<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 2 July 2017
Assalammualaikum,
Ajam.
Aku minta maaf
Aku minta maaf
Aku tahu banyak aku susah kan kau
Ajam,
Aku ada kau jee
Aku takde org lain.
Kau jee manusia yg menguruskan aku
Jangan buat aku mcm ni ajam
Aku mohon
Aku sakittt sangat bila kau buat mcm ni

Aku tertnye kenapa kau macam ni skang?
Aku tak seronok tgk kau mcm ni Ajam
Aku sedih tengok kau mcmni

Kalau kau giveup dgn aku,
Kau nak harapkan siapa lagi ajam untuk ada dengan aku??
Along?
Kau yang bertahun aku kenal tu pun boleh giveup dgn aku
Ni kan plak dia.
Dia tu pun aku dh bersalah gila rasa.
Aku guna kan dia mcm mcm ajam.
Aku buat die mcm mcm

Along tu,
Aku tak kenal pun dia awal awal ajam.
Aku jumpa dia masa last sem, aku rapat dgn dia
Aku slalu share mslh kt dia.
Aku dtg balik masa degree ni terus die dgr semuaaa mslh kesihatan aku ni
Dan smp skang die dgr mslh aku.
Setiap masa dia terpaksa dgr kau thu tk ajam.
Asal nya dia org luar yg aku tk kenal langsung tibe tibe dia dtg dan terlibat dgn semua mslh aku
Kau tak kesian dkt dia ke ajam?
Aku tak tahu nak ckp mcm mne lg aku kesian dkt dia
Aku pernah tnye dia ajam,
Aku pernah tnye dia pernah x rasa xnak ambik thu lg psl aku sebab aku degil
Dan jwpn dia ye pernah.
Tapi dia tak buat,
Sebab dia tahu dia tinggal aku kejap pun mcm2 jadi at aku

Kau ingt tak ajam,
Dia pernah ignore aku kejap hari tu,
Kau ingt?
Kau ingt aku mengadu dgn siapa spanjang masa tu,
Aku dgn remy jam.
Tapi skang?
Remy pun takde.

Ajam
Kalau kau pun nak ignore aku.
Then kau biar aku dgn along.
Andai kata oneday dia pun giveup.
Macam mane dgn aku ajam???
Aku takde siapa ajam.
Walid?
Bonda?
Kau fikir diorang akan kutip aku ke??
Kau fikir dowg akan jaga aku??
Klau kau yakin dowg akan ada,
Mungkin aku boleh kuat nanti.
Tapi klo tak?
Macm mane dgn aku jam??

Aku tak boleh jam kau buat aku mcm nii
Aku ade kau je jam yang slalu sbr dgn aku slama ni

Kalau arwah iwan ada,
Mesti dia pun sama jaga aku kan ajam?
Arwah iwan tkkan tinggal aku
Aku buat apa pun kat dia, dia layan je aku.
Dia lembut.
Dia ckp dgn aku pun elok je.
Aku rindu nak dengar nasihat dia.
Kalau dia ada, mesti dia jadi motivator aku yang paling setia kan.
Mesti dia suruh aku sabar,
Mesti dia suruh aku kuat,
Mesti dia cakap ‘dik, kau jangan putus asa. Hidup ni mna ada yg tkde mslh’
Kan?
Yelaa, dulu aku tk rapat sgt dgn kau,
Sebab kau mcm singa.
Kau nasihat aku punn bukan mcm seorang abang,
Kan?

Tapi since iwan xde kau
Kau lah manusia yg jaga aku.
Lagi2 lepas sham pergi,
Kan?
Terima kasih
Aku minta maaf ajam.
Aku minta maaf kalau penyakit aku buat kau serabut
Kalau aku ni sendiri buat kau serabut
Buat kau susah
Aku minta maaf ajam.



Official Template By BudakPEMALAS