<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 3 February 2016
Assalammualaikum

Abang
aku sakit abang
sakit sangat malam ni.
dari pukul 12 lebih tadi sampai skrang masih terasa
aku nangis menahan sakit sampai tertido
aku sedar, sakit tu masih ada.
aku tak kuat abang.
jujur aku tak kuat.
aku tak tahu nak mengadu kat siapa
aku call remy tadi.
remy marah aku nangis.
dia kata nanti aku makin lemah.
makin sakit.
entah lah abg
dada aku sakitt sangat.

Awalnye pukul 8 tu dah start sakit.
dlm pukul 10 tu aku nak kuar mkn ngan Ajrul and renyuk aku makan ubat da
so kurang sikit sakit..
Makan makan semua..
Aku masih mampu tahan,
aku mampu senyum.
sampai satu saat tu dada aku sakit sangat
aku diam.
then Ajrul ajak balik.
sebab die pun tak berapa sihat..
masuk je dalam keta,
aku pegang je dada aku.
sakit abang.
sakit sangat.
aku diam je kat belakang.
bila sampai, aku pikir aku boleh turun.
tapi aku x mampu.
aku suh dowg tunggu kejap.
tapi aku segan.
last last aku bangun kuar dari kereta
aku duduk dekat tangga tu dulu.
lama aku duduk situ.
dekat pukul 2 lebih baru aku naik makan ubat.
abang.
doakan aku cepat sihat abang.
aku penat nak rasa mcm ni.
aku penat nak tanggung semua ni
aku malu lagi
malu dengan Ajrul
malu dengan renyuk
aku taknak sakit lagi abang.
tolong lah abang.
datang bantu aku.
Ajrul tny nak hantar hospital tak,
alang alang dalam kereta kan.
tapi aku taknak.
ubat aku ade.
tak kan aku nak usung ubat tu bawak gi mane je aku pergi?
nak bagi semua kawan kawan aku thu yg aku sakit??
cukup laa yng dah tahu ni.
ini pun aku dah terlalu malu.
malu sebab aku lemah.
lemah dari semua orang.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS