Skip to main content

Izwan

Assalammualaikum.

Masuk sini, tersenyum
Entah kenapa benda aku dah agak.
Awalnya dia beri kata maaf tentang salah satu posting aku kat sini.
Kdua dia sembang, dia usya blog someone yg buat dia gelak and nangis sowg2.
Ktiga dia kata dia usya blog tu dri awal thun lepas,
hingga last update, and malam ni, tiba2 dia menyebut pasal nama ANGAH.
And aku terus bertanya.
Dia tak mengaku.
Takpe.
Aku pun tgk viewer aku, ade ip yang aku x kenal.
Takpe laa.. dia tak mau ngaku sudah.
 Blog ni pun public kan.?
so siapa je boleh baca.
Tapi aku minta jangan tanya depan aku tentang posting posting aku.
Jangan sesekali menyebut tentang cerita di posting aku.
BudakPEMALAS tak sama mcm aqid amsyar atau apa saja nama aku sebelum ni.
BudakPEMALAS yang sakit,
BudakPEMALAS yang punya seribu satu cerita dalam hidup dia.
Aku.
Sihat.

Esok aku akan balik Ipoh.
Esok jugak aku akan setelkan semuaaa urusan kat hkl,ijn and kpj
Semua aku akan bawak ke Ipoh.
Kata sendiri pada diri,
Aku kena kuat.
Sebab ramai sedang menguji.
Dan Tuhan juga terus menguji.
Aku ingat kembali kata izwan.
"Jangan pernah susah kan orang.Sakit macam mana sekali pun.
Jangan susahkan orang. Kecuali jika terpaksa."
Aku akan ingat wan, and aku akan cuba untuk tak menyusahkan orang
Even walid tak beri aku kereta, moto atau apa apa untuk aku balik ni nanti.
Aku akan cuba untuk tak menyusahkan orang.
Bak kata Ajam semalam, teksi banyak.
Bus awam ada.
Just lrt and monorel je takde kat ipoh tu.
Cuma aku sampai nanti aku minta tlg Ajrul ambik aku.
Sebab? Aku tak sanggup kot nak tunggu teksi mcm haritu.
Badan dah la sakit berjam jam dalam bus.
Dah tu stay kat bus stop tu tunggu teksi lagi sekian lamanyaa..
So kali ni aku minta tlg dia ambik.
Firas dah xde kat Ipoh, budak2 itp semua dah habis belajar.
Que je ada. Tapi que pun xde transport kat Ipoh.
So aku minta tlg Ajrul je.
Nasib ade sesat sowg lagi abang aku kat Ipoh tu..

Wan.
Semalam aku pergi tengok anak ajam.
Sumpah comel wan.
Comel sangat.
Aku sebak tgk budak tu wan.
Nama dia Tun Adriel Mikael
Sedapkan?
Tarikh lahir dia sama dengan tarikh lahir kau.
Ajam memang dah rancang.
Nak tarikh lahir dia sama dengan tarikh lahir kau, and tarikh lahir mak.
Anak tu bakal ganti kau wan.
Dan aku harap anak tu sebaik kau, bertanggungjawab macm kau.
Wan.
Aku masuk bilik kau semalam.
Aku tgk je potret kat atas katil kau tu.
Aku takleh nangis depan ajam, nanti dia marah.
Aku takleh nangis depan mak atau ayah, nanti dowg sedih.
Aku nangis sendiri wan.
Rindu nya aku dekat kau wan.
Wan,
Adik kau ni tak sihat.
Sakit sangat sekang ni wan.
Aku makin tak kuat.
Sakit aku dulu. Aku boleh lagi tahan.
Aku boleh lagi tak makan ubat.
Aku boleh lagi berkerja.
Tapi sekang tak wan.
Selagi aku x makan ubat, selagi tu la sakit.
Lambat je makan ubat, mesti akan mula sakit.
Doakan adik kau cepat sihat wan.
Aku nak kuat mcm abang abang aku yang lain.
Mcm kau.
Aku tringat masa kau nak meninggal dulu wan.
Kau senyum jugakk even tengah berlawan dengan sakit.
Bagi aku kekuatan tu wan.
aku perlu kekuatan tu

Aku sendiri tak tahu kenapa kena rasa ni semua.
Tadi aku pergi pavi cari wallet aku.
Masuk je dalam keta, dada aku dah pedih dahhh..
Sakit dia tu, tuhan je tahu..
Balik dari dari pavi terus aku tak kluar mana sampai la sekarang ni
duk memerap je dalam bilik..
rasa nak baring je tahu tak.
Semalam pun ajam marah aku sebab pergi jumpa dia.
Aku bukan apa, aku rasa lambat lagi kot aku nak balik kl ni balik
so aku cari la segala barang yang aku nak beli.
Aku jumpa la segala orang yang aku nak jumpa
termasuk lah paklang and abam kentam.
Abam kentam nak kawin dah. berapa minggu je lagi.
Aku awal awal dah inform kat dia aku tak dapat nak datang
Nasib dia faham.
Btw congrts to abam kentam sebab menang ajl kali ni.
Aku rindu nak join segala event astro dengan tv3.
mmmmm

Al-Fatihah buat Khairil Izwan.
Doakan aku sentiasa kuat k abang.
and mampu terus tersenyum .
Salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…