<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 25 May 2017
Assalammualaikum.
Ramadhan dah dekat.
Semua asyik mencari keluarga.
Dan aku hanya melihat tanpa buat apa.
Kenapa?
Sebab aku sendiri tak tahu mana arah harus aku tuju.
Awalnya,
malas untuk melayan perasaan yang tah apa2
Tapi aku tewas.
Dari semalam lagi sebenarnya.
Dari semalam aku mula mencari cari mana walid aku
Dari semalam aku mula mencari mana bonda aku
Aku mencari mana family aku.
Ye,
Bendaa ni aku dh dekat tiga tahun aku rasa benda yang sama
Dan makin lama aku makin rapuh.
Rapuh dengan perasaan aku.
Even lately aku dapatt tahu yang semua rawatan aku ditanggung oleh walid.
Perasaannya masih sama
Kosong.
Kosong sehingga aku rasa, kenapa perlu dia mengambil berat?
Ye. Aku ego, sombong dgn diri aku sendiri.
Tahu kenapa aku fikir mcm tu,
sebab aku tak nak mengharap apa apa dah.
Nanti aku sendiri yang sakit.
Sakit tu, aku sendiri yang rasa, aku sendiri yang tanggung.
Sendiri.

Dan aku rasa perasaan ni dtg balik sekarang bila hampir semua kenalan bertanya
"tak balik ke pose dgn fmily?"
aku hanya mampu tersenyum
Bila balik rumah, aku menitik
satu satu nya fmily aku blh hubungi skang ni adalah along sahaja.
hmmm
tapi aku thu,
dia pun ade fmily dia sendiri.
dan x lama lg dia pun nak balik kg dah.
dan aku??
Tinggal sendiri laa syahduuuuuu
hahahahah bodoh laaaa
sumpah aku cakap makin hari aku makin rapuh.
rapuhhhh serapuh nya.
nanti.
suatu hari mungkin aku akan kuat.
sendiri rapuh, sendiri positif kan diri.
hmmm
sabar lah wahai hati.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS