee...

2.sbb abg raja mampu bukti ann if die tak bersekolah di sekolah sains machang die tetap boleh lulus dgn cemerlang dlm PMR..bagus ann...die skolah di skolah sains uh setahun jee coz mengalami kesukarn untuk bergerak..

3.abg raja tetap hormat guru die walaupown guru die mendenda die,walhal die ade sbb2 tertentu masuk kelaz lambat..abg raja sbr jee...and die siap dapat A+ subjek cikgu tu ajar..
best ann jadi abg raja uh...sabar jee.....

4.die masih boleh belajar di MRSM selama dua tahun tanpa sesiapa yang melawat die di sana..termasukk mak ayah abg raja langsung tak dtg melawat die selama dua tahun tu..datang pown mase dua hari lagi mau SPM..ya allah if qid laa tak jumpe mak ayah,tak thu laa ape rase...memang qid tak boleh blajar kot klu dlm kedudukan abg raja uh..but tgk laa abg raja punye result SPM cemerlang jee..masa mendaftar masuk ke MRSM juga abg raja pergi mendaftar seorang diri..mcm2 cabarn yg abg raja terima mase hari pendaftaran tu...tapi tgk hasil abg raja bersabar,die berjaya skang..

5.last.qid kagum ngan die sbb die boleh berjaya dlm hidup walaupown die dilahirkan cacat,and hidup dalam keluarga yang miskin,anak seorang penoreh getah!!berjaya..ayoooooo..mcm mane ni..tak kann laa owg mcm die boleh berjaya,tapi aku???adoiyaiiii..
rase insaf laa plak..tercabar pown ade ni!!

mse dgr abg raja berceramah..mcm tengok show raja lawak tau..
adoiyaiii ..memang kelakar abis laa abg raja ni..
haa lupe mau ckp,die ade gak cite yang mse zaman2 die skolah dlu..cikgu2 yg pandai2 at sesi pagi..cikgu2 yang kurenggg or suke jual2 brng laaa slalu nyee di sesi ptg..kebetulan skolah qid ann ade sesi ptg..so bler ckp mcm uh yg lain sume gelak2 and pandang2 belakang tgk cikgu2 ni..
ape laaa...serius qid cakap esya..memang kelakar abg raja ni..enjoy jee..
memang die layan kteowg mcm adik2 die..best giler!!
biler die ade ckp sto part yang "kalau laa abg jadi pengetua skolah ni"
tak abis die ckp lagi budak2 ni semua da huru hara..
mane tak nyee masing2 kan problem skit ngan owg bru uh..so bler die ckp mcm uh..masing2 mengaruk laaaa...mesti best ann if die jadi pengetua...sempoi jee..x mcm owg bru ni.. :p
ahahahahah * jgn marah arhhh owg bru..

* k laa esya..tu jee qid story ari ni..
esok ade bahas,but tak wat pape pown!! :)
ok laa bye..salam~~



Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…