<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Friday, 13 January 2017
Assalammualaikum

Tadi pergi makan dengan along, lepas tu pergi ambik moto dekt rumah nad.
Pas ambik moto along pun balik, aku?
Aku terus pergi Simpang Pulai.
Sbab malam ni bulan cantikk.
Senanya bulan ni dri semalam dah cantikk..
Tapi semalam lepak dengan Along dekat dataran..
Macam2 benda sembang semalam.

Sampai jee simpang pulai tadi.
Airmata ni terus menitikk.
Allahuakbar
Apaa laa yg aku fikir ni.
Benda tknak pikir.
Tapii..

Actually aku teringat apa yg doktor pesan kat Ajam masa hari selasa tu.
Ye aku takut. Takut sangat rasa ni
Takut sangat sesuatu terjadi.
Aku tahu, sampai Ipoh aku takkan rehat mcm mane aku rehat
sepenuhnya kat kl hri tu.
Aku tahu dekat Ipoh ni aku takkan makan ubat on time mcm kt kl hritu.
Time tu ade yang remind, ade yg paksa.
Bukan aku tk mahu didik diri aku sendiri untuk berdisplin dgn time makan ubat.
Tapi kadang kala tu aku leka, aku lupa.
Sampai satu masa tu bila kat Ipoh ni aku tk ingt langsung yang aku ni sakit.
Aku tk ingt langsung yang hidup aku ni hanya bergantung ubat sebenarnya.
hmmm

Moga aku terus teguh
Moga aku terus tersenyum depan semua orang
Moga aku tk lagi terduduk sakit depan orang mcm tahun lepas.
Biar la sendiri.Biar tkde siapa yg melihat saat aku menahan sakit.
Aku harap sgt.


Official Template By BudakPEMALAS