Skip to main content

Ini Tidak Adil

Sering mahu mengadu
Tapi pada siapa yang seharusnya ku tuju
Aku atau dirimu

Apa yang mampu ku lakukan
Perasaan tak menentu tanpamu
Hidupku tanpamu

Dan aku tak biasa
Tengking tanpa bertanya
Aku tak biasa
Marah tanpa sebabnya
Dan engkau tak biasa
Belajar untuk bertahan
Bukan semua benda
Kau dapat itu sepadan
Dan engkau pula jawab

Bila kau yang salah kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil
Bila ku terluka
Di mana pengubatnya?
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Kadang nyata mata aku kabur
Walhal hanya pesananmu ku akur
Namun terjebak kehendak sementara
Macam pengacara tapi acara tak kena gaya
Mungkin tidak mengenali aku berkelahi
Mungkin sering diadili takut mendampingi
Ku tak bingit cuma tentang pangkat dan wang ringgit
Habis bagaimana kalau masih ada yang terpinggir
Harapan
palsumu harapkan aku
Terangkan alasanmu aku nyalakan lampu
Ingin harungi cabaran bersama
Aku pinjamkan bahu engkau sandarkan kepala
Tapi berapa lama mahu kekal
Diri ini dibedal teruskah aku cekal
Posisi aku kebal tak bermakna ku kuat
Belajar bertindak adil dalam apa ku buat
Cukup

Bila kau yang salah Kau beri alasannya?
Ini tidak adil
Ini tidak adil
Bila ku terluka
Di mana pengubatnya
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Keliru memahamiku
Apa yang belum cukup
Pasrah ku cuma membisu
Apa yang aku mahu

Bila kau yang salah Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil
Bila ku terluka
Di mana pengubatnya?
Ini tidak adil
Ini tidak adil

Bila kau yang salah Kau beri alasannya
Ini tidak adil
Ini tidak adil
Bila ku terluka
Di mana pengubatnya?
Ini tidak adil
Ini tidak adil.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…